Dagelijks archief: augustus 1, 2015

01.08.2015 – hitland – 31 km

**01.08.2015 – hitland – 31 km**

ronde 1 – 15,5 km

Vanmorgen meteen op pad gegaan voor een rondje met woef. Het zou weer een mooie dag worden, dus dan maar meteen vroeg weg. Gisteren had ik een rustdag qua lopen maar waren we de hele dag op pad, dus rustig aan gedaan vandaag voor de eerste run weer van de reeks. Dat ging verbazingwekkend goed vandaag eigenlijk. Cadans was prima en het tempo was ook mooi. In lap 5 gaf ik woef even wat water aangezien ze al dorst had en daarna kwam ik even moeilijk weer op gang. Cadans meteen lager en het tempo ook wat lager. Ik ben wel tevreden over de ronde qua tempo en hartslag. Het liep allemaal uitermate makkelijk ondanks de hoge temperatuur. Vanavond weer verder al weet ik niet zeker of woeffie dan wel mee wil gezien de warmte en de afstanden van afgelopen week.

Vanmiddag gaan we varen en daar heb ik veel zin in!

gegevens:

* 15 km
* 19 graden

augustus 15 km – 2015 totaal 2.426 km

kano varen

In de middag ben ik met S. 2 uur gaan varen als alternatieve training. Nou ja, extra training dan. Erg leuk en zeker weer voor herhaling vatbaar! Volgende keer kan woef ook mee. De meerkoetjes zo vlakbij en op gelijke hoogte waren natuurlijk gaaf en ook het futen nest was mooi om te zien. Binnenkort weer jonge fuutjes!

klik voor groot


ronde 2 – 15,5 km

Na de hardloop ronde van vanmorgen en het kano varen van vanmiddag tijd voor een tweede rondje! Voor de zekerheid hadden we de Doggyride meegenomen omdat ik niet zeker wist of woef wel puf genoeg had en het ook nog vrij warm was.

Om 19.50 starten we in het natuurgebied. Even de warming up en daarna de eerste kilometer. En meteen blijkt ook al dat woef geen puf heeft. Ze vindt er geen bal aan en hobbelt achter me aan. Dat is niet de bedoeling en na de eerste kilometer stoppen we en laten we woeffie in de Doggyride. Dat vindt ze helemaal OK en ze gaat er eens lekker bij liggen en laat zich rondrijden. Ik vind het prima want dan kan ik lekker doen wat ik wil en hoeven we ook niet op te letten of ze OK is etc. We maken dus toch een fikse tweede ronde ook weer van ruim 15 km. Eigenlijk gaat het begin een beetje hard, maar qua hartslag kan het allemaal prima. Dan wordt het even wat moeilijker omdat ik het ook erg warm krijg, maar zodra de zon wat zakt, gaat het ook weer beter en trekt de tijd ook weer bij. Een prima afsluiting van een hele actieve dag dus. Na ruim 15 km klokken we af waarmee het dagtotaal op 31 km komt. Op naar de volgende!

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* 23 graden

augustus 31 km – 2015 totaal 2.441 km