Dagelijks archief: augustus 25, 2015

25.08.2015 – hitland – 17 km

**25.08.2015 – hitland – 17 km**

ronde 1: 8,5 km

In de ochtend heb ik niet veel tijd want ik moet naar de tandarts. Maar ik wil wel vast wat lopen dus ik vertrek op het eerste wandelrondje met woef voor mijn renrondje. Woef loopt lekker mee en dat gaat goed want het weer is prima. Af en toe komt het zonnetje even tevoorschijn maar niet lang genoeg om het echt warm te maken. Er staat wel een forse zuiden wind dus wind tegen op weg terug maar dat kan de pret niet drukken. Ik wil een goed MAF rondje lopen tegen het maximale van de MAF zone aan maar wel netter dan gisterenavond waar ik even ruim boven de 140 uitkwam (wat dus niet de bedoeling is). Ik besluit voor een kort maar krachtig rondje.

Het gaat prima en op een prachtig tempo. ik ben tevreden en ook over de cadans. Blij dat woef gewoon lekker meesjouwde en nergens last van leek te hebben.

Vanavond weer een rondje als het goed is!

gegevens:

* 8,5 km
* 17 graden

augustus 248 km – 2015 totaal 2.658 km

ronde 2: 8,5 km

Als ik vanavond vertrek, regent het pijpenstelen maar ik ga gewoon op pad. Volgende keer wel een ondertopje aantrekken als het zo hard regent, want dat zit wel lekkerder. Ik start met de warming up en net als ik wil starten, kom ik een man op een fiets tegen met een shar pei. Ik kom hem vaker tegen dus we raken aan de praat. Dat ging als volgt:

ik: heee lang niet gezien hoe gaat het?
hij: ja prima, het is wel erg nat, ik kom helemaal uit hitland noord en we zijn zeiknat. waar gaan jullie nu heen?
ik: we gaan ook richting de andere kant. ik ga ruim 8 km lopen, was vanmorgen al op pad voor hetzelfde rondje
hij: jeee maar dan loop je dus 17 km!
ik: ja maar het zijn twee korte rondjes dus dat is helemaal geen probleem, vorige keer dat we elkaar spraken was ik onderweg voor een 20 km rondje
hij: o ja dat is waar. nou ik doe het je niet na. wat zie je er leuk uit trouwens
ik: ha ja met die opvallende kousen he?
hij: nee echt leuk. hoe gaat het met de hond?
ik: prima, haar langste dagafstand is nu 47 km
hij: nou nee niet doen hoor, dan zijn straks alle mooie rondingen weg
ik (verlegen): hahaha nou als dat zou kunnen

We nemen afscheid en ik lig in een deuk. Dit is een hele aardige jongen die dit soort dingen zegt zonder enige bijbedoeling. Ik moest er enorm om lachen eerlijk gezegd. Mooie rondingen. Ja hoor. Nou die mogen wel weg. Maar ik vond mijn combi vandaag ook wel geslaagd.

Na dit intermezzo ben ik weliswaar wat afgekoeld maar ik start toch maar voor mijn kern training. Ik had iets anders op het programma staan maar vanwege de wind en de harde regen switch ik naar een continu rondje binnen MAF zoals vanmorgen. En dat gaat super. Beter dan vanmorgen en dat komt gewoon door de lagere temperatuur.

Dat ik nu zo snel kan lopen op lage hartslag is echt bijzonder. Had ik nooit verwacht.
Dik tevreden en op naar de volgende ronde.

Overigens trek ik thuis mijn schoenen uit en zie een gat in mijn nieuwe CEP kousen zitten. Ongelooflijk. Ik draag al enige tijd de oudere roze CEP kousen en daar gebeurt niks mee. Ze hebben dus echt iets gedaan met de nieuwe modellen want dit is niet normaal. Baal ervan.

gegevens:

* 8,5 km
* 15 graden

augustus 257 km – 2015 totaal 2.667 km