Dagelijks archief: augustus 7, 2015

07.08.2015 – hitland – 19 km

**07.08.2015 – hitland – 19 km**

ronde 1 – 10 km

Vanmorgen weer in mijn uppie op pad voor een rondje. Het is al aardig warm als ik vertrek maar het ziet er verder wel aardig uit. Ik heb zin om een beetje door te lopen en aangezien het allemaal heel goed voelt en gaat, kies ik uiteindelijk voor 5×1.000 mtr op tempo buiten MAF. Vanwege de warmte schiet je toch al snel erboven uit en ik was wel benieuwd tot waar ik zou komen eigenlijk, zowel qua tempo als qua hartslag. Dat doe maar weinig en ik besluit de maximale HF op 148 te houden voor deze tempo ronde en in de buurt te blijven van HM tempo. Met deze HF zijn alle laps veel sneller dus dat ziet er goed uit. De training is zo voorbij en alles voelt goed.

Ik hobbel nog wat uit en na een kleine 10 km sta ik weer bij de auto. Vanmiddag lekker varen met de kano!

gegevens:

* 10 km
* 22 graden

augustus 87 km – 2015 totaal 2.497 km

ronde 2 – 9 km

Vanmiddag hebben we fijn gevaren in Bergschenhoek. Daar hebben we zelfs in een Ally gevaren waar we vaagjes wel belangstelling voor hebben.

klik voor groot

Rond 18 uur waren we weer thuis en zijn we lekker een hapje gaan eten. Maar toen we thuis kwamen, was woef eigenlijk best wild en onrustig. Door de warmte loopt ze minder met me mee en aangezien ze ook wel eruit wilde, besloten we dan maar weer op pad te gaan voor een kort rondje net voor het donker zou worden. S. op de fiets met de doggyride voor de zekerheid. Dat liep prima vanavond. Voor het eerst sinds eeuwen weer eens op de kleurige CEP in plaats van de X-Bionic. Ik koos nu voor RWR gezien de training van vanmorgen maar dan wel tegen de maximale MAF aan zodat ik wat tempo kon trainen zonder me al te zeer in te hoeven spannen. Het tempo ligt inmiddels op die stukjes toch vrij hoog. Zo doe je als het ware interval training zonder hoge hartslag. Genoeg te varieren dus op deze manier. In no time waren we weer thuis na 9 km waarmee het dagtotaal toch weer op 19 km uit is gekomen. Voor even snel tussendoor best lekker zo.

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* 22 graden

augustus 95 km – 2015 totaal 2.505 km