Categorie archief: engeland

16.09.2017 – belchford – 10 km

Vandaag helaas alweer het laatste rondje hier. Ik heb niet erg veel gelopen maar we hebben wel twee fietstochten gemaakt. Eentje vanaf het huisje en eentje vanaf Alford. Dat was leuk en ondertussen heb ik gestudeerd en hebben we ook veel gerommeld en niks gedaan eigenlijk.

Omdat we om 10 uur al uit het huisje moeten zijn, hebben we alles al vroeg ingepakt en staan we dus om 10 uur klaar. De eigenaresse komt even langs en die is vreemd afstandelijk en onaardig eigenlijk. Nu ging er ook het een en ander verkeerd want ik ergerde me aan het gedoe rond de betaling die me extra geld kostte omdat het steeds retour kwam van hun bank en zij ergerden zich aan ons omdat we geen kijkers vor het huis erin wilden laten (nou ja, we hebben gezegd dat het niet echt fijn zou zijn maar als het moest, dat het goed was). Zo was het dus een beetje vreemde bedoening bij vertrek.

Maar goed, we gaan weg en rijden eerst naar Belchford. Daar gaan we samen een rondje lopen en daarna gaan we lunchen. We hebben de tafel al geboekt. Het is vandaag echt een pestdag want het regent en is grijs en grauw. Maar gelukkig heeft S. zijn regenbroek en regenjas aan en blijft dus droog. Woefje heeft de cloudchaser aan en ik kleed me straks gewoon om in de pub in Belchford.

klik voor groot


We gaan op pad voor een 13 km rondje maar na een klein stukje ontdekt S. al dat onze paspoorten en zijn geld nog in de auto liggen. Hij fietst dus even terug en ik ga door met mijn rondje. Hij kan me makkelijk inhalen met de fiets natuurlijk.

klik voor grootIk loop eerst richting de farm en ga daarna over de Roman Road richting Tetford. Ik liep dit rondje ongeveer al eerder maar dan vanaf het huisje. Ineens klaart het op en wordt het nog warm ook. We doen de cloudchaser maar uit anders wordt woef veel te warm.

klik voor groot

Na nog geen tien minuten klettert het ineens weer van de regen. Dat is jammer want woef wordt natuurlijk heel vies nu en dat is lastig straks in de pub. Maar we hobbelen rustig door richting Tetford. Het is nu toch al gebeurd. In Tetford maken we een rondje en lopen weer langs het kerkje. Omdat het zo regent besluiten we niet over de weg terug te gaan maar gewoon weer de Roman Road te nemen zodat woef lekker los en off road kan blijven lopen. Zo staan we na 10 km weer bij de auto.

klik voor groot

Als we bij de pub komen, ga ik me meteen omkleden. Er zijn twee tafels gereserveerd. Eentje voor 12 man en eentje voor ons. Daarmee is het pub deel vol dus ik ben erg blij dat we gereserveerd hebben! Omdat de boot pas vanavond vertrekt, gaan we heelijk uitgebreid en rustig lunchen en brengen maar liefst 3 uur door in de pub. We luisteren naar de sterke verhalen van een groep fietsers die anderhalf uur later dan gepland aan de grote tafel plaats neemt en bespreken dingen over het nieuwe huis.
Na 3 uur stappen we dan maar eens op om naar Hull te rijden.

klik voor groot

Het zit er weer op voor 2017.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

september 91 km – 2017 totaal 2.115 km

14.09.2017 – fulletby – 10 km

Gisteren zijn we terug gekomen van onze tweedaagse fietstocht. De verslagen volgen nog. Vandaag ga ik weer op pad voor een kort rondje met wafje. We gaan alweer bijna weg hier en dat is jammer. Maar we hebben twee mooie fietstochten van 2 dagen gemaakt en daar hebben we altijd weer mooie herinneringen aan. Het was ook leuk om te zien dat we al op veel plekken gelopen hebben hier.

