Auteursarchief: Max

24.08.2016 – hitland – 10,5 km

Vanmiddag heb ik weer een stukje op de racefiets gereden. Dat is echt verslavend blijkbaar en het voelt heerlijk. Even snel onderweg en lekker rijden. Zo jammer eigenlijk dat ik dat al die jaren niet heb gedaan. Maar goed, nu is het eindelijk weer zo ver en het is heerlijk.

Na het ritje weer even lopen want dat is ook erg fijn! S. rijdt weer mee met de doggyride en we vertrekken eigenlijk erg laat vandaag. Eens zien waar we komen qua afstand dan maar. De doggyride is weer mee want het is 26 graden en dus erg warm voor woef maar als straks de zon weg is, neem ik aan dat ze wel lekker mee wil lopen. Ik weet nog steeds niet of ze nou loops is/wordt. Ze is totaal niet ziek dus ik hou het even in de gaten want het kan ook baarmoederontsteking zijn. Even goed opletten dus want qua tijdstip zou ik geen loopsheid verwachten nu (na 7 maanden). Ze is verder totaal fit en vrolijk dus ik ga uit van loopsheid nu.

klik voor groot

Het begin is kennelijk nog een beetje te warm voor haar en na een kilometer doen we haar even in de kar. Maar ik vind het ook niks zo onder de bomen richting het Leefgoed en halverwege keren we om zodat we weer in het open gebied zullen lopen en dat voelt een stuk beter. Lekker lopen en het valt nog wel mee qua temperatuur eigenlijk. De zon is eigenlijk al bijna weg dus de lucht is wel warm maar zonder warme bol die ook nog eens warmte uitstraalt.

Het lopen gaat prima en na een poosje doen we woefje ook lekker uit de kar. Dat vindt ze wel prima en ze loopt lekker mee. Onderweg neemt een raar Kooikerhondje nog een hapje woef maar gelukkig heeft ze niks. Stomme honden. Verder komen we overigens weinig honden tegen gelukkig maar het is ook al vrij laat.

De lucht van de ondergaande zon is erg fraai en de weerspiegeling op het water is slecht te vangen. Maar mooi is het en naarmate het later wordt, trekt ook een lichte mist over de velden. Mooi om te zien! Ik grap tegen S. dat we dit allemaal gemist zouden hebben als we op de bank zouden zijn blijven zitten.

Omdat het inmiddels wel donker is en het ook steeds later wordt, keren we om en na 10,5 km staan we weer bij de auto. Valt me niet eens tegen dat we dit toch nog gelopen hebben.

klik voor groot

Morgen weer een dag.

gegevens:

* 10,5 km
* 26 graden zonnig

augustus 201 km – 2016 totaal 2.715 km

23.08.2016 – hitland- 12 km

23.08.2016 – hitland – 12 km

Vanmiddag heb ik weer een stukje op de racefiets gereden. Het was een hele warme dag ineens maar op de fiets valt dat dan alleszins mee eigenlijk. Het ging prima en ik koos hetzelfde rondje als zondag. Dat ken ik nu en daarmee kan ik rustig opbouwen. Niet te gek doen ineens. Na het uitwasemen ben ik met S. op pad gegaan voor een looprondje. Ik was benieuwd hoe woef dat zou vinden met dit warme weer dus de doggyride ging voor de zekerheid weer mee. Nu kon ik eens goed kijken wat S. nu precies voor schade heeft toegebracht aan het doek gisteren en dat viel me niet mee. Ik heb werkelijk geen idee hoe hij dat nu voor elkaar heeft gekregen eerlijk gezegd. Flink kapot in ieder geval. Morgen komt er een nieuwe huif……

Maar genoeg over de kar, we zouden nu een stukje gaan lopen en we gingen dus vol goede moed op pad. Hoe zou dat voelen zo snel na het snelle fietsrondje? Eigenlijk wel prima. Het was lekker lopen zo op de late avond. Eigenlijk was het meer het late tijdstip en de invallende duisternis die ons naar de auto deed teruglopen dan iets anders.

