Dagelijks archief: september 16, 2016

16.09.2016 – hitland – 8 km

Gisteren namiddag heb ik onverwacht nog even een rondje op de racefiets gereden. ik heb een fietsbroek opgehaald en besloot dat dat sneller was op de fiets dan met de auto. Dat klopte ook en bovendien was het een erg mooie route via Kinderdijk met de molens.

Vanmorgen loop ik even snel een kort rondje om woef even goed uit te laten voordat we op de boot stappen. Dan heeft zij even lekker gerend en alles gedaan. Dat laatste was de laatste week een beetje lastig. Vaak slenterden we zinloos over het gras in de koelte en vermeden we reutjes maar poepte ze dus niet. Dat is vervelend op de boot dus vandaar toch maar even snel op pad. Alle renkleding was al ingepakt dus had ik een reserve setje gemaakt met wat oude dingen. Werkt ook prima natuurlijk. Al snel waren we op pad. Geen mooie zonsopkomst deze keer want het heeft geregend vannacht, het is afgekoeld en nu helemaal bewolkt. Dat is ook wel weer even lekker nu!

We hobbelen snel richting de kalfjes en ik zie dat moeder fuut weer rondzwemt met haar jonkie. Het is er maar eentje maar wel schattig natuurlijk! Helaas is het bewolkt en donker en zitten ze wat ver weg maar toch wel goed te zien op de foto:

klik voor groot

Wafje wacht ondertussen geduldig en ik koel weer helemaal af natuurlijk.

klik voor groot

Na het maken van de foto gauw verder richting de kalfjes. Die grazen vredig samen met hun moeder en de grote stier. Misschien zijn ze wel weg als ik terug kom! Ik keer om aan het einde van het weggetje en zie op de terugweg nog net dat vader fuut komt aanzwemmen met een visje voor zijn kleintje. Klik!

klik voor groot

Lopen gaat verder goed maar ik koel natuurlijk steeds af als ik een foto sta te maken. Jammer dan. Woef is lekker uit en vindt het best. Ik kan alleen niet zoveel afstand maken nu want er tijd tikt ook door. Misschien maar goed ook, dan kunnen we morgen meteen op pad misschien!

Ik loop nog even naar de dijk en terug, geef woef wat water besluit dat het genoeg is voor vandaag. Ze poepte al twee keer en dat was het voornaamste doel. Op de terugweg kom ik een reutje tegen waar woef uitgebreid mee gaat spelen. dat kan dus weer en er gebeurt niets hoewel ze nog wel lekker ruikt. Ik laat haar maar even dollen en praat ondertussen met de baas van de jachthond. Daarna loop ik gauw terug naar de auto. Woef poept en passant nog een keer dus ik ben tevreden. Doel bereikt.

Na 8 km staan we weer bij de auto. Beetje raar rondje maar toch leuk.

gegevens:

* 8 km
* 17 graden

september 203 km – 2016 totaal 2.980 km