Dagelijks archief: september 8, 2016

08.09.2016 – hitland – 19 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel met woef gefietst op de Santos. Grappig dat dat zo’n heel andere ervaring is dan met de racefiets. Maar het is allebei erg leuk om te doen. In ieder geval kon ik woefje nu makkelijk even uitlaten in de polder zonder dat ze werd lastig gevallen door reutjes of zelf liep te zoeken en dat was ook fijn. Ze is er 4 keer uit geweest onderweg en ze was dan ook best moe toen we terug kwamen na bijna 40 km.

Vanmorgen laat ik dus eerst woef uit en ga daarna zelf op pad voor een rondje lopen. Ik moet alles een beetje verdelen want morgen ga ik waarschijnlijk een lang stuk fietsen en zondag wil ik meerijden met een toertocht op de racefiets. Even goed doseren dan maar.

Ik start de warming up en geniet van de koetjes in het weiland. Als ze dichtbij staan, is het geluid van het trekken aan het gras en het malen van de kaken zo grappig om te horen! Verder is het heel stil en rustig eigenlijk en de temperatuur is nog wel goed. Maar ik denk dat het straks wel erg warm zal worden want er is weinig wind en de zon schijnt al volop en er zijn geen wolken.

klik voor groot

Na de warming up begin ik aan rustige 1000-tjes met een hartslag van <125. Dat gaat prima en ik ben wel tevreden eigenlijk. Ik kom weer dat gekke hondje tegen dat mij leuk lijkt te vinden. Aanvankelijk gaat dat goed en kan ik er gewoon langs lopen. Gelukkig deze keer geen gedoe voor de vrouw om het hondje mee te krijgen. Ik ga naar de dijk en loop terug via de kalfjes. Ze staan veel te ver weg voor een foto met de telefoon maar ik zie ineens een enorme stier erbij staan. Zouden de dames gedekt moeten worden? Ik zie ook het piepkleine fuutje op de rug van moeders zitten. Helaas heb ik alleen een telefoon bij me maar ik maak een wazig kiekje. Volgende keer de camera mee want inmiddels is het beestje een klein stukje groter geworden en zal dat best zichtbaar zijn op een normale foto denk ik. klik voor groot

Ik ben met mijn wandelstukje bezig als ik de vrouw met het hondje weer tegenkom. Ik vertel haar war het fuutje zit, want ze wilde het de vorige keer graag zien. Zij loopt verder en ik ga weer richting de dijk. Maar niet veel later hoor ik ineens gehijg achter me. Het hondje! Ik kijk om en ik zie in de verte de vrouw staan. Dat gekke beest is dat hele stuk achter me aan komen rennen. Ik keer maar weer om want ik kan moeilijk dat snoepie mee naar huis nemen en de vrouw lijnt het hondje aan ‘dat heb ik nog nooit meegemaakt zegt ze. Volgens mij vindt ze het helemaal niet zo leuk. Ik moet toch eens een foto maken van dat hondje! Ik ga weer verder en start mijn laatste 1000-tje voordat ik met een continu stuk begin. Dat ga ik dan maar off road bij de ooievaars doen denk ik. Altijd leuk als afwisseling.

Het continu stuk gaat ook goed maar ik merk wel dat ik het warm krijg en dat zie ik ook terug in de hartslag. Heel af en toe zie ik even 126 in beeld en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Maar ik maak het af en loop daarna nog 4 maal een 1000-tje. Dat gaat allemaal verder goed.

klik voor groot

Na 19 km sta ik weer bij de auto. Toch eigenlijk net iets verder gelopen dan ik van plan was maar dit was een mooie afwisselende training op mooie lage hartslag. op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 19 km
* 22 graden

september 122 km – 2016 totaal 2.899 km