Dagelijks archief: februari 21, 2018

21.02.2018 – veluwe – 11,5 km

Gisteren hebben we een mooi rondje gelopen richting het Veluwemeer. Vandaag is het koud maar stralend weer en wil ik eigenlijk wel weer die kant op omdat ik dan lekker in het open deel kan lopen en ook even on road. Daar heb ik wel zin in en ik trek zelfs speciaal weg schoenen aan. Ik kijk in de kast en kies voor de Vanquish. Die droeg ik nog niet zoveel en ik zie zelfs niets staan in mijn overzichtje qua kilometers. Dat kan helemaal niet want mijn footpod zit er zelfs op. Even nakijken dus. Ik ben benieuwd hoe dat loopt maar ik denk dat ze niet geschikt zijn voor het bos met de ijs stukjes. Ik moet dus echt op de we blijven maar dat is best.

Omdat het koud is, trek ik een hoofdband aan. Zou dat genoeg zijn zo? Warm shirt, giletje, handschoenen en hoofdband. Al snel zijn woefje en ik op pad. Eerst even door het bos aan de overkant en dan via het breedste pad richting de doodlopende weg waar de kwekerij ook aan ligt waar we gisteren een boom uitzochten. Daar kan ik prima lopen met woef en het is er erg mooi.

klik voor groot

In het bos trek ik de hoofdband al af. Veel te warm. Omdat er geen wind staat, voelt het totaal niet koud aan. We hobbelen rustig door en op weg naar de kwekerij kom ik de eigenaar tegen. Hij stopt de auto en we kletsen wat over de omgeving, het weer en de bomen die morgen gaan komen. Grappig dat ik hem nou net tegen kom. Gisteren miste ik hem net toen ik notabene wel op weg was naar hem toe en moest hij weer terug keren om mij te ontmoeten bij de bomen. Wel een gezellig kletsje weer zo onderweg.

We hobbelen weer verder en ik loop om de kwekerij heen en sla weer linksaf. Rustig hobbelen we door en woef is het grootste deel van de route lekker los bij me. Het is echt een mooie dag en ik kan heel ver kijken. Ik ga weer even naar het Veluwemeer en geniet van de zwanen en de ganzen op het water. Woefje neemt een slokje en baddert even in het water. Malle hond. Het lijkt me vrij koud maar ze vindt het duidelijk heerlijk. Ik sta te genieten van de stilte.

Even later gaan we weer verder en deze keer loop ik direct via de Bredeweg weer terug naar de Brandsweg. Gisteren maakten we nog een extra lus maar vandaag vind ik het wel genoeg zo. Ik moet nog meer doen en zo wissel ik de afstanden ook een beetje af. Het laatste stukje loop ik nog even door het bos en na ruim 11 km staan we weer voor de deur. Mooie ronde, op naar de volgende.

klik voor groot


gegevens:

* 11,5 km
* -2 graden

februari 172 km – 2018 totaal 296 km