Ik weet eigenlijk niet wat ik wil gaan lopen. Eigenlijk gewoon simpel twee rondjes om de farm eigenlijk en zo begin ik de ronde ook. Het gaat wel aardig ondanks het fietsen en als ik na het eerste rondje langs de afslag naar Belchford kom, besluit ik alsnog het rondje naar Belchford te maken.

klik voor groot

Eerst dus via het weiland en de klimmetjes even naar het dorp en vanaf daar terug over de Viking Way. Daar ontmoet woefje het schaapje weer.

klik voor groot

Maar het laatste stukje is lastig te lopen. Het gras is inmiddels lang(er) en alles is bijna onzichtbaar qua hobbels en kuilen. Ik geef op het laatste weiland er de brui aan en wandel het laatste stukje. Dat is eigenlijk te koud omdat het een beetje waait en ik doe er ook veel te lang over. Als ik nou gewoon dat dubbele farm rondje had gedaan was het veel fijner geweest eigenlijk.

Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Een beetje sikkeneurig van het stomme rondje. Ik heb het nog koud gekregen ook.

Overmorgen lopen we hier al het laatste rondje. Dan zal S. weer meefietsen omdat we dan het huisje al uit moeten zijn. Ik ben benieuwd of het droog is want het is niet meer zulk fijn weer als tijdens de fietstocht!

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

september 81 km – 2017 totaal 2.105 km

11.09.2017 – fulletby – 14 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woef en deze keer kies ik voor een nieuwe route. Niet echt nieuw overigens want ik loop eerst richting Belchford en daarna over de Roman Road naar Tetford en via de hill terug naar het huisje. Vorig jaar liep ik ook dit rondje in mijn eentje en in 2015 zelfs zonder wafje. Ik ben benieuwd of ik dit jaar zonder problemen de heuvel op kan lopen eigenlijk. Vandaag loop ik voor het eerst met lange mouwen en mijn petje. Het is nu droog maar ik krijg vast regen. Ik heb niet alleen lange mouwen aan maar ook mijn hemd. Dan maakt het immers niet zoveel uit dat ik nat ga worden en is mijn buik ook beschermd en droog.

Ik zwaai S. uit en ga op pad naar het pad langs de boerderij.

klik voor groot

Ik hobbel rustig over het pad langs het veld en ga weer klimmend en dalend over het volgende veld. Bij het bruggetje is het enorm modderig. Ik kom er goed langs en woefje staat al te wachten op me. Zij heeft nergens last van natuurlijk en is bovendien vrolijk en fit ook weer vandaag. Eigenlijk zouden we vandaag op pad zijn gegaan voor de tweede fietstocht maar het weer ziet er beter uit voor morgen en overmorgen dus – ondanks de voorspelling van harde wind woensdag – gaan we dus morgen pas rijden.

Al snel hobbelen we alweer richting Belchford. Ik loop langs de pub en langs de kerk en loop vervolgens door het dorpje naar de Roman Road.

klik voor groot

Het weer is niet eens zo slecht en een zonnetje wisselt af met een regenbuitje. Maar het is allemaal prima te doen. De route naar de Roman road is verderweg dan ik denk maar uiteindelijk kom ik er toch natuurlijk. Ik word nog bijna van de weg gereden door een taxi die blijkbaar iets heeft tegen rennende dames met hondje en gewoon van de ene kant van de weg mijn kant op rijdt. Omdat ik gewoon altijd oplet, ga ik de berm in maar ik heb werkelijk geen idee wat die man aan het doen was of dacht.

We hobbelen de roman road op en dat is gelukkig best te doen qua wegdek. Het is niet modderig en loopt goed ondanks het natte gras.

klik voor groot

Aan het einde lopen we langs de hoge strobalen die er elke keer liggen blijkbaar en daarna lopen we door Tetford.

klik voor groot

Na Tetford lopen we nog een stukje offroad om een stukje af te snijden en daarna begint de hill naar Fulletby. Dat zijn twee aardige klimmetjes maar ik loop gewoon stug door. Zou ik dit ook met de fiets en de doggyride kunnen? Ik weet niet zeker of S. hier nou uiteindelijk wel of niet naar boven is gekomen in al die jaren dat hij meefietste. In 2014 in ieder geval niet. Dit jaar kunnen we het dus niet uitproberen jammer genoeg. Maar het lukt me gewoon om boven te komen ondanks (of dankzij) de regen die nu toch wel aardig naar beneden valt. Woefje doet het gelukkig prima. Omdat het regent maak ik geen foto van het mooie uitzichtspunt bovenaan maar loop gewoon door en neem alleen een kiekje als ik de bocht omsla.