De ondergaande zon was ook weer prachtig natuurlijk en tussen de vogels ontdekten we weer een purperreiger vandaag. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 26 graden zonnig

augustus 191 km – 2016 totaal 2.704 km

22.08.2016 – hitland – 14,5 km

Zaterdag heb ik alweer fijn gelopen na mijn fiets4daagse en gisteren heb ik weer op de racefiets een stukje gereden. Deze keer 37 km dus we gaan langzaam weer een stapje verder. Maar lopen is ook nog heerlijk en ik ben blij dat S. weer meefietst. Zo is hij ook lekker buiten en samen genieten we van de zonsondergang en de dieren onderweg.

Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal lopen want het is best warm. We hebben de kar voor woeffie bij ons maar ze doet het prima. Zodra de zon weg is, is ze helemaal blij ook al is het aan de warme kant.
Ik start de run met RWR start daarna een continu stuk. Daarbij neem ik ook weer dijkje als training voor Nottingham.

De kalfjes staan weer buiten en redelijk dichtbij. De kleinste is echt zoveel kleiner dan de oudere kalfjes en dat is schattig om te zien. Eentje is aan het drinken bij mams. Verder zien we weer volop vogels en wat roofvogels in het weiland. Te ver voor een fatsoenlijke foto maar wel leuk dat S een kiekje maakt om te kijken wat het nou eigenlijk is.

klik voor groot


Het lopen gaat verder heel gemakkelijk. Ik heb een mooi tempo en het gaat heel makkelijk. Ik merk niets van het fietsen van vorige week en ook niet van het fietsen op de racefiets. Dat is dus fijn!
Het wordt al snel donker en tegen 21.30 is het inmiddels echt donker. Mijn Garmin is onleesbaar omdat het licht niet werkt maar misschien staat de intensiteit wel heel laag. Thuis even kijken en anders is het lichtje kapot. (Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn).

Na ruim 14,5 km staan we weer bij de auto. Ik leg het knipperende achterlichtje in de doggyride zodat S. goed verlicht is op zijn fietsje met de kar en we rijden naar huis. Op weg naar huis kom ik hem ineens tegen op een route die hij normaal nooit fietst. Later zal blijken dat hij de bocht te snel genomen heeft ergens en het voor elkaar heeft gekregen om de doggyride op zijn kant te krijgen (zonder hondje gelukkig). De doggyride is kapot op het doek en ik baal als een stekker. We krijgen er nog net geen ruzie over maar het scheelt niet veel. Morgen maar eens bekijken wat hij nou voor elkaar heeft gekregen…..

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 14,5 km
* 24 graden zonnig

augustus 179 km – 2016 totaal 2.692 km

20.08.2016 – hitland – 15 km

De afgelopen week was ik in Appelscha waar ik 4 dagen gefietst heb en bijna 280 km afgelegd heb met woefje in de doggyride. Dat was een mooi avontuur maar ik heb niet erg veel gelopen. Maandag nog een rondje daar en woensdag een heel kort rondje.

Maar vandaag is het weer tijd voor een wat langer rondje. Ik kies ervoor om niet op de racefiets op pad te gaan, dat komt morgen dan misschien wel weer. Wel even lopen en S. gaat gezellig mee met de doggyride eventueel voor woef. We nemen ook het cool jacket mee omdat het nog erg warm is. Ik heb gelukkig mijn giletje aan als ik ga inlopen en stop dat bij S. in de tas. Ook mijn petje zit daar in en dat zal allebei nog erg fijn blijken te zijn…

We vertrekken tegen 19 uur en het zonnetje schijnt nog volop. We zien wel donkere wolken en buienradar geeft aan dat het rond 20 uur zal gaan regenen. Eerst maar eens op pad dan en kijken hoe alles voelt na al die fiets kilometertjes. Ik begin het eerste stukje met RWR en dat gaat redelijk.

Het wordt al tamelijk grijs en na 3.5 kilometer gaat het druppelen net als ik weer terug kom van de dijk. Het druppelt eerst even en vervolgens scheurt te hemel open en waait het enorm hard ook nog eens. Ik trek gauw mijn giletje aan en zet mijn pet op. Het is echt even bar en boos en S. is zeiknat en draagt de verkeerde kleding. Met dat katoenen spul krijgt hij het straks nog koud ook. Niet fijn allemaal maar we lopen even door. We zijn net op het verste punt bij de dijk dus we lopen door. Ik start mijn continu stukje dan maar wat ik toch al van plan was. Omdat we toch al nat zijn, lopen we door naar de kalfjes. Die staan er niet met dit weer blijkbaar. Lekker veilig onder een afdakje denk ik.

