Dagelijks archief: januari 17, 2017

17.01.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen maar vandaag ga ik natuurlijk weer op pad voor een rondje. Het is behoorlijk koud maar er staat geen wind en dat is heerlijk. Het is ook niet glad omdat het verder niet vochtig is dus dat zou geen problemen op moeten leveren als het goed is. Ik loop eerst over het kiezelpad en loop daarna richting het oude deel. Er staat een fiets op de hoek en een meisje is een foto aan het maken van de mooie wit uitgeslagen bomen op het pad richting de dijk. Als ik de bocht omga, zie ik ineens een ijsvogeltje op de balk zitten naast een reiger. Wat geweldig! Hij vliegt langzaam weg en heeft het dus blijkbaar moeilijk vanwege de kou. Ver vliegt hij niet en ik loop even terug naar het meisje om te waarschuwen dat het ijsvogeltje misschien straks wel weer op de balk zou gaan zitten. Ze is helemaal opgewonden en zegt dat ze zeker blijft wachten. Ik loop weer terug en sla de bocht weer om. Ik ben al aan het lopen en ineens zie ik het ijsvogeltje helemaal vrij op een rietstengel zitten, vlakbij het pad. Ik gebaar naar het meisje dat ze moet komen en ik loop weer even terug. Ik wijs waar de vogel zit en uiteindelijk ziet ze het silhouet door het riet (40 centimeter van de grond, kijk bij het derde polletje etc etc). Het lukt en ze loopt er heel langzaam heen. De ijsvogel blijft zitten. Ik vraag twee dames met honden om even te wachten zodat ze een foto kan maken. Maar ze willen dat vogeltje dan ook wel eens zien en denderen door. IJsvogel blijft zitten en zo staan we met 4 man sterk en wat honden te kijken naar het piepkleine vogeltje dat rustig zit te zitten. Ineens duikt ie en eet een klein visje op. Gelukkig dus wel genoeg energie om wat te vangen en te eten. Veel open plekjes zijn er immers niet meer vanwege het ijs! Het meisje en ik blijven ruim 20 minuten staan kijken en genieten van het beestje. Ik hoop maar dat hij genoeg kan vangen met dit weer. Normaal gedrag is dit niet want normaal zijn ze nooit te benaderen. Maar hij eet en ziet er verder goed uit. Ik leg nog wat uit over diafragma en foto’s maken van vogels en het meisje is helemaal happy. Ze had nog nooit een ijsvogeltje gezien en dit is wel uniek zo dichtbij en zo open op een rietstengel. Na ruim 20 minuten vind ik het wel genoeg en ik ga verder. Jammer dat ik geen fototoestel bij me had!

klik voor groot

Mijn handen zijn inmiddels ijskoud geworden maar na twee kilometer lopen is alles weer heerlijk warm en kunnen de handschoenen zelfs uit! Ik loop heerlijk en geniet onderweg van de smientjes, een wintertaling en een grote zilverreiger. Woef is ook helemaal happy en loopt ook prima mee. Ik loop continu en dat gaat prima. Het offroad rondje is net wat langzamer natuurlijk maar dat is niet zo vreemd. Valt niet tegen dat ik zo zonder moeite lekker loop op mooie lage hartslag.

Ik pak alle lusjes mee en loop tweemaal rond de ooievaars. Na precies 15 km staan we weer bij de auto. Heerlijke run en de ijsvogel was een kadootje. Ik hoop dat ik nog een foto van het meisje doorgestuurd krijg.

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* -3 graden

januari 180 km – 2017 totaal 180 km