klik voor groot

In Fulletby loop ik nog een lusje door de straatjes rond de cottage om de 14 km vol te maken en daarna ga ik lekker naar binnen. Gauw woefje afdrogen en zelf ook weer droge kleren aantrekken. Morgen en overmorgen dus op de fiets en pas daarna weer lopen!

gegevens:

* 14 km
* 15 graden

september 71 km – 2017 totaal 2.095 km

09.09.2017 – fulletby – 11 km

Gisteren heb ik niet gelopen na de fietstocht van de 6e en de 7e. De fietstocht was erg leuk maar zo komt er geen zak van lopen eigenlijk. S. wil deze trip ook niet mee dus vertrek ik steeds vanaf de cottage in plaats van ergens heen te rijden om een stuk te gaan lopen met woefje. Op zich ook best maar niet ideaal. Dat deed ik drie jaar geleden wel anders! Vorig jaar en het jaar daarvoor reed S. vaak mee en hebben we hele stukken ontdekt hier en dat was leuk. Ook tijdens het fietsen nu, ontdekten we stukken waar we eerder gelopen hadden tijdens onze ontdekkingstochten. Maar waarom het dit jaar nu zo loopt, weet ik eigenlijk niet. Niet echt leuk eigenlijk.

Maar goed, vandaag vertrek ik dus weer voor een rondje. Ik loop weer hetzelfde rondje naar Belchford door de weilanden, een stukje over de weg en dan weer terug via de Viking way. Gelukkig is het wel erg mooi.

klik voor groot

Op het stukje terug maakt woefje nog kennis met een schaapje en hobbel ik weer rustig naar boven richting het dorp.

klik voor groot


Ik klooi weer met het hek bij de schapenweide dat met een touwtje vast zit en aan de andere kant van het veld staat S. die me aan heeft zien komen. Hij heeft geen fiets bij zich en gaat dus niet mee voor het laatste stukje waar ik het lusje over de farm ga maken. Hij loopt weer terug naar de cottage en woefje is even van slag omdat ze niet begrijpt waarom hij ineens verdwenen is.

klik voor groot


Na ruim 11 km staan we weer bij het huisje. Morgen maar weer eens kijken.

gegevens:

* 11 km
* 15 graden

september 57 km – 2017 totaal 2.081 km

06.09.2017 – fulletby – 4,5 km

Vandaag vertrekken we voor een tweedaagse fietstocht zoals we vorig jaar hier ook hebben gedaan. Alles staat al klaar en is gepakt en ik vertrek dus even voor een heel kort rondje met woefje zodat zij alvast lekker een stukje beweging heeft gehad. Ik loop alleen het rondje rond de boerderij hier in de buurt en dat is prima. Het weer is goed en woef is vrolijk en fit. Jammer genoeg geen hertjes in het veld maar wel mooie kleuren door de opkomende zon. Het is al erg warm en ik moet even een tandje terug omdat ik niet enorm wil transpireren nu voor vertrek met de fiets, Ik ben benieuwd wat voor weer we gaan krijgen vandaag en morgen!

klik voor groot

gegevens:

* 4,5 km
* 15 graden

september 46 km – 2017 totaal 2.070 km

05.09.2017 – fulletby – 12,5 km

Vandaag vertrek ik weer voor mijn eerste rondje met woefje. Het gaat vast regenen maar als ik vertrek is het nog lekker droog. De temperatuur is goed dus wafje krijgt – na het gedoe van gisteren – geen cloudchaser aan. Ik zette een rondje uit deels over de Viking Way en deels over de weg. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen allemaal. Als ik wil vertrekken, blijkt de telefoon leeg te zijn en moet ik wachten omdat mijn kaart daar ook op staat. Maar na een half uurtje zit er genoeg prik in en vertrekken we alsnog.