Als we omkeren bij het einde, zien we een prachtige dubbele regenboog. Maar de camera blijft nog even veilig in de broekzak want het is veel te nat voor een foto. Ik ben ook behoorlijk nat maar deze schoenen zijn eigenlijk wel prettig en het giletje is ook prima nu. Eigenlijk loopt het heerlijk nu maar dat klinkt natuurlijk stom en S. zal het wel koud hebben!

Langzaam wordt het toch droog en eigenlijk wordt het wel lekker om te lopen dus we lopen weer naar de andere kant richting de dijk. We waren al nat, het is nu droog dus doorlopen dan maar. We smelten tenslotte niet van wat water. Er is eigenlijk van alles te zien. De mooie luchten, de regenbogen en de vogels. Als we weer terug lopen naar de kalfjes aan de andere kant, staan ze weer gewoon in het veld.

klik voor groot


Als we weer teruglopen naar de andere kant, zijn ze zelfs vrolijk aan het rennen en dat is een leuk gezicht. We zien dan ook twee onderste restjes van de regenboog. Aanvankelijk heel fel maar dat wordt snel minder en eigenlijk is het dan al te laat voor een foto.

klik voor groot

We besluiten nog eenmaal naar de andere kant richting de dijk te lopen. Ook al is het de derde keer inmiddels, het is totaal niet vervelend of saai en het loopt vandaag ook allemaal prima.
Ik besluit bij de dijk even helemaal naar boven te lopen. In Nottingham heb ik tenslotte ook klimmetjes in de route. Als ik weer bij woef en S. ben, zeg ik dat ik dat klimmetje nog een keer ga doen. Woefje kijkt me na en wacht totdat ik weer terug ben. Zij kent inmiddels de route wel….

klik voor groot

Als ik weer naar beneden loop, bedenk ik dat dit wachten veel te koud is voor S. en ik ga gauw verder en terug naar de auto. Volgende keer met droog weer even drie herhalingen doen dan maar.

Zo doen we het ook en we lopen snel terug naar de auto. Na 15 km zijn we klaar. Lekker gelopen ondanks de regen. Voor mij mag het altijd zulk weer zijn eerlijk gezegd. S. rijdt snel naar huis om zich om te kleden en ik ga ook naar huis voor een lekker bad. Op naar de volgende run dan maar weer en misschien morgen nog even een rondje op de racefiets.

gegevens:

* 15 km
* 22 graden dalend naar 18, harde regen

augustus 165 km – 2016 totaal 2.678 km

17.08.2016 – appelscha – 6 km

Vandaag is de tweede dag van de fiets4daagse. Totaal staat er al bijna 140 km op de teller (67 op dag 1 en 72 op dag 2) en tot nu toe gaat het prima. Vanmiddag heb ik lekker mijn haar gewassen en dat voelt een stuk beter. Omdat het toch fris wordt in de avond, besluit ik toch maar een klein stukje te gaan lopen. Niks bijzonders, ik rekende uit dat het kortere rondje van eergisteren ongeveer 6 km zal zijn dus dat ga ik lopen. Ik ben benieuwd hoe wafje het vindt, maar ineens bedenk ik dat de koeljas ook mee is en die doe ik haar aan. Dat vindt ze duidelijk heerlijk en ze heeft dus werkelijk nergens last van en dartelt voor me uit. Raar beest.

klik voor groot

Maar het is wel duidelijk dat zij niet gefietst heeft want ik heb er best moeite mee en kom maar moeizaam op gang. Ik ben niet moe maar mijn benen voelen anders na het fietsen. Bovendien is het best warm nog en ik heb niet zo’n mooie koeljas aan als woefje.

