Dagelijks archief: september 30, 2016

30.09.2016 – tetford – 12 km

Voor vandaag zoeken we een rondje dicht bij huis maar wel mooi om te lopen. We hebben niet zoveel zin om ergens heen te rijden aangezien dit onze laatste ‘echte’ dag hier is. Het is mooi weer en we willen wel op pad maar daarna even lekker luieren in de tuin. In de ochtend hebben we ook buiten gezeten, een spelletje gedaan en gegeten. Woef kreeg haar lekkers weer en smikkelde dat weg op het gras.

Ik lees nog eens wat oude verslagen door en kies uiteindelijk voor het rondje dat we in 2014 ook deden met woef. Groen en ook nog (net) te doen op de fiets ook al zat er toen een enorm modderig stukje tussen. Maar we besluiten het toch erop te wagen en rijden naar tetford. We parkeren op de verkeerde plek in het dorpje en moeten dus eerst een stukje over de straat lopen.

klik voor groot

Daarna zijn we al snel weer op de route en kiezen richting Little London en Clay road. Vanaf daar is het meteen al heel groen en rustig. We lopen deze keer langs bijzondere koeien met enorme lange hoorns.

klik voor groot

Wat een aparte dieren! Natuurlijk staan we toch even stil om ze te bewonderen voordat we verder lopen. Een stukje verder zien we een uithangbord op een boerderij met ‘meat from the Tetford Longhorn herd’. Kennelijk zijn dit bijzondere dieren. Meer over deze Tetford kudde is hier te lezen. Het is een van de oudste rassen in de UK. Altijd weer leuk zulke dingen en gek dat we dat de vorige keer niet gezien hebben. Zo ontdek je elke keer toch weer wat nieuws.

klik voor groot

We lopen verder en genieten van het mooie weer en het mooie pad. Zo gek dat dit uitgestrekte gebied zo achter tetford ligt. Maar mooi is het!

klik voor groot

Na het rustige stukje over de weg, slaan we af richting een graspad maar dat is allemaal nog prima te doen zo.

klik voor grootVanaf het graspad wordt het even lastiger. Straks een stukje klimmen over een modderig pad maar we weten al dat het daarna weer prima wordt. Ik heb de camera van S. aangenomen, hobbel naar boven en wacht totdat S. weer (mopperend) boven is. Wafje wacht ook maar ziet in de struiken een lekker fazantje die ze wel even wil vangen voor me.
Na dit intermezzo lopen we weer verder. Nog een klein stukje over het modderpad en daarna zal het allemaal weer OK worden en lopen we ook weer in de richting van dorpjes.

klik voor groot


Als we in Somersby aankomen, zien we op de kruising ineens een mooi kerkje (1612 – St Margaret’s church). We lopen even om om te gaan kijken en ontdekken dat Lord Tennyson hier 26 jaar gewoond heeft. Bij de kerk is nog een kruis overgebleven dat gespaard is bij de battle van Winceby en daardoor bijzonder is. Ik ga ook even snel binnenkijken. S. blijft in het zonnetje met waf. Ook dit kerkje hebben we de vorige keer dus gewoon gemist. Onderstaand rechts een foto van de west tower en zuidelijke porch van St Margaret’s parish church genomen vanaf de zuid oostelijke kant. De kerk is overigens gerestaureerd met stenen uit een groeve uit de buurt. Deze steensoort slaat groenachtig/kaki uit door de weersinvloeden.

klik voor grootWe lopen weer verder terug richting Tetford. De vorige keer hebben we nog staan kijken naar de andere paden hier die we dus nu ook niet gaan proberen. Genoeg te ontdekken nog in dit gebied! We slaan nu deze keer meteen linksaf terug naar het dorp en niet rechtsaf om via de Roman Road terug te lopen. Dat pad bestond namelijk helemaal niet op de akker dus dat slaan we deze keer dan ook maar even over.

klik voor groot


Na een kleine 12 km lopen we Tetford alweer in en zijn we terug bij de auto. Beetje korter dan de vorige keer maar zo is het wel goed voor vandaag eigenlijk. Dit korte rondje brengt het jaar totaal toevallig ook boven de 3.100 aan het einde van het derde kwartaal. Met de 2.000 fietskilometers sinds medio april is dat toch helemaal niet slecht.

Op naar de volgende run. Morgen nog een stukje lopen en dan zit het er helaas alweer op voor dit jaar.

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

september 320 km – 2016 totaal 3.103 km