Dagelijks archief: september 15, 2016

15.09.2016 – hitland – 13,5 km

Vandaag ga ik weer vroeg op pad en ik neem wafje toch maar mee. Ze is fit en vrolijk dus ze mag mee en dan zie ik wel waar het schip strandt qua afstand voor mij. Ik wilde eigenlijk een lange run doen maar ik vind het heerlijk om met haar te lopen en die lange run doe ik dan wel in de UK. Misschien maar beter ook. Ik vertrek dus weer vroeg en neem deze keer dan toch maar weer eens mijn Nathan racevest mee met een nieuwe drinkzak. Lekker fris! Op die manier kan ik ook mijn camera meenemen en net wat meer water. Gisteren was de zonsopkomst zo prachtig en die zwaantjes dat ik het echt jammer vond dat ik helemaal niets bij me had (alleen water in mijn hand voor woef en haar bakje). Vol goed zin gaan we dus op pad. Het is nog lekker koel en ik hoop straks weer de mooie zonsopkomst te kunnen zien.

Eerst even de warming up langs het pad met de houtsnippers. Ik zie de zwanen al in de verte. Geen mooi rijtje zoals gisteren en ik loop een beetje door omdat ik anders de zonsopkomst mis aangezien ik wat later ben dan gisteren. Maar al snel zie ik dat het zonnetje langzaam omhoog komt. Wat is het mooi! Ik lees vaak dat mensen overal naartoe willen maar vergeten dat schoonheid en leuke dingen ook dichtbij te vinden zijn. Als je het maar wilt zien en als je er maar op uit gaat.

klik voor groot

Daarna start ik de kern. Ik ga eerst maar een stukje RWR doen voor woefje. Even naar de dijk en daarna naar de koetjes. Deze keer kan ik gelukkig wel doorlopen en zie ik de vrouw met het hondje niet. Dan kan ik mooi even kijken naar de kalfjes en de stier want ik zie dat ze weer in het andere veld staan, iets dichterbij.

klik voor groot

De kalfjes worden nu echt groot en er staat nog steeds een grote stier bij de koeien. De drie dames staan gewoon rustig erbij met hun kalfjes. Het is geen enorme stier trouwens maar wel een herkenbaar mannetje.

klik voor groot

Daarna loop ik weer de andere kant op en na een lap op RWR klok ik even af en geef woef wat water. Dat gaat er in als koek natuurlijk en ze slobbert blij haar water op.

klik voor groot

Ik start daarna een lap die ik continu probeer te lopen als dat gaat met woefje. Ik neem het off road stukje naar de ooievaars. Deze keer staat er niets in het veld, ook geen zilver reigers. Maar het is mooi en ik kom verder niemand tegen. Heerlijk rustig. Overigens heeft woef nog wel steeds haar quick draw leash aan zodat ik haar eventueel snel kan pakken maar ze kijkt niet meer naar mannetjes gelukkig dus dat is achter de rug.

Ik hobbel rustig door, ga weer even naar de dijk en loop weer terug. Ik maak de 5.000 mtr lap af richting de dijk en geef woefje daarna weer wat water.

klik voor groot

Ik hobbel daarna rustig terug naar de auto en geniet van de zon die een mooie zonneharp geeft door de wolken heen. Dat laat zich maar moeilijk vangen op een foto maar ik ga even staan kijken. Verderop staan twee fietsers ook te kijken en proberen een foto te maken. Als ik weer verder loop, komen de fietsers dichterbij. Het blijken twee dames van handhaving te zijn die sinds juli op de fiets ook Hitland meenemen. We raken even aan de praat. Eerst over de mooie zon. Daarna praten we even over het gebied en over de fietsen. Ze rijden op Giant maar zouden liever op Santos en Rohloff rijden. Ja hahaha dat snap ik wel. Ik ben benieuwd of het gaat werken dat handhaving tegenwoordig ook dit gebied meeneemt op de fiets (en de auto).

Ik vervolg mijn weg met de cool down en sta na 13,5 km weer bij de auto. Lekkere run, vroeg begonnen en lekker vroeg weer terug ook al duurde het wat langer door mijn geklets aan het einde. Wafje deed het prima en had geen last van de warmte. Waarschijnlijk omdat het zonnetje moeite had om door de sluierbewolking heen te prikken. Terwijl ik dit schrijf, is de zon inmiddels weer volop aanwezig dus ik had echt even geluk qua loopje met haar. Vandaag de laatste warme dag als het goed is.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13,5 km
* 20 graden

september 195 km – 2016 totaal 2.972 km