Dagelijks archief: februari 4, 2018

04.02.2018 – veluwe – 13 km

Gisteren heb ik een mooi rondje met woefje gelopen en vandaag gaan we ook weer op pad. Ik heb nog geen idee wat ik wil gaan lopen maar we gaan gewoon op pad. Meteen als ik vertrek gaat het even hagelen. Niks aan te doen, het zal wel weer droog worden neem ik aan. Gisterenavond sneeuwde het opeens. Dat is allemaal alweer weg maar de hagel laat wel nu een heel dun laagje achter. Wel mooi. Eerst lopen we nu even een rondje door het bos aan de overkant en daarna gaan we naar de zandverstuiving. Daar maak ik ook een kiekje natuurlijk.

klik voor groot

Daarna loop ik langs het hek richting de Klarenweg. Bij de Klarenweg sla ik linksaf maar daarna ga ik meteen weer rechtsaf. Dit pad nam ik nog niet eerder. Tot mijn verrassing is het een heel mooi pad en nu loop ik voor het huis langs dat daar pal op de snelweg staat, verborgen achter een zandheuvel. Ik zie dat altijd half als ik achterlangs loop maar nu zie ik het dus ineens gewoon zoals het staat. Ik hobbel door en een stukje verder zie ik een hoge zandheuvel. Wat zou daar achter zijn?

klik voor groot

Ik loop eromheen en klauter omhoog. Het is mooi weer en ik vergaap me aan het mooie uitzicht over de zandvlakte daar. Prachtig!

klik voor groot

Ik besluit om er niet overheen te gaan en ik wil ook niet rechtdoor dus ik loop terug naar het pad en ga verder. Inmiddels loop ik weer gewoon door het bos. Zo merkwaardig dat dit zo allemaal naast elkaar ligt maar wel bijzonder. Zandvlakte, bos en heide wisselen hier elkaar dus allemaal af. Zo is het nooit saai en kan je met mooi weer dus de schaduw of de zon opzoeken en dat is leuk.

Ik loop nu door het bos maar zie op de kaart dat er nog een zandverstuiving ligt even verderop. Daar gaan we heen!

klik voor groot

Ik neem een heel stuk dwars over de zandverstuiving maar dat is nog redelijk te doen. Ik stop wel enkele keren en maak een kiekje van woefje in de sahara.

klik voor groot

Daarna hobbel ik weer over een pad dat ik ken van een eerder rondje terug naar huis. Linksaf na de zandverstuiving en daarna gewoon over het pad verder. Jammer genoeg is een van de paden bijna niet beloopbaar vanwege diepe plassen en daar doe ik woefje dus ook van de riem omdat ik echt niet weet hoe ik daar overheen moet lopen met haar aan de riem. Zo kunnen we even afzonderlijk van elkaar een weg vinden door de blubber.

klik voor groot

Na ruim 12 km staan we weer voor de deur. Dat duurde allemaal vrij lang maar mooi was het wel!

gegevens:

* 13 km
* 2 graden

februari 28 km – 2018 totaal 151 km