klik voor groot

Ik loop naar de boerderij waar ik eerder deze week vandaan kwam en neem het pad. Ik zal eerst lekker naar beneden lopen dus dat gaat prima. Door het veld en lekker off road. Helemaal aan het einde van het pad steek ik de weg over richting Low Toyton en ga via het ford even een stukje over de weg.

klik voor groot

Woefje neemt even een slokje uit het Ford en daarna gaan we weer verder. Inmiddels gaat het regenen. Niet een miezertje maar gewoon een keiharde bui. Ik ben doornat maar dat is niet zo erg. Ik hobbel over de weg en besluit even door te lopen zodat het laatste stuk ok weer offroad zal zijn. Dat is leuker voor woefje want het stuk over de weg was langer dan ik dacht en zo aan de riem is niet echt leuk denk ik. Maar de afslag het veld in is veel verder weg dan ik denk. Even door hobbelen dan maar en na een poosje sla ik dan uiteindelijk toch af en ga het veld weer in waar ik gisteren ook liep. Dat is mooi daar en we lopen tevreden door de gietregen terug naar het dorpje.

Na bijna 13 km staan we weer voor de deur. Morgen gaan we fietsen!

gegevens:

* 12,5 km
* 15 graden

september 42 km – 2017 totaal 2.066 km

04.09.2017 – fulletby – 11 km

Vandaag schrik ik wakker en kijk op de ereader hoe laat het is. Het is al 8.36 zie ik tot mijn schrik dus ik vlieg in mijn kleren en ga naar beneden. Gauw op stap met wafje. Als ik beneden kom, zie ik dat het 6.36 was blijkbaar. Woef slaapt nog diep en is dwars door de automaat heen geslapen. Ze moet dus eerst eten en daarna moet ik wachten totdat ze mee kan. Ik wacht een half uurtje en daarna gaan we op pad. Ik ga toch langzaam lopen dus dat moet wel kunnen! Voor vandaag heb ik een nieuwe route gemaakt die ik deels een paar jaar geleden al liep. Het was toen mistig weer, herinner ik me en ik weet nog dat ik woefje over een paar hekjes moet tillen. Nou dat klopt, want deze hele route zal ik woef heel vaak moeten optillen en dat gaat lang niet altijd even soepl. Maar daarover later meer. Eerst maar eens op pad richting de start van de route. Als ik op de weg sta, moet ik even nadenken hoe ik er nou ook alweer moet komen maar al snel ben ik op pad en sta ik voor het eerste hekje waar ik woef al overheen moet tillen. Daarna loop ik door het veld richting hekje 2.

klik voor groot

Het overtillen van wafje verloopt niet altijd even soepel. De eerste keer klettert ze aan de andere kant hard op de grond, de tweede keer ging het ook niet soepel. Arme waf op haar oude dag. Ik snap niet waarom het zo lullig gaat want normaal doen we dit samen prima. Als ze straks maar geen pijn heeft door dit stomme gedoe. Ik hobbel rustig verder richting het watertje. Ik herinner me vaag nog wel welke kant ik op moet dus dat loopt iets prettiger dan de eerste keer natuurlijk.

klik voor groot


Als we vlakbij het watertje zijn gebeurt het… woefje ziet of ruikt een ander stroompje en rent erheen. Daarna neemt ze niet alleen een slokje maar gaat ook in het watertje liggen. Ze heeft de Cloudchaser aan en die is dus nu nat aan haar buik. Aangezien ze dat ding alleen aanheeft zodat ze niet koud en stijf wordt, is dat nu nutteloos geworden en ik trek het geval maar weer uit. Dat betekent dus dat ik nu 8 kilometer met dat ding in mijn hand moet gaat lopen. Zucht. Nou ja misschien was het ook wel te warm voor haar en aangezien wafje voor gaat, ben ik dus de klos. Ik loop weer verder met het jasje in mijn hand en maak een foto van het meertje waar ik nu eindelijk ben. Het is heerlijk stil en vredig hier maar het is niet echt lekker weer dus de foto is een beetje somber.

