16.02.2018 – veluwe – 12 km

Vanmiddag komen de zonnepanelen, gisteren waren we druk met Hulstbomen die inmiddels op de oprit staan te wachten om geplant te worden. Maar ik ga gauw nog even op pad met woefje voor een rondje voordat de monteurs komen. Moet kunnen! Ik neem de route door het bos aan de overkant en loop na het spoor linksaf richting de rotonde bij Nunspeet. Deze keer kom ik niet op het cross terrein dus dat is prettig. Ik loop rustig door en al snel ben ik alweer bij de rotonde waar ik over ga steken en rechtsaf sla weer terug naar de andere kant.

klik voor groot

Ik hoor een zwarte specht en dat is leuk. Ze maken een heel ander geluid dan een grote bonte specht en als je het eenmaal gehoord hebt, dan herken je het overal. Ik heb wel iets zien vliegen maar niet echt goed genoeg om hem te kunnen onderscheiden. Volgende keer beter maar ik weet nu dat ze er echt zitten. Het is stil in het bos en erg mooi. Je merkt dat het bos langzaam wakker wordt als het ware en dat is leuk, zeker met dit mooie weer. Ik loop op het fietspad terug zodat ik een beetje afwisseling heb tussen offroad en onroad. Dan is het iets minder zwaar en is een 12 km rondje ook gewoon nog leuk te doen. Woefje kan gemakkelijk op de rand lopen als ze dat wil maar even verhard lopen is voor haar nageltjes ook wel fijn.

Na 12 km sta ik weer voor de deur. Het is prachtig weer dus we boffen enorm qua keuze voor de installatie dag voor de zonnepanelen. Ik hoop maar dat het makkelijk en zonder gedoe gaat. De Hulst staan komende week dus nog voor de deur en gaan er volgende week in. Dan hebben we weer een stapje gemaakt.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* -1 graden

februari 134 km – 2018 totaal 259 km