Dagelijks archief: september 4, 2016

04.09.2016 – hitland – 26 km

ronde 1: 16 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik de hele dag onderweg was. Jammer maar niets aan te doen. Vandaag ga ik wel weer lekker op pad. In de ochtend ga ik zelf lopen zonder woefje en vanavond nog een keer met haar en S. met de doggyride. Eigenlijk zou S. ook meegaan maar het regent als ik wil vertrekken dan loop ik wel even alleen. Dat is ook prima, we hoeven niet allebei nat te worden. Voor vandaag is slecht weer voorspeld met harde wind, regen en onweer. Ik vind het tot nu toe allemaal nog wel meevallen eigenlijk en ga vol goede zin op pad voor mijn rondje. Het miezert als ik vertrek maar het is al snel droog maar grijs.

klik voor groot

Ik doe een goede warming up en begin daarna aan mijn training. Eergisteren deed ik 1000-tjes op aan HS <120 voor vandaag wil ik continu laps lopen met een HS van maximaal 125. Die marge bouwde ik in vanwege de temperatuur, de wind en de rugzak en het feit dat ik nu continu laps loop en geen 1000-tjes. Het gaat prima ondanks de wind en het zonnetje dat inmiddels vrolijk schijnt af en toe. klik voor groot

Ik ben eigenlijk wel tevreden hoe het gaat maar ik vind zelf dat de cadans nog steeds omhoog moet bij dit tempo. Ik neem de volgende keer de metronoom mee om dat te oefenen. Keerzijde is wel dat de HS dan waarschijnlijk net iets hoger zal liggen. Soit. Ik wil het allebei dus gewoon oefenen. Ondertussen krijg ik een SMSje dat S. wafje nog een keer heeft uitgelaten. Omdat ze loops is, moet ze veel plassen dus het is fijn dat hij dat vandaag even kan doen.

Na de continu lap bouw ik een korte pauze in en daarna ga ik van start voor een lap op HM tempo. Mijn hartslag daarbij ligt inmiddels zoveel lager dan toen ik begon met dit soort trainingen! Echt bijzonder en leuk om te zien en te voelen. Het loopt ook erg gemakkelijk overigens ondanks de wind en de rugzak.

Daarna schakel ik weer terug naar maximaal 125 continu en dat loopt ook prima ondanks de snelle lap tussendoor. Ik eindig weer met een snelle tempo lap en deze keer bouw ik iets netter op door de tijden per 100 mtr even in de gaten te houden. Zo loop ik keurig vlak een 1000-tje zonder enige moeite.

Ik hobbel daarna terug op maximaal 125 en sta na 16 km weer bij de auto. Op en terugschakelen gaat dus prima en dat is goed om te zien. Tempo maken kost geen enkele moeite en de hartslag blijft daarbij mooi. Ik vraag me wel af waarom ik vandaag eigenlijk niet even een 30 kilometer rondje heb gelopen maar ik vertrok nu eenmaal met het idee dat we vanavond weer samen met wafje zouden gaan lopen. Dat moeten we dus maar even doen!

Het is nu weer even genoeg qua tempo rondjes met de snellere 1000-tjes en de tempo run van vorige week. Komende training ga ik weer terug- en opschakelen geheel binnen MAF.

gegevens:

* 16 km
* 20 graden

september 64 km – 2016 totaal 2.841 km

ronde 2: 10 km

Vanavond gaan we nog even op pad voor een tweede rondje. We hebben aan het einde van de middag nog even een kort rondje op de racefiets gereden. Ja inderdaad we. Inmiddels heeft S. ook een racefiets en vandaag zouden we het eerste rondje eens proberen. Rustig aan, het korte rondje dat ik ook aanvankelijk reed over Hitland en de dijk. Kleding aan, helm op en gaan met die banaan.

Maar vanavond dus gewoon even lopen en S. weer op zijn eigen vertrouwde toerfietsje. Het zou gaan regenen om 20.20 en dat klopte precies. Het regende hard en in no time waren we hartstikke nat. De hoes zat voor de zekerheid maar om de doggyride heen. Gelukkig betekende het slechte weer wel dat er geen honden waren dus dat was rustig. Woefje kon het hele stuk meelopen.

Na 10 km stonden we weer bij de auto. Dagtotaal van 26 km en alweer 74 op de teller deze maand.

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 18 graden

september 74 km – 2016 totaal 2.851 km