Dagelijks archief: september 2, 2016

02.09.2016 – hitland – 16 km

Gisteren liep ik 32 km en dat liep prima. Twee verschillende trainingen die weer veel afwisseling brachten. Voor vandaag weer een nieuwe uitdaging: lopen met maximale hartslag van 120 in de vorm van 1000-tjes. Eens kijken of dat wil lukken zo met mijn rugzak om want het is warmer dan normaal en een rugzak is ook weer extra gewicht. Ik doe een rustige warming up en start daarna met de kern. Ik heb woef niet bij me vanwege de loopsheid. Op zich wel makkelijk want ik hoef nu niet op haar te letten!

Het lopen gaat prima. De 1000-tjes gaan gemiddeld op 117 met maximaal 123. Eigenlijk gaan alle laps precies hetzelfde en dat is dus prima. Onderweg zie ik weer van alles. Eerst mooie zwanen die vanwege het mooie weer blijkbaar denken dat ze nog wel een nestje kunnen gaan maken en met elkaar baltsen. Een prachtig gezicht. Helaas zijn ze daar net mee klaar als ik eindelijk een foto kan maken.

klik voor groot

Daarna hobbel ik door naar de kalfjes en kan ik net tijdens mijn rust tussen de 1000-tjes even genieten van de kleinste die dichtbij bij moeder staat te drinken. Het is zo leuk om ze elke dag even te kunnen volgen en ze te zien groeien!

klik voor groot

Als ik de eerste keer met de rust langs de kalfjes loop, hoor ik ook ineens de roep van een jong fuutje. Ik tuur over het water en zie ineens een piepklein kopje tussen de veren van een van de futen uitsteken. Wat leuk! Alsnog een nestje. Ik zie er maar eentje maar misschien zijn er meer. Het is eigenlijk te ver weg voor een normale foto maar het is nog net te zien. Wie weet een volgende keer als het jonkie net groter is. Wat een bof dat ik net hier loop met de rust tussendoor.

klik voor groot

Na de paar foto’s loop ik weer door. Het gaat nog steeds prima ondanks dat het steeds warmer wordt. Geen drift, geen problemen. De cadans zou iets hoger mogen maar het is nog best lastig om een mooie loophouding te houden als je langzaam (op hartslag) loopt en dan ook nog met de rugzak. Wel een prima oefening zo. Alle laps blijven tot het einde toe gemiddeld 117 met maximum van 122 a 123. Begon ik niet op 138? En daarna op maximaal 130 af en toe? Het is zo leuk om nu te kunnen afwisselen en te kunnen schakelen. En dat weer beter dan enkele maanden geleden. Toen ik begon had ik ook niet kunnen bedenken dat ik op een HS van rond de 120 a 125 zou kunnen lopen, nu lukt dat prima en is mijn tempo bij de 138 waar ik op startte ook prima inmiddels. Dat is dus een goede ontwikkeling. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het werpt ook zijn vruchten af.

Op naar de volgende training dan maar weer.

gegevens:

* 16 km
* 21 graden

september 48 km – 2016 totaal 2.825 km