Dagelijks archief: februari 14, 2018

14.02.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren heb ik niet gelopen. Ik heb wel een heel klein stukje gefietst, gewoon even naar de kweker hier dichtbij. Met de fiets gaat dat allemaal heel makkelijk en het is zo heerlijk dat je nu gewoon met de afstandsbediening de garage opent, de fiets pakt en wegrijdt. Geen gedoe met schuren, poortjes en gekluns. Fiets pakken en weg. Maar vandaag gaan woef en ik meteen op pad voor ons eerste rondje. Het zou een mooie dag worden dus kom maar op. Koud is het wel met min 1 bij vertrek maar ik heb mijn lekker warme shirtje aan.

Als ik door het hek ga, rijden de buren net weg en mijn buurvrouw stapt uit om te vragen hoe het gaat. Meteen tikt het eeste kwartier weg met nog niks op de teller natuurlijk. Nou ja, 150 meter richting het hek hahaha. Maar uiteindelijk gaan we dan toch echt van start. Ik ga eerst weer het slinger rondje door het bos hier aan de overkant doen. Eens kijken of ik dat allemaal kan vinden. Dat lukt prima deze keer en na 5 km sta ik bij de zandverstuiving te kijken. Daar raak ik weer aan de praat met iemand. Dat schiet dus niet zo op allemaal

klik voor groot

Daarna hobbelen we langs het hek weer richting de Klarenweg. Ik kan overal redelijk goed uit de voeten ondanks dat er her en der nog wel echt ijs ligt en het heel glad is. De Bondi doen het redelijk goed gelukkig. Het lastigste zijn nog de keiharde stukken zand die zijn opgevroren.

Aan de andere kant ontdek ik dat het pad dat ik wil nemen niet goed begaanbaar is. Ik kies dus een andere route en daar is het allemaal prima te doen. Ik nam deze route een tijdje geleden voor de eerste keer en ontdekte toen de tweede zandverstuiving verderop. Ik ga nu niet over het zand ploeteren maar loop erlangs. Het is wel even een hindernis baan maar wafje spingt er keurig overheen.

klik voor groot

Uiteindelijk lopen we weer langs het theehuisje. Daar moeten we toch eens heen op een zondag dat het geopend is. Het blijft een bijzondere plek zo in het bos en ik ben benieuwd hoe het is daar.

klik voor groot

We hobbelen weer voort en ik zie al dat de route vandaag wat langer wordt dan gepland. Geeft niet, woef is fit en ik ook. Ik neem zelfs een nieuw pad en dat is erg mooi. Ik leer toch weer elke keer een nieuw stukje en dat is leuk. Nu de afstanden nog wat beter leren inschatten dat is ook wel handig.

klik voor groot

Na bijna 15 km lopen we het gebied weer uit. Ik ben eigenlijk niemand tegen gekomen vandaag. Opvallend want het is een hele mooie dag!

klik voor groot

Na ruim 15 km staan we weer voor de deur. Dit was echt weer een fijn rondje en totaal niet vermoeiend. Ik hoop dat woef het ook goed doorstaan heeft want het was wel iets verder dan gepland en het duurde ook erg lang door het kletsen onderweg.

Na de run gaan we heerlijk buiten zitten en luieren. Maar liefst 3 uur zitten we buiten. Wat kan een mens nog meer wensen. Overigens liepen we deze 14 dagen al meer dan alles in januari bij elkaar. Toch lijkt het nog nergens op natuurlijk qua afstand. Maar er komt wel beweging in gelukkig en de afstanden worden ook makkelijker weer elke keer wat langer. Rustig opbouwen maar want het off road lopen kost tijd en energie. Over de weg is een 13 km veel makkelijker.

klik voor groot


gegevens:

* 15 km
* -1 graden

februari 124 km – 2018 totaal 247 km