Dagelijks archief: februari 3, 2018

03.02.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren kwam het er niet meer van om te gaan lopen nadat de hele ochtend weer op was gegaan aan een monteur. Vervelend wel maar niks aan te doen. Eergisteren was ik de hele dag op pad en heb ik wel in de avond op de hometrainer getraind. Dat ging lekker en was fijn om te doen in de fitness ruimte van het nieuwe huis. Ideaal natuurlijk.

Maar vandaag vertrek ik voor het eerste rondje meteen met wafje naar buiten. Ik loop eerst door het bos aan de overkant waar ik meteen aan de praat raak met iemand uit de buurt met een jonge hond. Daarna hobbelen we door. Ik geloof dat ik eindelijk een beetje richting gevoel ga krijgen door het bos hier dus dat komt ook goed uit. Ik steek het spoor over en loop tussen snelweg en spoor weer terug. Ik ga straks zeker een andere route kiezen omdat er een ATB route verreden wordt vandaag. Ik zie overal de pijltjes hangen dus dat lijkt me geen goed idee met mijn dove wafje.

Daarna loop ik langs het hek langs de zandverstuiving verder weer richting Hierden. Ik loop bij de Klaren weg weer een stuk verder zoals ik twee maal eerder gedaan heb. Dat is erg mooi en ik weet dat ik makkelijk straks weer over de snelweg kan en via de Oudeweg een leuke route terug kan nemen. Zo gezegd zo gedaan. Eerst een foto van de zandverstuiving opgang. Ik ga er vandaag even niet heen.

klik voor groot


Daarna lopen we verder en kom verderop weer langs een zandverstuiving en daarna door een heel donker bosje met hele dunne stammetjes. Het stuk daarna is prachtig met mooie heide die ik augustus prachtig zal zijn.

klik voor groot


Als ik weer op bekend terrein kom neem ik even een andere route die me langs de beek zal voeren. Ik weet nu dat de beek hier echt loopt omdat we vorige week hier langs gefietst zijn. Ik kijk dus op de kaart en kies een prima pad. Dat is echt mooi om te zien en te lopen.

klik voor groot


Daarna steken we de weg weer over, lopen langs het oude station eerst naar het landgoed en daarna weer verder terug naar huis. Ik neem nog een extra lusje om te kijken waar een bepaald pad uit komt en daarna raak ik aan de praat met iemand die hier vlakbij woont. Altijd weer leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

klik voor groot


Na ruim 15 km staan we weer voor de deur. Het lopen ging heel makkelijk deze keer en het helpt ook echt dat ik de weg een beetje ga kennen. Ook is de afwisseling tussen verharde weg en offroad ook wel prettig. Op naar een volgende route.

gegevens:

* 15 km
* 6 graden

februari 15 km – 2018 totaal 138 km