Dagelijks archief: september 1, 2016

01.09.2016 – hitland – 32 km

ronde 1: 22 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen maar wel gefietst op de racefiets. Daarmee werd mijn hardloop maand afgesloten met een laag totaal van 264 kilometer. In 2015 en 2016 niet meer zo weinig per maand gelopen. Maar daar tegenover staat wel dat ik 650 km fietste in augustus en dat is natuurlijk weer een ‘all time high’ aantal kilometers. Ik kan het nu eenmaal niet allemaal tegelijk dus misschien is het zo slecht nog niet achteraf. De Appelscha week loop je eigenlijk niet meer in. Maar nu is het september en beginnen we weer opnieuw. Over ruim 2 weken vertrekken we naar de UK dus ik moet maar eens kijken waar het schip deze maand zal stranden.

Omdat woefje loops is, laat ik haar thuis vanmorgen. Ze heeft wel zin om mee te gaan maar deze keer dus even niet. Ik ga van start en vraag me af of ik mijn benen nou nog voel van het fietsen van gisteren. Dat zal toch niet? Ik bedenk ineens dat ik mijn rugzak om heb. O ja! Ik was even vergeten dat dat toch even anders loopt dan ‘met niks’. Rustig aan dan maar. Ik ga eens kijken of ik een beetje een afstand kan lopen deze ochtend. Het is niet idioot warm maar echt lekker loopweer is het ook niet. Eerst maar de warming up.

klik voor groot

Als ik weer op het open stuk ben, ga ik continu lopen. Wat zal ik eens gaan lopen? Geen idee, eerst maar eens kijken hoe ver ik kom. Ik hobbel naar de dijk en weer terug naar de kalfjes. De kalfjes staan allemaal dichtbij en het is zo leuk om naar te kijken! Maar aangezien ik continu wil lopen, maak ik geen enkele foto. Misschien straks nog als ik er weer langs loop. Nu kijk ik alleen en geniet ik van het kleine ding dat mal door het weiland springt.

Ik loop weer terug naar het middenpad en sla linksaf. Aan het einde besluit ik maar het stukje offroad te nemen. Even voor de afwisseling en het loopt ook wel lekker zo even onverhard tussendoor. Ondertussen rollen de kilometers toch gestaag onder mijn voeten door. Ik neem af en toe een slokje en mijmer wat over hardlopen. Over training en over technieken. Ik denk na over dingen die ik gelezen heb en mails die ik kreeg. Over tempo verlies door langzaam trainen terwijl er helemaal niet langzaam getraind wordt door de betreffende persoon en meer van dat soort dingen. Wat jammer toch dat sommige mensen simpelweg geen geduld hebben om iets te proberen. Alles moet ‘snel’ in de zin van ‘snelheid’ maar ook in de tijd. Inmiddels ben ik al voor de tweede keer het onverharde stukje aan het lopen. Eigenlijk wil ik namelijk gewoon stoppen met mijn continu stuk omdat ik het altijd vervelend en saai vind, maar het is een uitstekende MAF training en zo wil ik het vandaag graag doen. Dus dat stoppen gaan we gewoon nog even niet doen en ik hobbel rustig door. Mijn hartslag blijft rond de 130 dus dat is netjes. Ook geen drift overigens. Toch altijd lastig om het tempo te bepalen als je nog niet precies weet of je nou 5, 10 of 15 km gaat lopen maar dat is ook een stukje uitdaging natuurlijk. Een paar dagen geleden liep ik een korte tempo training en dat was ook leuk. Geen enkele training is hetzelfde!

Ik loop weer even naar de dijk en kijk naar het aantal kilometers. Ik hobbel door. Ach, nog maar een klein stukje dus dat kan wel even. Ik loop nu ook even in de wind dus dat gaat zeker lukken. Als ik weer op het pad ben, ga ik het off road stukje nog een keer doen. Dat voegt weer een stukje toe aan mijn totaal en ik denk dat ik nog wel een stukje door kan lopen eigenlijk. Ik zie lepelaars overvliegen en dat is leuk. Hoewel het een stuk langzamer gaat dan het fietsen, is dit ook erg leuk want er is genoeg te zien onderweg. Dan hoor ik geluidjes komen vanaf de telefoon. Wat is dat nou weer? Ik zet de telefoon weer uit maar even later hoor ik het weer. Ik hoor zelfs de telefoon overgaan alsof ik aan het bellen ben. Ik zet de telefoon helemaal uit en bedenk dan ineens dat de telefoon nog ingesteld staat op ‘aan via 2 tikken op het scherm’. Tsja dat gebeurt natuurlijk zeker zo in mijn rugzakje. Gelukkig niks mee aan de hand dus. Straks even de instellingen veranderen.

Ik loop door en besluit dat ik het al bijna welletjes vind nu. Ik loop door en kijk om me heen. Het lopen gaat goed hoewel ik er geen bal aan vind nog steeds om zo door te hobbelen. Ik kan niet eens even een foto maken. Maar inmiddels staan er weer meer kilometers op de teller dan ik van te voren had bedacht dus dat is mooi. Ik vind het ook wel genoeg. Even een wandelpauze naar de kalfjes en daarna nog even 2 kilometer RWR voor de cool down.

De kalfjes liggen aanvankelijk allemaal lui in de wei maar als ik even sta te kijken, staan ze allemaal op. Op een gegeven moment staan ze ieder precies voor hun eigen moeder. Ik maak snel een kiekje. Jammer dat ik alleen de telefoon bij me heb! Maar ze staan er wel op.

klik voor groot

Ik praat even met iemand die ook van de kalfjes staat te genieten en blijf zelf ook even kijken. Ik heb helemaal niet door dat mijn garmin gewoon nog aanstaat dus mijn tijden kloppen inmiddels niet meer helemaal. Niet belangrijk. Het is zo leuk om even te kijken, zeker als ze zo dichtbij staan. Het kleinste kalfje drinkt bij moeder die onverstoorbaar door eet en af en toe het kind meesleept aan de tiet.

Na dit intermezzo loop ik RWR weer terug voor de cool down. Na 22 km sta ik weer bij de auto. Toch een aardig stukje gelopen. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 22 km
* 23 graden

september 22 km – 2016 totaal 2.799 km

ronde 2: 10 km

Vanavond nog even op pad voor een tweede rondje met woefje en S. Het is vrij laat als we vertrekken maar het is heerlijk om te lopen. Ik geniet volop en merk totaal niet dat ik al 22 km gelopen heb vanmorgen. Woefje vindt het ook allemaal helemaal fijn en loopt lekker voor ons uit. Wij kijken ondertussen goed uit dat we geen andere reutjes tegenkomen maar het is al rustig natuurlijk omdat het zo laat is al. De temperatuur is prima en de mistflarden over de velden zijn prachtig.

Het lopen gaat prima. Ik loop op mijn gemakje en heb ergens last van. Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Totaal 32 km gelopen vandaag.

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 20 graden

september 32 km – 2016 totaal 2.809 km