Dagelijks archief: februari 23, 2018

23.02.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren kon ik helaas niet meer lopen omdat de hele dag bomen geplant werden in de tuin. Daarvoor was ik ook constant buiten om te kijken waar welke boom moest komen, of het goed ging met de machinerie in de tuin etc. Aan het einde van de middag moest ik nog vegen en zand verdelen en toen was het inmiddels laat en was ik erg moe. Maar vandaag ga ik lekker lopen en past S. op de monteurs die de nieuwe CV ketel komen installeren. Zo maken we iedere keer toch weer een stapje vooruit.

Het weer is goed maar er staat veel meer wind dan ik dacht. Een koude NO wind en ik bof met de richting want omdat ik tegen de klok in loop, heb ik een heel stuk wind mee. Volgende keer dus goed op letten op deze route want met wind tegen over het open stuk langs het water is geen lolletje denk ik.

Ik ga echter eerst door het bos omdat dat leuk is voor woefje. Daarna steek ik de Harderwijkerweg over en loop richting de kwekerij over een doodlopend weggetje. Dat is echt prettig om te lopen. Ik kijk stiekem even wat ik nog meer aan moois zie staan daar. Er moeten nog meer bomen komen dus dat komt nog wel. Daarna loop ik over de weg en geniet van de omgeving. Er komt ergens een kloterig hondje van een erf rennen naar woef toe. Bijna ligt het ding onder een tractor die voorbij komt rijden. Stom beest.

We hobbelen verder en ik sla af richting het Veluwemeer. Daar gaat wafje even badderen en ik ga even plassen. Ik moet enorm nodig en dat plekje bij het water is daar prima voor.

klik voor groot

Na de badderpartij gaan we gauw verder omdat woefje anders te koud wordt. Ik merk ineens dat er wel een koude wind staat vanaf het NO. Die richting maken we niet vaak mee en ik ben blij dat ik tegen de klok in loop zodat het het grootste stuk wind mee heb. Rustig hobbelen we verder. In de weilanden zitten enorm veel ganzen. Leuk om te zien!

klik voor groot

Ik loop langs het kleine tuincentrum waar we straks even een bak mos moeten ophalen die ik besteld had. Daarmee vullen we de ruif die we aan de kennels gehangen hebben. Dat staat vast heel erg leuk.

Ik steek de weg weer over en kijk naar het huis in aanbouw op de kavel waar we ooit naar keken. Wat een rare plek voor het huis zelf zo vlak aan de weg! Het is een stuk grond van ruim 4.000 m2 maar dan nog staat het huis totaal verkeerd op de grond. Daar hebben we echt niks aan gemist duidelijk.

Ik hobbel door, loop weer door de weilanden en loop daarna langs het lege weiland waar de Hulst struiken hebben gestaan. Toch jammer en heel leeg. Het laatste stukje lopen we door het bos en na bijna 15 km staan we weer voor de deur. De CV ketel is geinstalleerd dus dat is fijn. Op naar de volgende klussen in en rond het huis!

gegevens:

* 15 km
* -2 graden

februari 187 km – 2018 totaal 311 km