Dagelijks archief: juli 8, 2016

08.07.2016 – garderen – 16 km

Vandaag gaan we weer naar Garderen net zoals vorige week. Vanmiddag fietsen maar nu eerst even een stukje lopen. Omdat het gewoon fijn is om zonder kaart te lopen, kiezen we simpelweg voor hetzelfde rondje lopen door het bos. Vanaf de camping waar we geparkeerd hebben dus het bos in en dan het vierkantje via de schaapskooi in Ermelo weer terug naar Garderen. Gisteren heb ik al in mijn eentje 38 km gefietst, dus ik maak het niet te gek want ik heb geen idee hoe ik dit het beste allemaal kan opbouwen met mijn lijf. Rustig aan dus maar, want woensdag liep ik ook al 31 km. Het weer is goed, maar een beetje klam. We starten iets eerder dan vorige week en gaan op weg als de fiets van het dak is.

klik voor groot

Ik hobbel rustig door en let eigenlijk nergens op. Niet op tijd, niet op snelheid. Mijn hartslagmeter heb ik niet aan, die wil ik op de fiets wel dragen vandaag. Woef vindt tot nu toe alles leuk.

klik voor groot

Al snel slaan we rechtsaf en lopen weer richting de weg. De Mafate Speed doen het ook goed op het kleine stukje verhard fietspad gelukkig. Het bos is nu prima beloopbaar, vorige weer was het natuurlijk veel natter en modderiger. Maar ik wil nergens op letten en trok daarom weer de Mafate aan. Lekker schoentje voor offroad stukjes.

klik voor groot

We lopen de heide op en het is gelukkig bewolkt dus niet knetterwarm zoals het wel eens is als het onbewolkt is. Eigenlijk gaat het lopen tot nu toe nog steeds goed.

klik voor grootNa de schaapskooi lopen we weer over het fietspad richting het onverharde stukje en dat blijkt een stuk harder dan vorige week. Prima beloopbaar en al snel zijn we weer in het bos. Gek genoeg is het daar een stuk kouder weer. Omdat het vrijdag is, horen we niet het harde gebrom van de crossmotoren. In het weekend hoor je dat heel duidelijk en vorige week reden we er met de fiets voor het eerst langs. In het mooie bos is een grote crossbaan aangelegd. De herrie daarvan is tot de schaapskooi aan toe duidelijk te horen. Echt zo zonde! Dat ze dat ooit hebben toegestaan is echt vreemd. Maar nu is het lekker rustig.

We hobbelen weer terug richting de weg, steken over en lopen het bos weer in richting Garderen. Het laatste stukje gaat weer over een verhard fietspad. Het lopen is echt een eitje. Gaan we verder lopen of maken we gewoon alleen het rondje af? Geen idee, eerst maar eens naar het einde van het pad en daarna terug naar de auto. Ik loop nog een klein stukje voor de cool down en klok af na ruim 16 km.

Idioot makkelijk maar het lijkt wel genoeg zo. Mooi op tijd voor het eten van wafje. Ik ga me even omkleden in de doucheruimte van de camping en daarna gaan we een lekkere tosti en een ijsje eten in het centrum. Vanmiddag dan weer een stukje fietsen! Er staat 55 km als route gepland.

gegevens:

* 16 km
* 20 graden

juli 92 km – 2016 totaal 2.258 km