Dagelijks archief: augustus 10, 2015

10.08.2015 – hitland – 30 km

**10.08.2015 – hitland – 30 km**

ronde 1: 20 km

Vandaag is het weer warm. Aanvankelijk denk ik dat het nog wel meevalt als ik zonder woeffie op pad ben maar al snel zweet ik me rot in de broeierige warmte. Maar ik ga rustig door voor mijn rondje. Ik wil weer even lekker wat continu stukken lopen en dan is het op zich best fijn als ik even over de dijk kan lopen en niet op woef hoef te letten. De muziek irriteert me eigenlijk al snel want het brengt me totaal uit mijn cadans voor mijn gevoel. Ik ben van plan om weer 1-3-5-3-1 te lopen (in kilometers). De eerste twee laps gaan prima en ik loop lekker mijn 5 km lapje. Dat gaat wel goed en ik besluit dan nog maar een kilometertje eraan vast te plakken…. en daarna nog eentje…. Hoewel ik natuurlijk gewoon door kan lopen, moet ik ook nog even de 3 en 1 km lap erachter aan doen. Doseren is ook een kunst dus ik kies er toch voor om over te gaan op stevig wandelen voor een paar minuutjes voor volledig herstel en dan te beginnen aan de laatste twee laps. Ik kies daarvoor beat muziek uit op mijn oude mp3 spelertje. Zo loop ik ook niet 3 maar 4 km in de voorlaatste lap en loop daarna nog 1.500 mtr. Na 20 km sta ik weer bij de auto. Niet moe maar wel erg warm. De maximale hartslag was 140 (alleen gehaald door de klim richting de dijk) over het hele stuk lag de HF ergens rond de 133 bpm. Dus ik ben tevreden. Vanavond nog maar een rondje met woef als het lukt!

gegevens:

* 20 km
* 24 graden

augustus 129 km – 2015 totaal 2.539 km

ronde 2: 10 km

Vanavond op pad voor een tweede rondje met woef en S. op de fiets. Vanmorgen al 20 km gelopen en dat ging heel goed. Ik was van plan om gewoon kort en stevig te lopen maar het gaat eigenlijk prima ondanks de warmte en dus wordt het iets langer dan gepland. Maar het maakt me niet zoveel uit hoeveel of hoe vaak ik loop merk ik.

het tempo is prima met mooie lage hartslag. Ik vind dat op zich wel bijzonder want het zijn erg mooie tijden zo, zeker gezien de warmte. Ik ben dik tevreden. Gelukkig houdt woeffie het ook prima vol ondanks het feit dat het tamelijk warm is vanavond. Na 10 km klok ik af en komt het dagtotaal op 30 km. Vorig jaar had ik dit zeker niet zo makkelijk (en snel) kunnen lopen.

gegevens:

* 10 km
* 22 graden

augustus 139 km – 2015 totaal 2.549 km