Dagelijks archief: januari 27, 2017

27.01.2017 – hitland – 14 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel gefietst in de middag. Dat ging op zich goed maar door een koude wind viel het uiteindelijk helemaal niet mee. Onregelmatig gereden en daardoor heel vermoeiend. Maar vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Waf gaat nog niet mee, dus ik kies weer voor iets dat ik niet zo snel met haar zou doen. Ik twijfel een beetje wat ik zal gaan trainen. Voor een echte tempo training vind ik de wind toch net te koud en voor een lang stuk continu is het ook geen geschikte dag omdat ik dat eergisteren ook al deed. Ik ga dus eerst maar eens gewoon even lopen en kijken hoe het allemaal voelt en gaat. Maar tot mijn verrassing gaat het heel goed en mijn hartslag blijft ook heel mooi laag. Ik hobbel vrolijk door, loop over de dijk en weer over het buiten pad terug richting de auto. Zo zitten er alweer wat kilometertjes op zonder dat ik hoef na te denken over een route. Alles loopt prima. Ik hou de hartslag op maximaal 128 en let op mijn cadans. Uiteindelijk besluit ik 3 mile laps te doen zodat ik een MAF test van 3 mile kan lopen op maximale hartslag van 128. Ik ben benieuwd waar ik op uit zal komen. Ik wandel een stukje en geniet van het mooie weer.

klik voor groot

Ik praat even met iemand van de muskusrat bestrijding die over het ijs loopt. Hij heeft het ijsvogeltje maandag nog bij de buis gezien dus wie weet leeft ze toch nog! Ik hoop het maar. Ik ga weer starten met de tweede lap. Vandaag zal ik dus rond de 14 km gaan lopen en dat is ook genoeg want ik wil vanmiddag nog even fietsen met dit mooie weer.

Ik loop weer een prima rondje van 3 mile met een gemiddelde hartslag van 126 (max 130) en een mooie cadans. Ik ben dus echt heel erg tevreden. Het laatste stukje terug naar de auto denk ik na over Edinburgh. Ik moet nu toch eens een doel gaan bedenken zodat ik daar op kan trainen bij de snelheids training. Eerst maar eens een snelheids training gaan doen de komende tijd. Gelukkig wordt het nu weer snel warmer!

Tijdens de cool down zie ik iemand in een boom turen. Terwijl ik langsloop, kijk ik ook de boom in en loop vervolgens bijna het water in omdat ik niet meer oplet waar ik loop. Twee goudhaantjes! Wat geweldig. Ik blijf ook staan kijken en samen met de man geniet ik van een paartje goudhaantjes dat zich van heel dichtbij laat bewonderen terwijl ze razendsnel door de boom huppen en aan het eten zijn. Het lukt natuurlijk voor geen meter om een foto te krijgen, zeker niet omdat de zon achter de vogeltjes schijnt. Ik heb een plaatje waar het oog herkenbaar is maar helaas niet de mooie gouden streep boven op het kopje. Een goudhaantje is een van de lichtste vogeltjes die er zijn. Geweldige waarneming vandaag!

klik voor groot

Met een grote glimlach loop ik terug naar de auto.Vorige week al zo genoten van de ijsvogel, nu dus goudhaantjes. Helemaal leuk. Op naar de volgende run.

Vanmiddag gaan we nog even fietsen!

gegevens:

* 14 km
* 0 graden

januari 316 km – 2017 totaal 316 km