Dagelijks archief: september 18, 2016

18.09.2016 – fulletby (2) – 5,5 km

Vanmorgen lekker een 15 km rondje gelopen rond Roughton en vanmiddag geluierd. Omdat woef toch uit moet, gaan we in de avond nog een kort rondje rond de farm hier in de buurt maken. Misschien zien we weer hertjes staan zoals ik gisteren zag!

Het lopen gaat goed, fietsen op die route gaat ook prima. De zonsondergang is weer mooi maar niet zo mooi oranje als gisteren. Ik experimenteer wat met lopen en de tijd vliegt voorbij. Helaas geen hertjes zoals gisteren en dat was jammer. Misschien waren we net iets te vroeg op pad.

klik voor groot

Morgen weer een run!

gegevens:

* 5,5 km
* 18 graden

september 234 km – 2016 totaal 3.010 km

18.09.2016 – roughton – 15 km

Gisteren liep ik hier al mijn eerste rondje. Vandaag is onze eerste echte vakantiedag na aankomst en gaan we samen op pad. We kiezen voor een bekende route die ook tamelijk vlak is en waar het makkelijk rijden is met de doggyride. We gaan rond Roughton lopen. De route is ongeveer 14 km dus dat is prima. Het weer is een beetje bewolkt als we vertrekken maar de temperatuur is verder goed.

De start even voorbij Horncastle is snel gevonden en we zetten gauw de doggyride in elkaar. Het matrasje blijkt nog in de cottage te liggen maar de nieuwe kar is al tamelijk zacht gelukkig. Daarna gaan we gauw op pad.

Eerst langs de Spa trail met alle kunstwerken. Dat blijft toch een leuk gezicht. Aan het einde van dit pad zullen we rechtdoor gaan, en niet via de golfbaan zoals de vorige keer. Dat pad daar is verboden voor fietsers en de vorige keer hadden we geluk dat iemand ons erop liet zodat we konden wandelen met de fiets.

klik voor groot

Maar als we bij het einde komen, blijkt er helemaal geen pad rechtdoor te gaan. We besluiten dat ik rechtsom via de golfbaan zal gaan en dat S. met de doggyride linksaf via de weg zal rijden. Het is maar een klein stukje.

klik voor groot

Zo gezegd zo gedaan. Ik hobbel blij met wafje over de golfbaan. Mooi en rustig maar opvallend genoeg dit jaar nog geen enkele paddenstoel terwijl er vorig jaar talloze stonden. Misschien wat later dit jaar? Aan het einde van het pad sla ik linksaf en daar kom ik S. weer tegen.

Samen gaan we door naar Roughton. Woef gaat in de doggyride want we lopen nu een heel stuk over de weg richting Kirkby on Main. Daar mag ze er straks weer uit. De weg loopt prima, maar is veel langer dan in onze gedachten.

klik voor groot

Inmiddels schijnt de zon ook en is het warm geworden. Wafje begint ook al een beetje te zeuren in de kar dat ze eruit wil.

Maar uiteindelijk komen we in het dorpje bij de pub. Daar besluiten we rechtsom te lopen en het pad langs het water te proberen.

klik voor groot

Dat is een gok met de kar natuurlijk… Het pad is snel gevonden. Het is mooi met een waterrad bij het water. Helaas moeten we even de fiets en de doggyride over een hek tillen. We weten dan nog niet dat dat de eerste keer van meerdere keren zal zijn…

klik voor groot

Het pad is verder wel te doen langs het water. Eerst over het gras en daarna op het hoger gelegen pad. S. moppert wat. ik zei toch dat ik een mountainbike nodig had . Ja ja natuurlijk. En dan op de weg weer klagen dat het niet lekker rijdt…. ik heb toch ook geen trail schoenen aan?

klik voor groot


We komen weer bij een hekje, koppelen de kar af en tillen woef, de kar en de fiets over het hek. Aan de overkant van de weg doen we dit nog een keer. Verderop is de lock weten we, en daar was ook iets met een hekje herinneren we ons van een vorige keer.

klik voor groot

We lopen verder. Hier hebben we de vorige keer met de drone opnames gemaakt. Dat was leuk en het was mooi weer. Nu namen we de drone niet mee omdat het bewolkt was. Jammer, want nu schijnt de zon alweer! We hadden anders wel leuke beelden gehad.

klik voor groot

Even verderop zien we de lock al opdoemen. We maken even een foto en overleggen over de route. Gaan we vanaf hier weer over de weg of proberen we de rest van het pad ook? We kijken waar we het water weer over kunnen steken. Op de kaart staan footbridges aangegeven dus dat moet kunnen. We besluiten het te proberen en lopen door.

klik voor groot


S. klaagt en moppert weer volop maar het is echt mooi. We hebben al een dipper gezien en even later zien we een zwaan heel laag op het water aanvliegen. Prachtig! Ik geniet er wel van en woef is ook blij.

klik voor groot

Vanaf een afstandje zien we de eerste brug al. Kijk een echte brug! Althans dat lijkt zo van een afstandje. Als ik dichterbij kom, ga ik even kijken want ik zie weer een opstapje. Verdikkie, niet alleen iets waar alles weer overheen moet, maar ook nog een hele smalle brug. Dat wordt dus tillen!

klik voor groot

Als we verder het veld in kijken, zien we nog meer van die krengen. Dat valt dus tegen maar ik vind het wel een grap. De eerste brug gaat goed. Ik trek de doggyride door het veld naar de tweede brug en S. moddert met de fiets op de smalle brug. Zo rommelen we even door met de volgende bruggetjes en hekjes.

klik voor groot


Als we bij het einde zijn en het laatste hekje hebben gehad, komen we op een soort knollenveld. O jee. Om geen gezeur te hebben trek ik de doggyride dan maar door het gras richting de weg. Nee het trekken is geen probleem, ik word door elkaar geschud krijg ik te horen als we weer op de weg staan. O? Nou ja, we zijn er en ik vond het wel een grap eigenlijk. Nu het laatste stukje over de weg terug naar de auto. Ik moet wel even op gang komen na dat gedoe met de bruggetjes en de hekjes maar al snel zijn we weer lekker aan het lopen. Woef zit weer in de kar. Het laatste stuk moeten we straks even doorrennen want dat gaat over een drukke weg richting de parkeerplaats.

klik voor groot


Maar dit jaar gaat dat veel makkelijker dan vorig jaar en in no time leggen we de laatste 500 mtr even snel rennend af. Als het even meezit, zijn we nog op tijd thuis voor de formule 1 uitzending ook!

Op de parkeerplaats vouwen we de doggyride weer op en zetten de fiets op het dak. We hebben 15 km gelopen dus dat is prima. Een raar stukje tussendoor met al die bruggetjes maar dat is alleen maar leuk.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 15 km
* 21 graden

september 229 km – 2016 totaal 3.006 km