Dagelijks archief: januari 25, 2017

25.01.2017 – hitland – 17 km

Vandaag gaat waf nog steeds niet mee maar het gaat wel al beter. Ik vertrek dus na de ochtend wandeling weer voor mijn eigen runnetje en trek deze keer de Tracers aan. Ik ga dus een wegrondje doen op deze schoenen als het lukt. Voor de zekerheid neem ik de Bondi mee in de auto. Niet dat die nou zo lekker lopen maar meer voor het geval het toch glad mocht zijn in het natuurgebied.

Het is 0 graden zonder zon en het voelt eigenlijk best fris. Ik start toch – onverwacht – met handschoenen en een hoofdband en gebruik de warming up om echt warm te worden. Daarna vertrek ik voor de ronde. Ik loop naar de dijk en loop daarna de dijk zelfs op en sla rechtsaf. Dat doe ik nooit maar nu waf er niet is, ga ik maar iets doen dat niet makkelijk is met haar. Over de dijk bovenlangs en continu ! Ik heb geen idee hoe ver ik ga komen maar ik vertrek aanvankelijk voor laps van 5.000 mtr. Ik loop over de dijk en ga het natuurgebied weer in en loop bijna 2 kilometer weer naar de andere kant. Daar sla ik weer rechtsaf en loop eigenlijk weer richting de auto. Gek idee want er staat inmiddels alweer 5 kilometer op de teller totaal als ik weer langs de auto loop. Het gaat prima en ik merk het verschil goed tussen alle schoenen. De Tracers lopen eigenlijk heel licht! Ik hobbel verder en loop op maximale hartslag van 130. Dat gaat allemaal prima.

Ik sla linksaf en zie of hoor weer geen ijsvogeltje. Wat jammer is dat toch! Ik loop door en sla af naar de hooglandertjes die lui in de wei liggen. Terug naar het middenpad en daar weer de dijk op en over de dijk bovenlangs weer richting de ooievaars. Zo slinger ik gewoon het hele gebied open neer maar loop ook bovenlangs over de dijk. Als ik 8 kilometer continu heb gelopen, kijk ik even snel wat de tijd is. Ik loop eigenlijk een soort MAF test hoewel ik nu verder ga lopen dan 8 kilometer natuurlijk. Het gaat 30 seconden sneller dan eind oktober 2016 toen ik ook een MAF test liep op maximaal 130! Ik weet dat natuurlijk niet als ik aan het lopen ben maar zag het pas na het uitlezen van mijn horloge.

Ik hobbel rustig verder en besluit zeker 10 kilometer continu te lopen. Een mooie oefening voor de HM eind mei. Alles gaat goed, alleen de dijkjes op ga ik over de 130 maar verder blijf ik op of onder de 130 dus ik ben echt heel tevreden. Mijn cadans lijkt ook wel in orde en af en toe probeer ik de cadans even hoger te brengen en langer de uitademing te doen op de maat van de cadans. Dus geen 2/4 maar bijvoorbeeld 2/5 of 2/6 of 3/5 etc. Oneven is beter omdat je van standbeen dan wisselt dus zo probeer ik weer wat dingen uit onderweg.

Uiteindelijk loop ik 14 kilometer continu en dan sta ik weer bij de ijsvogel plek. De kilometers zijn dus op voor deze route en ik begin met de cool down. Ik ben tevreden met mijn run. Het ging helemaal vanzelf en ik had totaal geen moeite vandaag met een flink stuk continu op mooi tempo en mooi lage hartslag. Goed gebruik gemaakt van het feit dat wafje nog niet meeloopt!

Inmiddels ook alweer over de 300 kilometer voor dit jaar. Vorig jaar had ik al veel meer gelopen op deze datum maar toen was ik op weg naar de 60 km in februari natuurlijk. Ik heb dit jaar nog niet zulke lange runs gedaan maar wel vrij vaak en dan middelmatig lang. Zo is de 15 km nu een ommetje en dat is prettig want vanaf 15 km kan je eigenlijk alle afstanden makkelijk trainen. Ik krijg de kriebels als ik naar schema’s kijk van mensen op weg naar een marathon of een dubbele marathon die nog steeds 10 km of zelfs minder lopen. Maar ieder zijn ding zullen we maar zeggen! Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 0 graden

januari 302 km – 2017 totaal 302 km