klik voor groot

Na het watertje gaan we door twee hekjes en komen uit op de oprit van een huis met een prachtige tuin. Zo’n tuin wil ik ook wel en ik kijk eens rond wat ze nu precies gedaan hebben om het zo te krijgen. Ik vind het erg mooi en ook nog steeds apart dat het pad hier uit komt. Ik loop via de tuin naar de weg en sla weer af naar het volgende pad. Maar een pad zie ik niet. Wel het bordje met ‘public footpath’ maar de boer heeft dit jaar verzuimd om een pad vrij te laten door het veld heen. Gelukkig zie ik op de kaart dat ik ook via de weg eromheen kan lopen en uit kan komen op de plek waar ik eigenlijk heen wil.

klik voor groot

Ik hobbel dus even door over de verharde weg en kom uiteindelijk weer goed uit. Hier ergens moet ik weer een offroad stukje nemen en dat blijkt weer een bijzonder pad te zijn. Dwars over een akker maar deze boer heeft keurig een geul gemaakt waar je het pad kunt volgen. Dat gaan we dus maar doen.

klik voor groot

Het loopt eigenlijk prima en is niet eens heel erg smerig ofzoiets. Valt alweer mee. Verderop wordt het wel lastiger want daarna lopen we weer door een stukje rimboe en even later zelfs over een paadje waar mais en andere dingen meters hoog staan. Ik ben meteen doornat omdat het langs mijn lichaam zwiept. Woefje vindt het prachtig volgens mij.

klik voor groot


Zoals aan alles, komt ook aan dit vreemde pad een einde en komen we uiteindelijk weer uit op een prima begaanbaar pad. Dat loopt een stuk beter en nu kunnen we weer een beetje opschieten.

klik voor groot

We hobbelen rustig voort en komen uiteindelijk op een splitsing waar ik het pad absoluut niet meer kan vinden. Ik heb geen idee hoe ik het lusje zou moeten lopen dat ik had ingetekend en ik besluit maar gewoon via de weg naar het punt te gaan waar ik uit zou moeten komen vanaf het lusje dat ik nu niet kan doen. Ook best. Ik ga nu niet meer zoeken en tijd verspillen met een pad dat er niet is. Toch lastig en zonder kaart kan je hier echt niets. Ik hobbel door met woefje. Even een stukje over de weg en daarna weer linksaf over een off road stuk. Vanaf daar ken ik het wel want dat liep ik al eerder.

klik voor grootAan het einde van het pad loopt de weg even steil omhoog en daarna lopen we weer over de weg terug naar het dorp. Het was een beetje apart rondje maar wel weer mooi met nieuwe onbekende stukken. Jammer dat ik niet overal woefje goed over de hekjes kon krijgen maar ze lijkt OK. Het lopen met het jackje was ook niet echt handig want elke keer als ik op de kaart moest kijken zat dat ding in de weg. Maar alles lukt natuurlijk gewoon uiteindelijk.

In het dorpje loop ik nog even langs het kerkje en na ruim 11 km staan we weer voor de deur. Dit was niet echt een snel rondje maar wel mooi. Op naar de volgende maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 11 km
* 17 graden

september 29 km – 2017 totaal 2.054 km

03.09.2017 – fulletby – 11 km

Gisteren zijn we aangekomen in Fulletby. Omdat mijn laptop de geest gegeven had vlak voor de vakantie, zijn we eerst op zoek gegaan naar een nieuwe en die hebben we inmiddels gevonden. Dat betekende dus weer een computer opnieuw installeren maar dat lijkt wonderbaarlijk snel gelukt. Ik had een disk meegenomen met mijn software en alles lijkt het inmiddels te doen. Zelfs de nieuwste sporttracks zit er nu op voor mijn loopjes. Zo heb ik dus weer mooie kaartjes die ik kan gebruiken want op mijn eigen computer werkte het programma al niet meer en kreeg ik geen kaartjes meer te zien.

