Dagelijks archief: januari 8, 2017

08.01.2017 – hitland – 9,5 km

Vanmorgen zijn we teruggekomen uit Schotland. Zo jammer dat ik alweer thuis ben. Dit jaar dus geen wekenlang verblijf aan de oostkust van de UK helaas. Wat hebben we daar een prachtige avonturen beleefd vorig jaar en de voorgaande jaren!

Maar nu moet ik het weer even doen met Hitland en Nederlanden vol goede tegenzin gaan we op pad voor een rondje. S. gaat ook mee op de fiets. Dat wordt een makkie zo op het vlakke land met asfalt wegen!

Omdat ze voor vertrek bezig waren met een nieuw wandelpad, gaan we eens kijken of dat al een beetje opschiet. We nemen het pad waar steentjes op liggen en lopen dood op een ontbrekend bruggetje.

klik voor groot


Dat komt vast nog wel. We besluiten eens vanaf de andere kant te gaan kijken en dat ziet er goed uit. We lopen door omdat het pad ook blijkbaar nog verder richting parkeerplaats gaat en stuiten op een enorme modderbende. Ook hier ontbreekt een bruggetje maar aangezien wandelaars hier eerder al gewoon door het weiland liepen, ligt er een smalle balk over het water. Dat is voor mij makkelijk, woef neemt het water en S. krijgt de fiets er ook overheen. Maar daarna hoor ik alleen maar gemopper. De hele fiets zit onder een dikke laag vette klei. Lekker land is het toch hier. Alles is vies maar het gemopper van S. blijft maar aanhouden. Ook als ik opper dat we even naar de luchtcompressor gaan bij de golfbaan, blijft hij alleen maar mopperen. We gaan dus maar door, maken het pad af en lopen daarna nog een stukje over de weg. Maar de stemming is een beetje weg en aangezien we toch op de terugweg nog even langs die luchtblazer willen, maken we er een kort rondje van.

Ik ben wel blij met de nieuwe paden want daar kan ik straks wel wat mee! Nieuwe lusjes dus dat is leuk. Totdat het klaar is, gaan we er maar niet met de fiets overheen.

Thuis maakt S. de fiets schoon. Dat gaat notabene sneller dan dat ik woef schoon heb met alle klei in haar vachtje. Wie heeft hier nu echt reden tot mopperen?
Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 9,5 km
* 6 graden

januari 84 km – 2017 totaal 84 km