Dagelijks archief: januari 7, 2017

terugblik Schotland

Inmiddels zijn we weer thuis na 3 heerlijke weken in Schotland. We hebben eigenlijk wel geboft met het weer. We hebben natuurlijk regen gehad en rond Kerstmis ook enkele dagen met wind.

Totaal heb ik 198 km gelopen en dat is op zich vrij weinig. Maar dit jaar zijn we ook 4 dagen op pad geweest met de kano en hebben we twee hele dagen ‘verprutst’ met winkelen. Vooral de kano dagen hakken er natuurlijk in qua totaal. Vorig jaar liep ik 275 km en het jaar daarvoor 220 km.

De mooiste kano dag was natuurlijk op 4 januari toen we met een prachtige blauwe lucht naar Castle Stalker zijn gevaren. Maar ook de tocht rond Kilchurn Castle was erg mooi en ook rond de eilandjes. Alleen was het weer toen net iets minder mooi.

klik voor groot


Qua lopen hebben we veel nieuwe gebieden ontdekt maar hebben we ook een aantal dingen niet gedaan. We zijn wel op twee mooie dagen naar Inverawe en Bonawe geweest om langs Loch Etive te lopen. dat blijft toch wel erg mooi.

klik voor groot

Verder veel mooie uitzichten vanaf de bossen rond Dalavich en dichterbij het huisje. Dat waren allemaal nieuwe routes die goed te doen waren ook al waren het forse klimmetjes.

klik voor groot

Verder heb ik deze trip geen enkele lange run gedaan zoals ik wel vorig jaar deed. Toen liep ik – in aanloop naar de ultra van februari – ook een 35 km route en meerdere routes langer dan 20 km. Wat dat betreft dus wat minder gelopen. Ook hebben we uiteindelijk niet gefietst door Glen Etive wat we wel van plan waren. We hadden zelfs de fietsen mee toen we er waren en op zoek waren naar de herten. Maar het was druk vanwege bank holiday die maandag en het was koud en zo wandelden we uiteindelijk alleen een stukje, maakten wat foto’s en keken rond. Misschien wel jammer dat we uiteindelijk ook niet de dam bij Loch Cruachan hebben gezien en ook niet de nieuwe route hebben gelopen die we vorig jaar ontdekten vanaf Kings House hotel. Zo blijft er in ieder geval wel wat te wensen over voor een volgende keer!

Onderstaand een overzichtje van de routes. Ook aan te klikken in google earth.

klik voor groot

klik door naar google earth