Dagelijks archief: september 23, 2016

23.09.2016 – fulletby – 14 km

Vandaag ga ik alleen op pad. Met die banden van de fiets is het niks dus lekker even alleen. Ondertussen heb ik vanmorgen ontdekt dat de banden niet vandaag komen. Ik ga bellen en dan blijken ze pas maandag te komen en dan ook nog met 5 pond extra betalen voor ‘next day’. Mijn fout, ik dacht dat ik donderdag voor ‘next day delivery’ had gekozen. Nee dus. Ontzettend balen. Zaterdag delivery kan ook maar dat is dan 20 pond extra. Kassa! S. gaat om 10 uur bellen met de fietsenhandel hier en anders doen we toch die upgrade naar zaterdag afleveren. Ik ga dus op pad maar denk wel aan het gedoe met die banden.

klik voor groot

Ik neem de weg het dorpje uit en ga daarna weer via de velden richting Belchford.

klik voor groot

Het is prachtig weer maar in de ochtend wel nog vrij fris. Ik vertrek dus met een dun lange mouwen shirtje en mijn giletje maar dat giletje gaat gauw uit. Ook warm op mijn rug straks maar vooruit maar. Woefje hijgt ook al want het warmt heel snel op.

In Belchford maak ik snel even een kiekje van de kerk en daarna loop ik door richting de Roman Road. Eerst even over de weg en straks weer offroad na de grote farm.

klik voor groot

De Roman Road is het enige vlakke stukje op deze route. Ik loop op mijn trail schoenen en dat is op zich fijn maar wel weer even wennen. Ook de rugzak voelt zwaar en warm op mijn rug. Het lopen gaat niet echt helemaal soepel maar dat komt ook door het gedoe met de fiets(banden). Om 10 uur stuur ik een SMS om te vragn hoe het gaat met die banden.

klik voor groot


Ondertussen loop ik Tetford weer in na de Roman Road. Woefje heeft het warm want de zon schijnt inmiddels volop.

klik voor groot

Ik krijg ook een SMS van S. dat de banden niet bij de winkel te krijgen zijn. Dan maar de upgrade. Overigens zijn de banden die er wel zijn een stuk duurder ook nog eens dan de banden die we bestelden, zelfs met de 20 pond upgrade voor zaterdag levering. We kozen nu voor de marathon plus tour omdat de big apple er niet is in de 47/622 maat van de Koga. S. gaat dus de webshop weer bellen en dat regelen. Ik loop inmiddels verkeerd in Tetford en loop daarna ook het offroad pad voorbij. Maar uiteindelijk ben ik weer en route en is de zaterdag levering ook geregeld lees ik op mijn telefoon dus ik kan weer rustig verder lopen.

Het laatste stuk is een flinke klim. Dat weet ik al en ik ga het gewoon proberen. Rustig hobbelen woef en ik tegen de helling op. Het is echt een hellinkje want het hoogteverschil is iets meer dan 100 mtr vanaf de start.

Maar het gaat prima. Ik stop nergens en loop rustig door. De Mafate Speed zijn niet al te stug op de voorvoet zodat ik gewoon op mijn tenen kan lopen en klimmen. Het valt me alleszins mee eigenlijk en na een poosje zijn we boven. Ik wil niet stoppen omdat ik nog een stukje moet en liever niet mijn benen vol wil laten lopen na de klim dus ik maak uit de hand nog wat kiekjes.

klik voor groot

Daarna slaan we rechtsaf richting het dorpje. Nog een kiekje van het kerkje tijdens de cooldown en daarna staan we na 14 km weer bij het huisje.

klik voor groot

Als ik thuis kom, betaal ik direct via PayPal voor de upgrade en even later rolt de bevestiging binnen dat de banden morgen geleverd gaan worden. Prima service en keurige terugkoppeling. Ik ben benieuwd maar als het goed is, zitten morgen de nieuwe banden er dus weer op!

Inmiddels is het al erg warm en de rest van de dag zitten we heerlijk in het zonnetje te genieten. Wat boffen we weer!

gegevens:

* 14 km
* 16 graden

september 263 km – 2016 totaal 3.040 km