Dagelijks archief: februari 6, 2018

06.02.2018 – veluwe – 13 km

Gisteren liepen we een 8 km rondje, vandaag gaan we weer op pad. Het is stralend weer maar wel heel koud. Als ik opsta is het pas -3 dus ik wacht even. Ondertussen ligt woefje heerlijk voor het raam in de zon. Zij weet wel wat genieten is en ligt op haar rug met gestrekte pootjes te zonnen. Straks wil ze vast wel met me mee.

klik voor groot

Ik maak een rondje op de computer omdat ik de afstanden nog niet precies weet. Ik zie wel dat ik vanaf huis ook heel makkelijk bij het Veluwemeer kan komen en daarvoor niet hoef te rijden. Dat ontdekte ik vorige week toen ik vanaf het hotel vertrok. Het rondje zal een kilometer of 10 zijn dus dat is prima. We gaan van start en lopen even door het bos zodat woef lekker kan snuffelen. De route gaat weliswaar over de weg maar ik denk dat het afwisselend genoeg is om ook leuk te zijn voor woef en ik kan eindelijk weer eens on road lopen in plaats van alleen maar over zand. Ik loop dus ook op de Bondi zodat ik alles in principe aan kan.

Na het bos lopen we even over de weg langs mooie huizen en daarna lopen we door de weilanden door. Dat is een grappige route waar woef gewoon los kan en lekker kan snuffelen. Ik ontdekte dit bij toeval vorige week en het is een prima short cut naar het Veluwe meer.

klik voor groot

We steken de Harderwijkerweg over en lopen noordwaarts richting het Veluwemeer. Ik kan eventueel linksaf en richting het landgoed maar dat doen we een volgende keer. Ik wil nu de route proberen die ik bedacht heb van te voren en we lopen dus door. Er is hier geen kip en woef loopt in het gras los naast me mee.

Aan het einde sla ik linksaf richting het vakantiepark en daarna gaan we rechtsaf. Normaal kom ik dus van links maar nu gaan we rechtsaf. Hier veel ganzen in het veld die een enorm kabaal maken. Echt leuk en ik vind het ook heerlijk om zo tussen de weilanden te lopen met schapen en ganzen. Er staan ook zilverreigers in het veld dus dat is ook mooi om te zien.

klik voor groot

We hobbelen rustig door en als ik weer rechtsaf zou moeten slaan richting de Bredeweg die over zal gaan in de Brandweg sla ik even linksaf. Wat zou daar zijn? Ik zie een verroest bord met ‘verboden toegang’ maar dat is echt onleesbaar. Ik hobbel een klein stukje door en kom dan vlakbij het water. Prachtig! Ik blijf even staan en geniet van het geluid van de zwanen op het water. Er is hier totaal geen wind en geen geluid alleen van het water en de vogels. Een zilverreiger vliegt over. Woef gaat even badderen in het ijskoude water. Brrrrr malle hond. Dat betekent dat ik straks dus door moet lopen zodat ze het niet koud krijgt maar vooruit maar. De zwanen dobberen rustig verder en kijken niet naar woef en woef niet naar de zwanen. Ideaal.

klik voor groot


Als ik even heb staan kijken, loop ik weer terug naar de weg. Vanaf nu alleen maar rechtdoor. Links van me zitten wilde zwanen in het veld tussen de gewone knobbelzwanen. Met mijn telefoon kan ik dat dus niet fotograferen jammer genoeg maar het verschil is heel duidelijk te zien aan de kleur van de snavels en het formaat van de dieren. Echt gaaf. Ik vind dit een heerlijk rondje zo.

klik voor groot

We lopen rustig maar gestaag door en als we weer de Harderwijkerweg zijn overgestoken lopen we nog een stukje voordat we het bos inslaan voor de cool down en het laatste plasje voor woef. Na ruim 13 km staan we weer voor de deur. UPS heeft inderdaad het pakketje achter het hek geplaatst zoals ik onderweg had gevraagd toen ik de bel hoorde overgaan op de telefoon. Dat is dus op zich wel handig. Ik baal ervan als ik zie dat het een marktplaats pakketje is dat in december al verstuurd werd. Dat kwam dus retour. Wat een geklooi allemaal met die mensen zeg. Niks aan te doen.

Morgen weer een run. We boffen enorm met het weer want het is echt prachtig. Met weinig wind en zon is deze open route ideaal. Liever niet in een donker en kil bos dan lopen!

gegevens:

* 13 km
* -2 graden

februari 49 km – 2018 totaal 172 km