Dagelijks archief: januari 24, 2017

24.01.2017 – hitland – 15 km

Wafje mag vandaag nog steeds niet mee vanwege haar pootje maar het gaat wel al beter. Ik geef haar even de tijd, kan ze meteen weer even uitrusten van alle kilometers van deze maand. Wel vervelend dat het gebeurd is. Vandaag dus weer in mijn uppie op pad en ik kies toch voor Hitland omdat ik wat later ben vertrokken vanwege de gladheid. Toen ik woef vanmorgen uitliet, bleek het verraderlijk glad te zijn op sommige stukjes. De grond is natuurlijk nog steeds koud en met de motregen van vannacht wil dat wel!

Maar uiteindelijk lijkt het me wel veilig en ga ik op weg. Ik kies mijn gebruikelijke ronde. Even de warming up en dan richting de ijsvogel plek. Niets te zien of te horen. Ik vrees het ergste. Ik hobbel rustig door en kies vandaag voor een maximale hartslag van 125 dus weer een stukje lager dan voorgaande dagen. Ik merk dat dat prima gaat dus dat is mijn doel voor vandaag. Ik loop kriskras door het gebied. Aanvankelijk is het nog mistig maar al snel komt de zon ineens door de wolken en door de mist. Het is een prachtig gezicht met het licht door de mistflarden maar het laat zich onderweg slecht vangen op een foto dus ik loop maar gewoon door en geniet ervan. Ik loop even langs de koetjes en maak snel een kiekje van hun adem. Ik ben zo benieuwd hoe lang de kalfjes er nog zullen zijn. Ze worden nu echt groot.

klik voor groot

Daarna nog even langs de ooievaars en weer terug richting de start. Het lopen gaat prima maar ik vind 15 km voor vandaag ook weer even genoeg. Ik wil woef ook niet te lang alleen laten en ik moet nog een heleboel doen. Na ruim 15 km sta ik dus inderdaad weer bij de auto. Het is heerlijk weer en ik zou nog veel langer willen lopen natuurlijk!

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 0 graden

januari 285 km – 2017 totaal 285 km