Dagelijks archief: januari 15, 2017

15.01.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ga ik weer in de ochtend op pad voor een rondje. Maar als ik in de auto wil stappen, zie ik een enorme dikke laag ijs op de ruiten. Die ga ik er niet een twee drie afkrijgen dus ga ik maar op pad vanaf huis. Ik had gelukkig mijn trail schoenen al aangetrokken vanwege de rommel gisteren dus ik kan overal overheen en doorheen in principe. Ik kan niet over de weg vanwege het ijs dus ik ga onderlangs de dijk over het gras. Na een kilometer ben ik al bij het natuurgebied en het pad is daar wel begaanbaar over het verse harde ijs. Daarna loop ik weer even offroad over het gras en kies voor het nieuwe pad dat we vorig weekend ook liepen. Helaas blijkt het balkje dat tijdelijk als bruggetje dient zo glad, dat ik maar weer omkeer. Andere route zoeken dan maar! Ik kies uiteindelijk voor een graslandje waarbij ik ook weer op het nieuwe pad uit kan komen. Het is allemaal ontzettend nat en soms zelfs glibberig maar ik dender overal doorheen met mijn schoenen. Gelukkig een goede keuze vandaag qua schoenen want nu kan me niets gebeuren.

Ik hobbel rustig door en ga daarna weer via het ruiterpad naar de ooievaars. Maar ik ben inmiddels al best weer even onderweg en aangezien ik wel even echt wil lopen en daarvoor vooral het ooievaarspad kan gebruiken, vraag ik me af of S. straks zo lief zou willen zijn om me op te pikken bij de ijsbaan. Dan hoef ik niet helemaal terug over de rommel. De autoweg zal inmiddels wel schoon zijn! Ik SMS en hij is zo lief om me later op te halen. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan en dat is dus wel erg fijn. Maar toch ook weer niet want ik moet nu uitrekenen wat ik wil lopen en hoeveel tijd dat kost. Ik loop eerst door richting ooievaars. Achter me hoor ik en bekend belletje. Een dame die met drie honden loopt komt me achterop en samen lopen we even verder. Een van haar honden is ook 11 jaar. De vrouw denkt dat ze dan aan elkaar gewaagd zijn… Maar als ik vraag hoe vaak en hoe er ze loopt, blijkt dat drie keer per week 5 kilometer te zijn. Nou ‘a different league’ zou ik dus zeggen. Wafje loopt natuurlijk veel vaker en vooral ook veel verder. Vandaag alweer dag 4 achter elkaar en allemaal rond de 13 a 15 km.

De vrouw keert ook alweer om en ik ga verder naar het ooievaars pad. Ik loop drie rondjes bij de ooievaars en besluit er nog eentje te doen. Moet net kunnen om weer op de afgesproken tijd terug te zijn. Dat klopt ook en samen met S. doe ik de cool down. Lekker gelopen en na 13 km rijden we tevreden weer naar huis. Op naar de volgende run maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* -1 graden

januari 165 km – 2017 totaal 165 km