Dagelijks archief: september 26, 2016

26.09.2016 – spilsby – 14 km

Gisteren heb ik de HM gelopen in Nottingham, vandaag gaan we weer op pad voor een rondje. We besluiten de fietsroute te doen rond Spilsby. Dat is vast een aardige route en daar liepen we nog niet eerder. Het is de bedoeling overigens dat we morgen weer vertrekken voor een tweedaagse fietstocht met overnachting. De route daarvoor is bijna klaar en ik weet wel inmiddels waar we gaan overnachten en waar we gaan eten in de avond. De rest moet ik vanmiddag nog klaarmaken.

We rijden naar Spilsby en parkeren bij Sainsbury. S. gaat binnen vragen of we hier langer dan een uur mogen parkeren en dat is OK.

klik voor groot


Al snel zijn we klaar voor vertrek. Eerst een stukje over de weg en we doen wafje in de doggyride. Het is niet echt mooi weer en we zijn benieuwd of het gaat regenen onderweg. De temperatuur is prima overigens. Als we op een druk stuk komen, kijken we op de kaart of we een andere route kunnen nemen en dat blijkt te kunnen. We moeten alleen even de kar en de fiets over een hek tillen.

Gelukkig is dit groene stippellijntje op de kaart een heel fatsoenlijk pad. Je kunt het soms echt niet voorspellen, want onderweg zullen we ook nu zien dat sommige groene stippellijntjes simpelweg geen pad zijn. Dan loopt er zogenaamd iets door een akker maar is de boer even vergeten het pad ook daadwerkelijk te onderhouden of aan te geven over het grondstuk.

klik voor groot

Als we aan het einde van het pad komen, willen we aanvankelijk nog een andere route nemen, maar we besluiten toch de route te volgen die ik getekend had. Hebben we ook eens gezien wat dat voorstelt, zo’n regionale fiets route. Bovendien zijn de borden heel duidelijk dus dat valt ook niet tegen.

klik voor groot

De route is daarna heel mooi en heel rustig. Ook al zijn het gele strepen op de kaart, er rijden geen auto’s en het is heel groen.

klik voor groot

We lopen langs enkele dorpjes en zo weer terug richting Spilsby. Wafje loopt natuurlijk al lang weer met ons mee en krijgt ook weer wat te drinken onderweg.

klik voor groot


De fietsroutes zijn dus blijkbaar echt wel de moeite waard hier. Er is hier dus nog voldoende te ontdekken in de buurt en dat is leuk.

klik voor groot


Uiteindelijk komen we toch weer op een weg en dat is een beetje jammer. Met de fiets ben je daar natuurlijk zo overheen maar lopend duurt het allemaal wat langer en is het ook een beetje druk. Wafje zit ook alweer in de kar. We komen langs een retail butcher en gaan eens kijken wat voor lekkers ze hebben en nemen wat Lincolnshire sausages mee die overigens erg lekker zullen blijken te zijn.

klik voor groot

Daarna hobbelen we maar langs de weg terug naar Spilsby. Ik neem een heel stuk een voetpad, S. fietst over de weg vanwege de doorns en stekels langs het voetpad. Ook al hebben we nieuwe banden, toch maar geen gedoe.

Al snel zijn we weer bij de kruising in Spilsby.

klik voor groot

We rijden de parkeerplaats weer op na 14 km, ruimen alles op en halen nog wat boodschapjes bij de Sainsbury daar. We zijn heel verrast dat Spilsby dus een echt dorpje is met een supermarkt.

Morgen dan op pad voor de fietstocht. Ik ben erg benieuwd. Qua weer zal het woensdag de beste dag zijn. Afwachten maar.

gegevens:

* 14 km
* 19 graden

september 310 km – 2016 totaal 3.087 km