29.05.2017 – dunbar – 10 km

Gisteren heb ik de HM gelopen in Edinburgh. Dat ging niet best maar vandaag gaan we maar eens een stukje gewoon lekker lopen. Het is helemaal niet warm meer zoals gisteren. Als de HM nou vandaag was geweest….. Maar niet getreurd, we gaan gewoon lekker op pad. Vanmiddag hebben we lui wat liggen slapen en we vertrekken tamelijk laat.

Als we willen gaan lopen vanaf de parkeerplaats in Dunbar komen we meteen een dame met honden tegen. Gauw woef weer in de auto omdat ze allemaal los lopen…. Gaat dit wel lukken met haar hier? We halen de doggyride uit de auto maar omdat het ineens ook nog gaat regenen, proppen we die gauw weer in de auto. Morgen gaan we op pad met de fietsen en dan is een natte en vieze doggyride ook niet handig. Ons humeur zakt tot het nulpunt maar we gaan toch maar op pad. De dame is inmiddels verder weg en wij nemen een andere weg. Maar dat pad loopt nergens heen en we besluiten het er toch maar op te wagen en gaan dan eindelijk het pad op dat we wilden lopen. Nergens meer een hondje te bekennen maar het is wel opletten geblazen zeker omdat woef ook doof is en niet op ons reageert.

klik voor groot

We lopen eerst richting het park en gaan daarna over het bruggetje bij de inham van de Tyne. Dat is altijd weer een mooi punt daar.

klik voor groot


Daarna lopen we langs het water. Het water staat hoog en dat is een mooi gezicht. Eenmaal komen we hondjes tegen maar dat blijkt een vrouwtje te zijn dus dat kan geen kwaad voor ons loopse wafje gelukkig. Het is wel lastig maar over een paar dagen is het allemaal alweer voorbij gelukkig. Ik ben benieuwd hoe dat tijdens het fietsen zal gaan eigenlijk.

Het stukje langs het water is verder prima te belopen en mijn enkel voelt ook wel goed. Ik heb geen idee wat er nou allemaal gebeurde gisteren qua schoenen en rokje. Mijn billen zijn geschuurd door het rokje en ik hoop dat ik er met fietsen geen last van zal hebben. Mijn enkel voelt alweer wat losser en mijn blaar is ook wel redelijk OK gelukkig.

Aan het einde van het pad krijgt wafje weer wat water en gaat S. het voorwiel van de fiets even vast zetten. Ik weet niet precies hoe het komt, maar dingen lijken vaker los te lopen bij hem…. Maar in no time zijn we weer op pad. Nu even een lusje aan de andere kant langs weiland en door het bos. Ik vind het eigenlijk best ver vandaag maar we moeten nog een stukje dus niet zeuren maar…..

klik voor groot

Mooi is het wel en we hebben inmiddels ook weer gewoon droog weer. Die paar druppies aan het begin stelden echt niets voor gelukkig.

Als we weer bij de inham van het grote water komen, nemen we het pad door het bos. Daar moeten we wel een paar keer even een andere kant oplopen vanwege honden maar we kunnen bijna overal doorlopen gelukkig.

Het laatste stukje langs de duinen loopt en fietst altijd beroerd. Geen idee waarom dat is. Ik krijg ook las van mijn blaar en voeten en hoop dat we er nu snel zullen zijn. Dat is niet zo want vanaf de parkeerplaats waar we normaal parkeren, moeten we eerst nog terug naar Dunbar waar we deze keer vertrokken zijn. Gelukkig gaat dat ook zonder gedoe met hondjes.

Inmiddels gaat het duppelen en tegen de tijd dat we alles in de auto hebben gepropt gaat het ineens regenen. Als we boodschappen gaan doen krijgen we een enorme stortbui. Net op tijd gelopen dus!

Op naar de volgende run. Overmorgen gaan we met de fiets op pad.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

mei 204 km – 2017 totaal 1.408 km