Vandaag ga ik dus maar lekker lopen meteen als ochtend rondje. Gisteren niet meer van gekomen na aankomst maar nu ga ik gauw op weg. Ik ben niet erg vroeg maar het is tenslotte vakantie en we moeten ook even bijslapen. Wafje gaat mee en heeft wel zin in een rondje geloof ik. De temperatuur is prima. Ik kies voor het bekende rondje offroad naar Belchford en via de Viking Way weer terug en dan nog een extra lusje. Op het eerste offroad stukje komt een mountainbiker me achterop. Ik fantaseer dat hij eigenlijk wel wilde afstappen op de heuvel maar dat nu niet wil/kan omdat ik heb aanmoedigde met ‘come on you can do it’…..

klik voor groot


Als ik aan het einde van het pad ben loop ik een stukje over de weg richting Belchford en daar slaan we weer rechtsaf het andere pad in. Alles is prima beloopbaar gelukkig en het is weer erg mooi daar en heerlijk rustig. Ik kom dus verder niemand meer tegen maar dat is prima. Lekker even lopen en lekker even mijn hoofd leegmaken. Aan het einde van het pad lopen we door een weiland met schapen. Altijd weer een mooi plaatje met de rolling hills als backdrop. Ik sta 5 minuten te klooien met een hekje waar een touw omheen zit maar al snel kunnen we door het hek en weer verder.

klik voor groot

Omdat ik nog niet moe ben, loop ik nog een extra lusje om een boerderij. Dat is erg mooi vanwege de roofvogels die boven mijn hoofd cirkelen. Soms staan hier herten in de schemering maar nu natuuurlijk niet. Aan het einde van het pad loop ik via de boerderij weer terug naar de weg richting het dorpje.

klik voor groot

Als ik naar links ga, staat S. daar te wachten. Hij wist waar ik was en liep ons tegemoet. Altijd leuk natuurlijk! Het is ook heerlijk weer om even buiten te zijn.
Vandaag niet zo ver gelopen maar wel weer een mooi rondje gedaan met woefje. Morgen weer een rondje!

gegevens:

* 11 km
* 17 graden

september 18 km – 2017 totaal 2.043 km

01.10.2016 – fulletby – 14 km

Vandaag dan echt het allerlaatste rondje hier in Lincolnshire. Het was weer een actieve vakantie met zelfs tweemaal een 2 daagse fietstocht met bepakking en overnachting. Die verslagen volgen nog. We hebben gisteren al bijna alles ingepakt en we zijn al rond 10 uur klaar om het huisje te verlaten. Woef ligt al de hele ochtend in de auto, want ze is natuurlijk bang dat we haar zullen vergeten…..

klik voor groot

We mogen na de run nog terug in het huisje om om te kleden, want de eigenaren komen zelf 2 weken in het huis. Ik sprak af dat we rond 1 uur nog even het huis in zouden gaan en zij zouden er dan misschien al zijn maar dat was niet erg. We parkeren de auto wel al even op het gras voor het huis en gaan rond 10.45 dan op pad voor ons rondje.

We besluiten dat het leuk is voor woef als ik over het offroad stuk ga richting Belford en dat S. dan met de fiets naar Belchford rijdt over de weg. Dat loopt lekker naar beneden dus dat is makkelijk. Hij rijdt even met me mee naar het pad maar dat is niet eens een goed idee, want woef blijft maar omkijken waarom S. nou niet mee komt. De roedel is niet compleet op deze manier en dat vindt ze maar niets.

klik voor groot

S. keert weer om en gaat terug naar de weg en richting Belchford, ik doe dat ook maar dan offroad over het heuvelachtige stukje.

S. maakt deze foto’s onderweg:

klik voor groot

Ik maak deze foto’s onderweg

klik voor groot

Daarna heb ik al moeite genoeg met het pad eigenlijk en ik wil ook een beetje doorlopen zodat S. niet te lang bij het hekje hoeft te wachten straks.

Ondertussen fietst S. van Fulletby weer naar Belchford en maakt deze foto’s. Hij rijdt daarbij al langs de Blue Bell Inn met de grote bel waar we straks gaan lunchen.

klik voor groot


Ondertussen ben ik al lang door het hekje gelopen en loop ik over de weg al richting belchford. Van S. geen spoor en ik vraag me af of er iets is, of dat hij voorbij het hekje is gereden en ergens anders staat te wachten. Ik start de beacons zodat hij me eventueel op de telefoon kan opsporen en loop dan maar door richting het dorp.