Ik loop hetzelfde pad achterlangs bij het watertje en sla linksaf weer over de weg. Eigenlijk dezelfde weg als gisteren alleen maakte ik toen nog een extra lusje. Nu doe ik dat niet en ik loop rechtstreeks weer terug naar de camping. Na een paar kilometer loopt het inmiddels alweer wat makkelijker en kom ik ook ‘los’. Maar nu ben ik er al bijna en dat is ook prima voor nu. Na ruim 6 km sta ik weer voor de camping.

Ik ga gauw douchen en ga daarna nog even thee drinken met mijn buurvrouw en napraten over de dag van vandaag. Het is alweer woensdag en we zijn op de helft. Zij heeft van alles gekocht en wijst me op de aanbiedingen bij de fietsenwinkel. Morgen toch eens even kijken want ik had al gezien dat er niet alleen een standje is in de tennishal maar ook een prachtige winkel is in het dorp.

Nu eerst lekker slapen en morgen op naar dag 3! In ieder geval ga ik vroeg starten. Als het me lukt wil ik meteen om 8 uur starten.

gegevens:

* 6 km
* 20 graden

augustus 150 km – 2016 totaal 2.663 km

15.08.2016 – appelscha – 9 km

Afgelopen weekend waren we vrij actief toen we in Garderen waren. Zaterdag eerst 15 km gelopen en daarna 35 km gefietst en zondag ook nog 10 km gelopen. Ik heb nu best weer wat dagen achter elkaar gelopen maar geen lange afstanden. Deze maand wordt een absoluut dieptepunt qua afstand vrees ik maar ik kan niet alles tegelijk.

En dan heb ik dus nu ook ineens het idiote plan opgevat (en uitgevoerd) om in Appelscha mee te doen met de fiets4daagse. Gisteren thuisgekomen, alles opgeruimd en gewassen en dus vanmorgen meteen weer vertrokken. Ik had in no time toch een plekje voor de tent gevonden op iets dat zeer aardig leek, en alles verder uitgezocht voor komende week. Inschrijven kon vandaag tussen 15 en 17 uur dus vertrok ik net na de middag met mijn fietsjes op de auto. Ik neem voor de zekerheid ook mijn racefiets mee, want misschien kan ik in de avond nog wel een rondje maken als ik wafje bij de tent kan laten.

klik voor groot

In de ochtend had ik snel nog wat boodschappen gedaan bij AH voor broodjes, wat lekkers en maaltijdsalades voor in de koelbox. Ideaal om die box mee te nemen als je toch met de auto gaat! Even na 15 uur rij ik Appelscha binnen en ga op zoek naar de sporthal om me in te schrijven. Ik kies voor de zekerheid maar voor de 40-45 km routes, dat lijkt me met de kar wel genoeg voor 4 dagen achter elkaar fietsen. Het is 20 jaar geleden dat ik zoiets voor het laatst deed en ik ben dus heel benieuwd. Nu de camping zoeken en die blijkt heel dichtbij te zijn op een mooie rustige plek. Ik kan gewoon vanaf daar naar de start fietsen dus dat is fijn.

Ik kan een plekje gaan kiezen en al snel staat mijn tentje en zit ik lekker bij de tent en smikkel van mijn salade.

klik voor groot

Daarna ga ik eens met woefje wandelen en de omgeving verkennen. Misschien kan ik hier wel even lopen vanavond want ik had twee rondjes uitgezet vanaf de camping. Het is prachtig weer en de directe omgeving blijkt heel mooi te zijn.

klik voor groot

Inmiddels staat er iemand naast me met een heel klein ouderwets caravannetje. Het klikt wel met de vrouw en we drinken samen wat en kletsen wat terwijl woef er ook gezellig bij ligt. Maar in de avond besluit ik toch even te gaan lopen en ik kleed me snel om en vertrek voor mijn rondje. Ik heb een 11 km rondje gemaakt dat deels offroad zal gaan door een natuurgebied.

klik voor groot


Als ik het pad gevonden heb waar ik wilde afslaan, blijkt dat te zijn afgesloten vanwege kraanvogels. Dat is dus even jammer maar ik zie op de kaart dat wanneer ik terug loop, ik toch weer op mijn eigen route zal komen. Als ik overigens later op internet opzoek wat dat nou is met die kraanvogels, zie ik dat eind juli 2 jonge kraanvogels in het veld zijn gesignaleerd. Terechte afsluiting dus!

