Dagelijks archief: januari 23, 2017

23.01.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik 20 km gelopen zonder wafje en vandaag gaat ze ook nog niet mee vanwege haar voetje. Jammer maar helaas. Eerst even helen nu voordat ze weer mee kan. Ik ga haar dus eerst uitlaten en ga daarna zelf weer op pad voor mijn eigen rondje. Het is nog steeds koud en vandaag is er geen zon dus veel minder mooi dan gisteren. Maar nog steeds geen wind dus dat is prima.

Ik doe de warming up en loop daarna richting de ijsvogel plaats. Helaas ligt er allemaal schuim en rotzooi in het water. Zo ziet het ijsvogeltje natuurlijk niets en kan ze niet vissen! Wie heeft dat nu gedaan? Ik loop verder en ben verrast. Verderop zie ik mannen bezig met een blazer. Aha! Die eikels hebben dus al die troep in het water geblazen. Ik stop en vraag of ze ook bij de buis verderop bezig zijn geweest. Dat beamen ze en erger nog: ze hebben vrijdag het ijsvogeltje daar ook gezien en weten dus dat het een visplek is voor de vogel. Ik leg uit dat ze zo niets kunnen zien in het water en dus niet meer kunnen vissen. De man zal op de terugweg er iets aan gaan doen. Ik ben benieuwd!

Ik loop verder en slinger door het gebied. Het is vandaag heerlijk rustig. Een heel verschil met gisteren! Het lopen gaat ook prima vandaag en mijn hartslag blijft keurig ruim onder de 130. Ook het fietsen ging gisteren trouwens goed. Het was totaal niet koud en het was heerlijk om te fietsen zonder wind! Ik hoop dat dat deze week nog een keer lukt.

Ik kijk naar alle vogels op het ijs en op de weilanden. Het is heerlijk om even buiten te zijn maar ik mis mijn woefje wel. Straks kan ik dus weer met haar naar buiten natuurlijk want zo komt ze nauwelijks uit met dat pootje. Niet fijn!

Als ik terugloop en weer langs de mannen loop met de blazer, vraag ik of ze het niet vergeten straks….. Ik maak nog een foto van de rotzooi en loop verder. Ondertussen zie ik een kraai die zit te eten aan een dode meerkoet. Ook een lekker hapje. Ik hoop maar dat het ijsvogeltje nog niet dood is.

klik voor groot

Na ruim 15 km sta ik weer bij de auto. Dat was voor vandaag wel even genoeg want ik moet nog zoveel dingen doen. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 0 graden

januari 270 km – 2017 totaal 270 km