Als ik bijna in het dorpje ben, komt hij eindelijk aanfietsen.
Nou ook lekker, hij heeft gewoon staan praten met iemand! Ik ben inmiddels lekker aan het lopen en ik hou dus nog even de rugzak om. Ik heb er eigenlijk weinig last van en het is niet heel warm nog. Straks doe ik de rugzak wel in de fietstas.

Samen lopen we weer naar Belchford en lopen langs de inn en verder naar de boerderij waar we via Platts Lane weer naar Tetford zullen lopen. Vanaf daar dan voor S. de uitdaging om de heuvel op de fiets te beklimmen. Vorig jaar lukte dat niet maar ik weet zeker dat het dit jaar gaat lukken. Maar zo ver is het nog niet, we moeten eerst nog via de Roman Road naar Tetford. We komen ook weer langs een plaatsnaam bord voor Belchford. Wederom een andere dan de andere plaatsnaam borden!

klik voor groot

Al snel hobbelen we over de Roman Road. Daar blijft het toch ook erg mooi. Ik liep dit rondje al in de eerste week toen S. een lekke band had en we nog geen nieuwe buitenbanden hadden.

klik voor groot
We genieten van het mooie weer en de omgeving. Zo jammer dat het alweer het laatste rondje is. Maar we hebben er wel uitgehaald wat erin zat en hebben elke dag op 1 na mooi weer gehad. Gisteren heeft het gedurende een half uur eventjes keihard geregend in de avond en dat zijn de plassen die nu nog her en der liggen. Heel merkwaardig zo kort en hard maar we hadden er geen last van want we zaten lekker binnen een DVD te kijken (en lui te zijn).

Aan het einde van de Roman Road lopen we tetford alweer binnen en daarna Salmonby. Deze dorpen hebben niet van die mooie plaatsnaam borden zoals Fulletby en Belchford.

klik voor groot

Ik loop even een stukje offroad nog en S. fietst over de weg. We komen elkaar weer tegen en dan begint het…. De heuvel die S. dit jaar dan op de fiets gaat halen! Vorig jaar ging het net voor het einde niet meer maar ik weet zeker dat alle training van afgelopen maanden geholpen zullen hebben. Daarna ga ik ook maar eens beginnen aan de klim. Ik hobbelde hier een week geleden al naar boven en dat ging prima. Vandaag gaat het ook goed ondanks de HM en de tweede fietstocht. S. komt eens kijken waar ik blijf….. Ha! Helemaal trots dat het dit jaar goed ging natuurlijk en nu kijken waar ik dan wel gebleven ben… Jaja…

Samen lopen we het laatste stukje naar de kruising. Het uitzicht daar is echt prachtig. Ik liep net op de heenweg dus daar ergens beneden! Ik loop door om geen zware benen te krijgen na de klim en S. maakt een foto van het uitzicht

klik voor groot

We lopen het laatste stukje daarna naar het huisje terug waar ik me even snel ga omkleden. Als we daar aankomen, rijden de eigenaren net de oprit op. Dat kost dus weer even tijd en ik kan me ook niet meer snel even wassen helaas. Ik ga me snel omkleden, we nemen afscheid en daarna gaan we wat eten bij de Bluebell In in Belchford waar we net langs gelopen zijn.

Na onze heerlijke lunch gaan we nog wandelen in Snipe Dale met woef. Ze moet immers een hele tijd op de boot zitten, dus dat heeft ze wel verdiend. Actie genoeg voor madam vandaag!

Daarna zullen we naar de ferry in Hull rijden.

Totaal heb ik hier 137 km gelopen. Niet slecht als je bedenkt dat we 4 dagen met de fiets op pad zijn geweest en ook nog een dag mislukte door de drie lekke banden binnen 250 meter! Ook zit er een 5 km rondje tussen op de dag na terugkomst van de tweede fietstocht. Toen was ik wel een beetje moe eigenlijk dus heb ik maar weinig gelopen. Al met al een geslaagde vakantie met mooi weer.

gegevens:

* 14 km
* 20 graden

oktober 14 km – 2016 totaal 3.117 km

30.09.2016 – tetford – 12 km

Voor vandaag zoeken we een rondje dicht bij huis maar wel mooi om te lopen. We hebben niet zoveel zin om ergens heen te rijden aangezien dit onze laatste ‘echte’ dag hier is. Het is mooi weer en we willen wel op pad maar daarna even lekker luieren in de tuin. In de ochtend hebben we ook buiten gezeten, een spelletje gedaan en gegeten. Woef kreeg haar lekkers weer en smikkelde dat weg op het gras.