klik voor groot

Maar hoewel ik over de weg nu loop, is het best een mooi gebied en zeker met het late avond licht. Het rondje is uiteindelijk maar 9 km maar morgen moet er toch gefietst worden dus misschien wel goed voor dit moment.

klik voor groot

Als ik terug kom, kleed ik me om en lepel een glaasje advocaat weg met mijn buurvrouw. Dat is lekker en wel grappig zo. Het wordt wel snel koud en vochtig dus ik sla het douchen toch maar over, laat woef nog even een plasje doen en ga mijn tentje in. Morgen de eerste fietsdag en ik ben dus reuze benieuwd hoe dat zal gaan.

Wordt dus vervolgd….

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 144 km – 2016 totaal 2.657 km

14.08.2016 – garderen – 10 km

Gisteren hebben we 15 km gelopen en 35 km gefietst. Vandaag vertrekken we weer maar we gaan eerst nog een stukje lopen. Eerst even rustig wakker worden….

klik voor groot

Omdat we geen haast hebben, luieren we rustig wat rond de tent en eten ons ontbijtje. In juli en augustus is de winkel van de camping hiernaast geopend op zondag en S. haalt op de fiets even verse broodjes. Dat is dus wel smullen zo lekker buiten!

klik voor groot

Maar op een gegeven moment wordt het toch wel tijd om eens wat te gaan doen en aangezien wafje ook moet eten, vertrekken we voor ons korte rondje. De doggyride gaat mee, omdat we niet weten of woef het wel leuk gaat vinden vandaag na alle runnetjes en tochtjes. Overigens blijkt zij het beter te doen dan wij want is vrolijk en blij!

klik voor groot

We lopen maar een kort rondje via de natuurcamping in Drie en weer terug. Dat is precies 10 km en dat is ook wel genoeg voor nu. Overigens zijn de modderspetters eigenlijk best goed uit de broek van S. gegaan zonder gedoe. Prima broeken dus!

Als we terugkomen bij de tent, gaan we nog even wat eten en daarna gaan we rustig opruimen. We konden gelukkig alles nog even laten staan dus we kunnen nog even lekker niksen en rommelen buiten. Altijd weer prettig.

klik voor groot

Gisteren hebben we op de camping kersen en frambozen gekocht en die eet ik nog even samen met wafje op. Zij vindt dat wel lekker maar ik moet de pitjes eruit peuteren voor haar natuurlijk. Daarna gaan we opruimen. Als we alles weer hebben ingepakt, rijden we de boel weer met de doggyride naar de auto. Zo komt er weer een einde aan een gezellig weekend buiten bezig zijn. We gaan nog een in het dorp wat eten bij de ijssalon en rijden daarna naar huis. Als ik werkelijk komende week wil fietsen, dan moet ik nog wel het een en ander regelen want dan zou ik morgen alweer moeten vertrekken. Eens kijken of dat plannetje ook werkelijk gaat lukken dan…

gegevens:

* 10 km
* 18 graden

13.08.2016 – garderen – 15 km

Dit weekend gaan we weer wat lopen en fietsen in Garderen. We hebben alles snel ingepakt en gaan op weg voor ons rondje. Eerst even lopen en daarna alles opbouwen, luieren en wat fietsen.

klik voor groot

We lopen gewoon ons vertrouwde rondje richting de heide en ik ben benieuwd of er al wat paars te zien is zo her en der. De doggyride is niet mee omdat ik vermoed dat woefje gewoon lekker mee kan lopen en dat blijkt ook zo te zijn. Ze vindt het allemaal weer leuk en loopt lekker voor ons uit en is vrolijk en blij.

De heide is inderdaad al behoorlijk paars maar er staat best veel gras tussen.

klik voor groot


We lopen langs de schaapskooi en zien op de heide de kudde staan met de herder. De schaapjes mogen wel even doorgrazen om de heide weer wat vrijer te krijgen zodat we meer van het mooie paars te zien krijgen….

klik voor groot

Omdat het best nat is geweest, is het zand terug richting het bos redelijk goed te doen op de fiets. Deze keer geen schelden achter me omdat het lastig is om te fietsen. Hoewel…..
Het lopen gaat eigenlijk verder heel gemakkelijk. Na de heide en het zand lopen we weer terug richting het bos, steken de weg weer over en lopen het laatste stukje terug naar Garderen. Gesneden koek inmiddels maar het blijft mooi.

