Dagelijks archief: januari 19, 2017

19.01.2017 – hitland – 15 km

Gisteren hebben we een rondje van 20 km gelopen en dat was erg fijn. Vandaag gaan we weer op pad en ik heb nog geen idee wat we zullen gaan lopen. Normale mensen lopen misschien wat korter na 20 km maar laten we maar eens kijken hoe het gaat. Het is ook vandaag weer prachtig met ruige rijp en het lijkt erop dat straks de zon doorbreekt en het veel lichter zal zijn dan gisteren. Ik ben erg benieuwd. Wederom weinig wind dus dat is heerlijk en hoewel het min 3 is, voelt het verder prima.

Ik loop weer het bekende stukje over het pad en geniet van de rijp op de rietpluimen en van de opkomende zon.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer naar het andere gebied. Ik laat de route naar de dijk links liggen vanwege de hondjes en bazen die ik aan zie komen uit die richting. Het oude deel is voor de meeste mensen te ver weg dus dat is een stuk rustiger daar. De ijsvogel laat zit weer niet zien of horen helaas maar het uitzicht over de golfbaan is prachtig.

klik voor groot

Ik kijk tevreden om me heen naar al het moois tijdens het lopen. Wafje doet het ook prima. Links van me zijn witte bomen met rijp, rechts van me komt de zon op. Een prachtige dag dus! Eigenlijk weer een dag om heel lang te lopen maar ja, wat is nou wijsheid? Ik merk nergens wat van en ook woefje lijkt het geen bal uit te maken of we nou 15 of 20 km lopen. Voorlopig loop ik dus maar even lekker door.

klik voor groot


Maar mooi is het! Het pad bij de ooievaars is weer erg fraai en heerlijk rustig.

Uiteindelijk is het wel genoeg (nou ja niet echt natuurlijk) en we keren weer terug richting de start. Vandaag zal het rondje weer rond de 15 km uitkomen denk ik. Ik loop weer langs de fraaie boom die ik gisteren ook fotografeerde en vandaag komt het allemaal nog mooier uit met de blauwe lucht.

klik voor groot

Ook nu weer taal noch teken van de ijsvogel en ik loop dus maar weer door. Ik besluit de langere weg te nemen terug naar de auto en krijg het daarbij aan de stok met baasjes van honden die vervelend doen. Geen idee wat dat toch altijd is met die mensen hoor. Ik loop daar gewoon met wafje aan de knie maar nee hoor. Gewoon doorlopen zonder omver gelopen te worden, besprongen of toegeblaft is er niet bij helaas. Wafje hoort het gelukkig allemaal niet meer zo goed en loopt stoicijns met me mee. Vervelende mensen.

De cool down doe ik op een rustige dribbel om niet teveel af te koelen. Ik had het namelijk uiteindelijk nog best warm zo met het zonnetje en ik voel dat mijn rug toch een beetje bezweet is. Ik geniet van het laatste stukje waar gelukkig niemand loopt en na 15 km klok ik weer af.

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* -3 graden

januari 215 km – 2017 totaal 215 km