Dagelijks archief: augustus 4, 2015

04.08.2015 – hitland – 20 km

**04.08.2015 – hitland – 20 km**

Vandaag had ik aanvankelijk weinig zin om te gaan. Maar uiteindelijk lukt het dan toch om me in de kleren te hijsen en op pad te gaan. Het is even vreemd om zonder woef te vertrekken en daarom kostte het ook even moeite. Het is alweer wat warmer dan normaal en ik wil een wat langere ronde lopen. Daarom dus even op pad zonder haar vanavond. Ik zal wel zien hoe het lopen gaat en of het lukt om een langere loop te doen. Ik heb weer alleen mijn lafuma rugzakje bij me met wat water. Dat is wel genoeg. Geen fototoestel, verder gewoon niets. Als ik van start ga, lijkt het allemaal wel erg langzaam te gaan. Zelfs de warming up voelt sloom. Maar de hartslag blijft verder netjes dus ik neem aan dat het straks wel goed komt.

Ik begin met de loop. Eerst maar eens even een kilometertje kijken hoe het allemaal loopt. Dat valt niet eens tegen en ik besluit aan de hand daarvan hoe ik het loopje verder wil doen. Ik kies voor een mooie afwisseling en ik train ook weer wat afstand. Na de wat snellere run van eergisteren (binnen MAF overigens) en gezien de wind en de zon van vandaag een prima workout. De eerste paar kilometers gaan vlot voorbij. Het is meer dat ik me een beetje ‘verveel’ onderweg. Het lopen gaat verder goed, ik loop rustig te hobbelen met een ademhaling van 2/4 en dat gaat goed. Ik hou de HF laag (max 138) en kijk een beetje om me heen. Ik slinger over de dijk en maak het vierkant door het natuurgebied en loop weer terug over de dijk. De wind wisselt een beetje van richting maar over de dijk is het prima te doen met een windje half in de rug. Het heeft alles bij elkaar niet eens zo gek lang geduurd en toch klok ik af op 20 km. Precies wat ik ook had willen doen. Ik ben tevreden want de wind was best behoorlijk en de zon maakte het warmer dan ik fijn vind. Grappig dat ondanks het feit dat ik niet echt veel zin had, het lopen verder prima ging. Heel ontspannend eigenlijk. Ik was totaal niet moe en had nog wel zo’n rondje kunnen doen denk ik, maar dan was het wel ‘ver’ geweest. Zo rond 20 km is net prima als rustig blokje om.

Op naar woef en ik hoop dat we snel weer samen een ronde kunnen doen maar de voorspellingen qua weer zien er niet best uit. Veel te warm voor haar en als we niet ergens een bos ingaan, is er ook geen bal aan voor haar.

gegevens:

* 20 km
* 22 graden

augustus 61 km – 2015 totaal 2.471 km