Dagelijks archief: februari 11, 2018

11.02.2018 – veluwe – 16 km

Gisteren heb ik niet gelopen. We hebben we de dag nuttig besteed met zolder opruimen, spullen naar de kringloop brengen, dozen wegwerken etc. Ook haalde ik de gordijnen op en hing deze op. Nu moet dus heel nodig de muur geschilderd worden want dat vloekt nu enorm met elkaar. Maar dat komt komende week nog wel. Eerst eindelijk eens de kleding opruimen. Vandaag ga ik voor het eerste rondje met woefje op pad. S. is in het buitenland dus zal ik alle rondjes moeten doen. Uitslapen is er dus niet bij.

Toch vertrekken we uiteindelijk later dan gedacht maar dat is ook niet echt erg. Wafje is er klaar voor en ik ook. Eerst hobbelen we aan de overkant door het bos. Ik neem een andere route en dat betekent dat ik pas na bijna 5 km bij de zandverstuiving ben. Eigenlijk begint meestal daar mijn route of ik moet vrijwel direct weer teruglopen langs het hek. Maar daar heb ik vandaag geen zin in.

klik voor groot

Ik loop dus rechtdoor over het fietspad. Waar zal ik dan weer rechtsaf slaan? Ik heb eigenlijk helemaal geen zin in dat rottige zachte pad richting de Klarenweg vanuit het Zuiden maar is de lus verderop niet veel te ver? Eerst maar eens een stukje doorlopen.

klik voor groot

Ik loop door en zo over het fietspad loopt het een stuk makkelijker. We schieten nu tenminste een beetje op inmiddels. Ik loop toch door tot het einde. Zal ik het fietspad volgen en dan over het fietspad richting het Ecoduct gaan? Of zou dat te ver zijn? Ik sla rechtsaf en volg deze keer het fietspad even naar links. Daar liep ik nog niet eerder geloof ik en uiteindelijk kom ik bij een knooppunten netwerkje uit waar ik alle kanten op zou kunnen.

klik voor groot

Ik sla rechtsaf en kijk om me heen. Toch herken ik dit kronkelige fietspad. Van een run of van een fiets tochtje? Ik weet het niet zeker maar ik was er wel al een keer. Ik zie op de kaart dat verder rechtdoor en dan richting het Ecoduct echt te ver is voor vandaag en sla dus rechtsaf zodat ik alsnog op dat vervelende pad uit kom richting de Klarenweg. Niets aan te doen. Gelukkig valt deze keer het begin deel erg mee en kunnen we redelijk doorlopen.

klik voor groot


Bij de Klarenweg steken we de snelweg over en nemen het off road pad richting de weilanden. Dat loopt prima en dat is nu een fijn pad waar woef ook weer los kan. Daarna door de weilanden met de leuke schapen. Zouden er lammetjes komen?

klik voor groot

Na 16 km staan we weer voor de deur. Veel verder dan gepland en dacht maar toch een mooie route. Ik zie later dat de route meteen vanaf huis over dat fietspad ook ruim 15 km zal zijn. Voor een volgende keer maar dan niet met die 4.5 km extra door het bos aan de overkant!

gegevens:

* 16 km
* 4 graden

februari 100 km – 2018 totaal 223 km