Als we op de camping aankomen, rijden we alles in de doggyride naar ons plekje en gaan opbouwen.
We hebben de koelbox weer bij ons met allerlei lekkere hapjes voor vanavond maar eerst gaan we even een stukje fietsen nog!

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* 20 graden

augustus 125 km – 2016 totaal 2.638 km

12.08.2016 – hitland – 20 km

**12.08.2016 – hitland – 20 km**

Vandaag wordt het weer eens tijd voor een rondje continu aangezien woefje toch in de kar zit. Dat is dan een mooie gelegenheid om dat weer even te trainen. Het is behoorlijk warm en klam. Niet echt fijn loopweer. We gaan van start en we gaan wel zien wat ik precies ga lopen. In ieder geval even een stuk.

klik voor groot

De eerste kilometer gaat wel redelijk en natuurlijk daarna de volgende paar ook. Wat zal ik doen? 4000-tjes? Of tweemaal 6000-tjes ofzo? Al mijmerend loop ik door en elke keer een kilometer erbij. We lopen langs de kalfjes die toevallig allemaal bij elkaar staan zodat het verschil goed te zien is.

klik voor groot

Daarna ploeter ik weer door. Woefje geeft geen kik en zit gewoon lekker in de kar en laat zich rond rijden. We zien veel vogels deze keer, zoals zilverreigers en purperreigers.

klik voor groot

Ondertussen rollen de kilometers onder mijn voeten en het gaat goed…. De eerste 8.000 zitten er op. Nu zal ik toch wel de 10.000 gaan halen continu op mooie hartslag? Ik rommel een beetje maar het gaat goed. Zal ik weer 12.000 doen? En als dat erop zit, ga ik natuurlijk in ieder geval net wat verder dan de vorige keer en zo loop ik dus een mooie kern van 15.000 continu. Dat is niet slecht maar om een of andere reden vond ik het helemaal niet makkelijk omdat het zulk raar weer was. De afstand is het probleem niet maar wel om binnen de hartslag zone te blijven. Ik ben daar uiteindelijk dus ook buiten geraakt maar niet al teveel. We gaan de rest van de route rustig uitlopen en woef kan ook uit de kar. Zo hobbelt woefje toch nog 5 km lekker met ons mee en dat is ook wel prettig voor haar. Na ruim 20 km staan we weer bij de auto. Vanavond nog even op de racefiets een stukje rijden!

gegevens:

* 20 km
* 20 graden

augustus 110 km – 2016 totaal 2.623 km

10.08.2016 – hitland – 8,5 km

**10.08.2016 – hitland – 8,5 km**

De hele dag heb ik veel gezeten (met elk half uur even een korte pauze met beweging omdat het anders niet gaat). Ik was bezig om een fotoboek klaar te krijgen voor de verjaardag van S. morgen. Na ruim 11 uur ploeteren is dat inderdaad klaar en kan ik op de ‘verzend’ knop drukken om te laten printen. Pffff klus geklaard. Maar eigenlijk wil ik wel heel graag nog even lopen en S. gaat mee op de fiets. Het is al vrij laat en we hebben niet veel tijd maar het is wel even fijn om naar buiten te kunnen nu.

We kiezen voor 1000-tjes op tempo en dat gaat eigenlijk heel goed. Maar deze keer loop ik ook zonder rugzak en dat voelt natuurlijk heel erg prettig zo. Het weer is prima overigens dus dat zit ook mee. Het is veel warmer dan gepland en ik start dus ook met een giletje dat ik gelukkig snel aan S. kan geven. We lopen dus niet tussen de bomen door omdat dat veel te warm lijkt maar slaan direct linksaf naar het open gebied.

klik voor groot

De 1000-tjes gaan allemaal in mooi tempo en de laatste loop ik echt even door. Na ruim 8,5 km staan we weer bij de auto. Lang geleden dat ik zo’n kort rondje liep!

gegevens:

* 8,5 km
* 19 graden

augustus 89 km – 2016 totaal 2.603 km