Dagelijks archief: februari 20, 2018

20.02.2018 – veluwe – 14,5 km

Gisteren en eergisteren heb ik niet gelopen omdat ik met de fiets op pad was. Zondag maakten S. en ik een leuk en kort rondje (31 km) hier in de buurt en gisteren ben ik vanaf de handkliniek in Amersfoort terug gefietst (45 km). Dat was leuk om te doe maar daarna heb ik eerst met woef gewandeld en daarna had ik geen zin meer. Maar vandaag heb ik geen excuus en dus gaan we op pad. Ik wil aanvankelijk richting de Zandenplas maar omdat ik met de kwekerij heb afgesproken dat ik even kom aanwijzen welke boom we nou wilden hebben, besluit ik daar dan maar heen te lopen met woefje. Ik weet dat het rondje 7 km is als ik meteen weer terug ga en dat kan ik door het bos verlengen. Vorige week fietste ik er namelijk heen en toen ontdekte ik het rondje via Onder de Bos. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn woef en ik op pad. Eerst even door het bos aan de overkant en daarna over de weg richting de kwekerij. Ze kan eigenlijk het hele stuk los lopen alleen bij het oversteken doe ik haar even aan de riem. Op de kwekerij verlies ik weer veel tijd omdat de man eeuwen lang blijft kletsen. Gelukkig ben ik heel traag gestart en ben ik warm gekleed dus ik word niet echt koud. Woefje vindt alles leuk en helpt met uitzoeken.

klik voor groot

Na een poosje zijn we weer op weg. Ik loop rechtdoor want ik weet nu van mijn fietsrondje dat ik straks weer gewoon op de (rustige) weg ga uitkomen. Maar ik besluit linksaf te slaan richting het water in plaats van rechtsaf weer terug naar het bos. Ik draag de Bondi vandaag dus ik kan ook prima over de weg lopen en ik vind dit erg leuk. Hoewel het net helemaal leek op te klaren, trekt het nu toch weer wat dicht maar er is geen wind en de temperatuur is prima. Er wordt een hele koude periode aangekondigd maar ik hoop echt dat dit niet klopt want het legt ons lam qua tuin en hoe het met het zwembad moet, weet ik ook niet. Wat een vervelende eerste winter periode in het nieuwe huis!

Ik geniet van ons rondje en kijk naar de koeienstallen. Dat hadden we toch echt niet op onze vorige rondjes. Toen hadden we wel leuke Hooglander kalfjes natuurlijk! Ook zie ik volop vogels en ganzen in het veld.

klik voor groot

Ik loop nu een stukje op een nieuwe route maar sla aan het einde van de weg linksaf. Hier ken ik het weer natuurlijk en al snel loop ik weer langs de afslag naar huis en rechtsaf richting het verborgen plekje bij het water. Daar ga ik even heen met woef zodat ze kan drinken. Het is prachtig hier en ik kijk naar de Zilverreigers en de ganzen. Ook het geluid dat daar te horen is, is bijzonder met al die vogels. Woef gaat even badderen en een slokje drinken

klik voor groot

We hobbelen weer terug en lopen een stukje door. Ik loop nu weer op bekend terrein maar het is nog best een eindje terug naar huis. De weg voert me nu weer richting het kleine tuincentrum aan het einde van de weg. Daar ga ik even vragen of ze mos hebben. Ik heb dat nodig om de ruif te bedekken waar ik viooltjes in wil planten. Inmiddels hangen die klaar om gevuld te worden dus dat staat leuk als het gebeurd is. Morgen heeft hij misschien een bak mos voor me. Ook weer van mijn klusjes lijst af!

Ik steek de weg over en zie dat er gebouwd wordt op de kavel waar wij ook naar gekeken hebben voordat we ons huidige huis kochten. Ik ben erg benieuwd of die mensen nu de 2 kavels allebei gekocht hebben en wat er gaat komen. Vast iets groots. We lopen door en lopen even later tussen de weilanden. Ik begin toch al aardig wat weggetjes te kennen zo!

Niet veel later lopen we over het bekende weggetje door het weiland achter de molen.

klik voor groot

De molen draait langzaam en dat is een leuk gezicht. We zijn daar in augustus 2017 vandaan gevlogen met de luchtballon. Ik loop nu recht op het veldje af waar de prachtige Hulst bomen stonden. Er staat nu een container en alles ligt plat en is weg. Nou ja, er staan er natuurlijk 4 bij ons voor de deur die nog geplant moeten worden. Op het veldje komen straks koeien. Dat zal ook wel een leuk gezicht zijn.

Ik ben nu bijna thuis en inmiddels vind ik dat niet zo erg want door de klusjes onderweg duurde het allemaal eeuwen natuurlijk. Woef is vrolijk en fit en rent nog even wat heen en weer. Ze is duidelijk totaal niet vermoeid. Vlakbij huis maak ik nog een kiekje van het gedicht over de zandverstuiving. Ik weet eigenlijk niet waarom dat daar staat.

klik voor groot

Na ruim 14,5 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 14,5 km
* 2 graden

februari 161 km – 2018 totaal 285 km