18.01.2017 – hitland – 20 km

Gisteren heb ik heerlijk gelopen in het mooie winterse landschap en vandaag ga ik ook weer op pad. Misschien zie ik het ijsvogeltje wel weer want er blijven steeds minder wakken over voor het arme beestje. Ik neem dus voor de zekerheid maar mijn fototoestel mee! Het is behoorlijk koud maar ik weet dat mijn kleding prima is. Niet zo warm dat je gaat transpireren en niet te koud. Bij de warming up misschien net wat frisjes maar dat is ook prima. Is het al warm bij de warming up dan ben je dus te warm gekleed voor een run!

Ik neem weer het langere pad voor de warming up en loop daarna voorzichtig richting de plek waar gisteren de ijsvogel zat. Niets! Jammer maar helaas. Ik hoop maar dat het beestje OK is. De ruige rijp op het riet is prachtig.

klik voor groot

Daarna lopen we door en ik slinger heerlijk door het gebied. Koetjes, ooievaars en meer moois onderweg. Vandaag ga ik eens wat verder lopen want elke keer als we de 15 km hebben gedaan, heb ik het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben. Het kost alleen maar veel tijd want woef en ik kunnen gewoon veel verder lopen natuurlijk. Zij is ook zo fit als een hoentje en huppelt vrolijk met me mee.

klik voor groot

Ik loop ook even door naar het oude gebied van Hitland. Er is een pad gemaakt rond de ijsbaan en dat loopt nu met de harde ondergrond ook prima. Daarna maak ik een rondje door het andere gebied en daar ligt nog aardig wat ijs zo her en der maar het is nergens glad omdat ik op mijn trailschoenen loop. Die hebben erg te lijden van het asfalt tussendoor maar het is wel veilig(er) op deze manier. Ik reken een beetje uit hoe ver ik kom op het moment dat ik terug wil keren en schat dat ik voor vandaag wel aan 20 km zal komen als ik nog een rondje bij de ooievaars maak. Dat ga ik doen want dat loopt ook lekker. Inmiddels wordt het steeds mistiger en soms vlokt de mist zelfs uit en valt er iets uit de lucht. Bijzondere ervaring. Doordat er geen wind is, is het totaal niet koud. Mijn handen zijn inmiddels echt opgewarmd en de handschoenen zijn ook al lang uit.

Op het laatste stukje zie ik nog een prachtige boom met rijp en ik maak snel een kiekje van de boom met wafje.

klik voor groot

Ik hobbel verder en zie wederom geen ijsvogeltje op de plek. Het was ook zo bijzonder, dat maak ik niet meer mee denk ik. Normaal vliegen die vogels razendsnel weg als ze mensen zien!

Verderop tijdens de cool down kom ik iemand tegen die normaal op blote voeten loopt. Echt altijd en op elk terrein. Geen glad asfalt loper dus maar gewoon overal. Maar met dit koude weer heeft ze toch lekker warme schoenen aan. Dat begrijp ik ook helemaal. Ook al doen we alsof we holbewoner zijn, we zijn het toch net niet helemaal!

Na 20 km zit onze run erop. Ook nu ben ik nog lang niet klaar eigenlijk en waf denkt ook dat we net gaan beginnen en speelt met een stokje. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 20 km
* -3 graden

januari 200 km – 2017 totaal 200 km