Dagelijks archief: januari 28, 2017

28.01.2017 – hitland – 11 km

Gisteren ging het lopen heel erg goed en hebben we ook nog een rondje gefietst. Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje en ik wil eigenlijk een snelheids training doen in de vorm van 800-tjes.

Wafje gaat nog niet mee en al snel hobbel ik door Hitland in mijn eentje. Maar helaas blijkt er een grote wandeltocht te zijn. Als ik aan het opwarmen ben richting de dijk en terugloop, kom ik hordes wandelaars tegen. Sommigen lopen verspreid over het pad zonder ruimte te geven. Irritant dus. De helft zegt netjes gedag, de andere helft niet maar ik kan dus geen tempotraining doen als ik om mensen heen moet laveren en ook nog eens goedemorgen moet zeggen. Ik baal als een stekker en loop rechtsaf richting het natuurgebied. Dar is het zo mogelijk nog drukker en aangezien ik een lang stuk nodig heb om mijn lapjes te doen, weet ik even niet waar ik dan heen moet.

Ik ga het op de lange arm richting de dijk proberen hoewel ik dan steeds voor 1 lap tegenwind zal hebben. Ik ga het toch proberen en start de eerste lap. Dat gaat redelijk goed en ik ben dus niet ontevreden hoewel het best even aanpoten was tegen de koude wind in. De tweede lap gaat ook goed. Als ik halverwege de derde lap ben, voel ik iets in mijn kuit. Wasdanou? Ik heb geen idee maar ik stop ogenblikkelijk met de snelle lap en wandel een stukje verder. Ik besluit de tempo training te staken en terug te gaan. Omdat ik rustig RWR ga teruglopen, kies ik voor de route over de ‘s Gravenweg zodat ik niet weer tussen alle wandelaars hoef te lopen.

Overigens kom ik alsnog een groep wandelaars tegen daar die blijkbaar de kortere afstand wandelen maar daar heb ik verder geen last van. Na ruim 11 km sta ik weer bij de auto. Even een dagje rust dan maar en ook niet fietsen dit weekend.

gegevens:

* 11 km
* 4 graden

januari 327 km – 2017 totaal 327 km