Dagelijks archief: augustus 31, 2015

31.08.2015 – hitland – 15 km

**31.08.2015 – hitland – 15 km**

Gisteren heb ik niet meer gelopen omdat het in de avond ook weer zo warm en klam was. Ik heb daarvoor in de plaats een kilometer of 6 Nordic Walking gedaan ook al zijn mijn ultra distance loop poles daar niet echt geschikt voor. Maar het liep heerlijk ook al vroeg woef zich af of het nou echt nodig was om zo snel te ‘wandelen’. Maar vandaag dus maar even op pad geweest voordat het onweer weer losbarst. Helaas werd ik een uur aan de praat gehouden door een telefoontje en kon ik dus pas te laat vertrekken toen het inmiddels echt opgewarmd was naar zo’n 25 graden met hele hoge luchtvochtigheid. Ik merkte het meteen en stelde mijn plan voor vandaag bij. In ieder geval geen 20 km rondje en ook gewoon een rustig rondje binnen MAF. Gezien de verwachte drift door de warmte, startte ik dus ook heel langzaam maar wel op hoge cadans om tenminste daarmee te oefenen. Woef was natuurlijk niet mee. Ik weet zeker dat zij direct al in haar achteruit was gegaan met dit weer. Laat maar komen die herfst!

klik voor groot

Ik liep uiteindelijk 1000-2000 afgewisseld met een korte rustpauze om de HF weer mooi te laten zakken maar ik kon goed merken dat het echt (te) warm was. Maar ik probeerde zoveel mogelijk onder de bomen te blijven en uit de zon die af en toe op volle kracht in mijn gezicht scheen. Ik was niet de enige die het warm had, want ook mensen met een hond die ik kende, spraken er over in het voorbij gaan. ‘Warm he?’ Nou zeker weten! Na 15 km zat de training erop. Prima, want ik had er echt moeite mee maar de HF bleef maximaal rond de 135 dus dat is op zich wel netjes.

Op naar de volgende run. Vanavond lukt helaas niet meer vanwege het voorspelde onweer (terwijl ik dit tik, onweert het al flink dus dat is geen optie meer). Morgen maar kijken hoe het weer dan is.

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* 27 graden

augustus 319 km – 2015 totaal 2.729 km