25.07.2016 – hitland – 11 km

**25.07.2016 – hitland – 11 km**

Gisteren kwam het er niet meer van om te lopen na de camptrip, de lunch en de fietsrit naar Hoog Soeren. Maar het was een geweldig weekend en ik heb toch best wat gedaan qua fietsen en lopen. Niet ontevreden in ieder geval. Vandaag vertrek ik meteen na het wandelrondje met woef. Ze gaat niet mee omdat ze genoeg gedaan heeft en het ook nog vrij warm is hoewel het nu in de ochtend helemaal bewolkt is. Maar het is prima zo, zij kan slapen en ik kan lopen.

Ik parkeer en vertrek voor de warming up. Ik heb gelukkig totaal geen last van het fietsen maar ik voel me best loom en ik wandel flink door tussen de bomen. Het voelt eigenlijk heerlijk zo. Ik ben in een fijne cadans en ademhaling en alles voelt ontspannen. Het is heel stil om me heen. Voor me ligt de hele weg er verlaten bij richting het leefgoed. Ik loop door en luister naar de vogels. Links van me hoor ik de jonge koeien het gras uit de grond trekken en langzaam herkauwen. Er staan twee ooievaars vlakbij en ook een reiger staat te wachten op een lekker hapje. Wat rustgevend allemaal. Nog steeds is er niemand op het pad naar het einde richting de dijk. Ineens zie ik twee buizerds op een hekje vlakbij. Eentje loert naar me. Hij besluit toch maar op te vliegen als ik te dichtbij kom. Ik zie zijn glimmende oogjes en zie hem geruisloos opvliegen. De andere zit iets verder weg en die blijft zitten. Prachtig! Met een glimlach loop ik door tot het einde van de arm richting de dijk. Ik doe mijn ogen dicht en doe steeds wat meer passen op deze manier. Dat traint balans en vooruit kijken en het is ook nog eens ontspannend. Als ik aan het einde van de arm ben, draai ik om. Ik kijk weer naar de koetjes en de ooievaars. De buizerds zijn inmiddels allebei gevlogen. Ik hobbel rustig door en maak een mooie continu ronde vandaag zo zonder woefje. Ik start de cooldown en wandel weer naar het leefgoed langs de koetjes. Na 11 km sta ik weer bij de auto.

gegevens:

* 11 km
* 19 graden

juli 276 km – 2016 totaal 2.442 km