Dagelijks archief: september 12, 2016

12.09.2016 – hitland – 15 km

Gisteren reed ik de Gerrie Kneteman classic op de racefiets. Het was maar 75 km dus niet al te ver. Toch was het pas de 11e keer dat ik een rondje reed op de racefiets dus zo gek is het nog niet eens. Vrijdag fietste ik 80 km met de doggyride en zaterdag liep ik 32 km. Al met al best veel gedaan de afgelopen dagen maar het was leuk en niet vermoeiend.

Komende week wordt het weer erg warm dus dat is niet echt prettig. Aangezien woef nog loops is, moet ik haar dus eerst uitlaten in de ochtend en dan maar even op pad gaan voor een rondje. Ik ben al vroeg wakker en wandel dus met woef met een prachtige ochtend lucht vol rode en oranje kleuren. Wat mooi en wat jammer dat we nu niet samen aan het lopen zijn op Hitland op dit moment. Maar niets aan te doen, eerst wandelen en dan kan ik op pad.

Ik ga ervan uit dat ik een kort rondje ga lopen na alle activiteiten van de afgelopen dagen en ga op pad met alleen een softflaskje in mijn hand. Even een 7 km rondje lopen en dan een beetje aan de bovenkant van MAF whatever dat zal zijn qua tempo vandaag na het fietsen en lopen.

Na de wandeling ga ik snel op pad en na de warming up ga ik van start. Ik sla het pad tussen de bomen over want ik denk dat het een beetje warm zal zijn daar. Meteen het open gebied in! Er is nog bewolking en de zon heeft het moeilijk om erdoorheen te komen dus het loopt heerlijk op de vroege ochtend. Zeker niet te warm dus dat loopt fijn. Na de warming up start ik met mijn lap. Eerst een stukje tegen maximale MAF aan. Dat gaat prima en na 5 km klok ik af.

Ik wandel een stukje en kijk eens goed om me heen naar de huizen aan de ‘s Gravenweg. Normaal kijk ik daar niet zo goed naar. Het is leuk om te kijken maar na een stukje wandelen sla ik weer het oude Hitland in en ga weer van start met een nieuwe lap, nu op maximaal HS 125. Dat loopt natuurlijk super makkelijk na de snellere. Ik loop even het off road stukje naar de ooievaars. Dat loopt zo lekker en er is veel te zien vandaag. Drie zilverreigers zitten vlakbij samen met de ooievaars. Jammer dat ik niets bij me heb voor een kiekje. Daarna even naar de kalfjes en het fuutje en ook dat is leuk.

Ik ben net even het hondje tegengekomen dat mij leuk vindt maar gelukkig zag hij mij niet. Misschien mis ik hem straks op de terugweg en hoeft die bazin er niet achteraan. Ik loop verder. Op deze manier loop ik alsnog een tweede 5.000 mtr lapje met een mooie hartslag. Het lopen gaat ontzettend makkelijk. Op de terugweg gebeurt weer hetzelfde met het hondje. Het beestje ziet mij en blijft staan. Baasje loopt inmiddels maar door en uiteindelijk rent het hondje op me af. Gek beest. Samen rennen we weer richting zijn bazinnetje die er niets van begrijpt. Zou hij mijn woefje ruiken? Ik klok de tweede 5.000 mtr lap af en wandel even met de vrouw op. Ze lijnt het hondje aan zodat hij niet weer met me meerent. Ik loop nog een mile continu en na 15 km sta ik weer bij de auto. Iets langer dan gepland maar wat ging dit super makkelijk. Voor nu wel genoeg en ik ga tevreden naar huis.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 15 km
* 22 graden

september 169 km – 2016 totaal 2.946 km