16.05.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik een fijn rondje met woef gedaan maar vandaag gaat ze niet mee. Niet alleen omdat we gisteren al gelopen hebben, maar vooral omdat het ineens idioot warm is. Het is 26 graden en de zon schijnt ook nog eens vrolijk er op los als ik vertrek voor mijn rondje. Ik had eigenlijk het plan om vandaag 15 km continu te lopen als voorbereiding op de HM over 10 dagen. Dat zou vandaag dan wel eens moeten gebeuren eigenlijk. Ik trek dus mijn rokje aan en een heel dun shirtje en neem water mee in de Nathan. Dat is op dit moment de lichtste rugzak die ik heb maar zit niet helemaal ideaal.

Ik start vanaf huis en loop eerst over de dijk. Ik heb de wind in de rug en de zon op mijn lichaam en dat wordt dus al snel enorm warm. Niet prettig. Ik loop echt wel rustig maar ik voel dat ik gewoon al meteen warm word ook in mijn gezicht. Als ik door Hitland loop is het al iets aangenamer omdat ik daar wat wind vang maar zodra ik weer richting Nieuwerkerk loop is het weer veel te heet. Ik veeg constant mijn gezicht af met een natte zakdoek maar het wil allemaal niet echt koeler worden. Het lopen gaat verder prima maar ik heb het gewoon te heet en ik zie dat mijn hartslag ook vrij hoog is hoewel het wel mooi bij het tempo past plus de temperatuur. Maar ineens krijg ik er ook kippenvel bij en dat moet dus niet. Ik besluit om eerst weer richting de dijk te lopen omdat ik daar weer van de zijkant de wind vang. Dat gaat goed en ik koel meteen weer wat af. Kippenvel weer weg. Maar een kilometer later voelt het echt allemaal veel te heet en ik besluit de 10 km continu af te maken en dan te stoppen om rustig af te koelen tijdens een stukje wandelen. Zo gezegd zo gedaan. De 10 km continu gingen heel makkelijk en op zich was de HS bij dit tempo met deze idiote temperatuur helemaal niet zo gek. Maar het voelde gewoon niet goed en het leek me niet goed voor mijn lijf.

Ik heb een kilometer nodig om de hartslag weer onder de 120/min te krijgen en daarna hobbel ik rustig met RWR weer naar huis en na 15 km sta ik voor de deur. Op zich wel tevreden maar jammer dat het nou net zo warm is vandaag. Morgen wordt het nog warmer dus dan doe ik wel een rustig stukje of helemaal niets. Als het voor het weekend nog wil afkoelen naar 17 graden ofzo probeer ik nog eenmaal een langere continu ronde te doen en anders niet. Volgens mij gaat het wel lukken want dit rondje was op zich geen enkel probleem. Ik zie geen extreme temperaturen voor de 28e dus wie weet wordt het nog wel wat.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 26 graden

mei 126 km – 2017 totaal 1.328 km