Ik lees nog eens wat oude verslagen door en kies uiteindelijk voor het rondje dat we in 2014 ook deden met woef. Groen en ook nog (net) te doen op de fiets ook al zat er toen een enorm modderig stukje tussen. Maar we besluiten het toch erop te wagen en rijden naar tetford. We parkeren op de verkeerde plek in het dorpje en moeten dus eerst een stukje over de straat lopen.

klik voor groot

Daarna zijn we al snel weer op de route en kiezen richting Little London en Clay road. Vanaf daar is het meteen al heel groen en rustig. We lopen deze keer langs bijzondere koeien met enorme lange hoorns.

klik voor groot

Wat een aparte dieren! Natuurlijk staan we toch even stil om ze te bewonderen voordat we verder lopen. Een stukje verder zien we een uithangbord op een boerderij met ‘meat from the Tetford Longhorn herd’. Kennelijk zijn dit bijzondere dieren. Meer over deze Tetford kudde is hier te lezen. Het is een van de oudste rassen in de UK. Altijd weer leuk zulke dingen en gek dat we dat de vorige keer niet gezien hebben. Zo ontdek je elke keer toch weer wat nieuws.

klik voor groot

We lopen verder en genieten van het mooie weer en het mooie pad. Zo gek dat dit uitgestrekte gebied zo achter tetford ligt. Maar mooi is het!

klik voor groot

Na het rustige stukje over de weg, slaan we af richting een graspad maar dat is allemaal nog prima te doen zo.

klik voor grootVanaf het graspad wordt het even lastiger. Straks een stukje klimmen over een modderig pad maar we weten al dat het daarna weer prima wordt. Ik heb de camera van S. aangenomen, hobbel naar boven en wacht totdat S. weer (mopperend) boven is. Wafje wacht ook maar ziet in de struiken een lekker fazantje die ze wel even wil vangen voor me.
Na dit intermezzo lopen we weer verder. Nog een klein stukje over het modderpad en daarna zal het allemaal weer OK worden en lopen we ook weer in de richting van dorpjes.

klik voor groot


Als we in Somersby aankomen, zien we op de kruising ineens een mooi kerkje (1612 – St Margaret’s church). We lopen even om om te gaan kijken en ontdekken dat Lord Tennyson hier 26 jaar gewoond heeft. Bij de kerk is nog een kruis overgebleven dat gespaard is bij de battle van Winceby en daardoor bijzonder is. Ik ga ook even snel binnenkijken. S. blijft in het zonnetje met waf. Ook dit kerkje hebben we de vorige keer dus gewoon gemist. Onderstaand rechts een foto van de west tower en zuidelijke porch van St Margaret’s parish church genomen vanaf de zuid oostelijke kant. De kerk is overigens gerestaureerd met stenen uit een groeve uit de buurt. Deze steensoort slaat groenachtig/kaki uit door de weersinvloeden.

klik voor grootWe lopen weer verder terug richting Tetford. De vorige keer hebben we nog staan kijken naar de andere paden hier die we dus nu ook niet gaan proberen. Genoeg te ontdekken nog in dit gebied! We slaan nu deze keer meteen linksaf terug naar het dorp en niet rechtsaf om via de Roman Road terug te lopen. Dat pad bestond namelijk helemaal niet op de akker dus dat slaan we deze keer dan ook maar even over.

klik voor groot


Na een kleine 12 km lopen we Tetford alweer in en zijn we terug bij de auto. Beetje korter dan de vorige keer maar zo is het wel goed voor vandaag eigenlijk. Dit korte rondje brengt het jaar totaal toevallig ook boven de 3.100 aan het einde van het derde kwartaal. Met de 2.000 fietskilometers sinds medio april is dat toch helemaal niet slecht.

Op naar de volgende run. Morgen nog een stukje lopen en dan zit het er helaas alweer op voor dit jaar.

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

september 320 km – 2016 totaal 3.103 km