15.05.2017 – hitland – 10 km

Het hele weekend heb ik niet meer gelopen. Ik heb wel gelukkig drie keer een klein stukje kunnen fietsen van en naar de cursus. Zaterdag fietste ik zowel heen als terug en gisteren alleen heen. Dat was heerlijk, want zo kon ik toch even bewegen en buiten zijn. de Editor is ook weer 51 km uitgelaten in het Groningse land.

Maar vandaag vertrek ik voor het eerste rondje van woef voor een runnetje op Hitland. Het is warm en fraai helder weer maar ik kan zo snel mijn rokje niet vinden in de koffer die ik nog moet opruimen. Dan maar een nieuw Salomon shirtje met korte mouwen en mijn dunne tight die ik wel bij de hand heb. Dat shirtje blijkt heerlijk te zitten en lekker koel te zijn. Fantastisch al die nieuwe materialen.

Ik ga in de ochtend niet zo lang zodat ik snel weer verder kan met alles wat is blijven liggen afgelopen week. Als het me lukt, ga ik vanmiddag nog wel een rondje lopen maar dan zonder wafje. Eerst nu maar eens starten en kijken hoe het loopt. Ik besluit over de dijk te lopen en weer bij de trap naar beneden te gaan terug naar het natuurgebied zoals ik vorige week ook een keer deed. Dat is een aardig rondje en niet al te lang. Tot de trap is het blijkbaar 2.600 mtr en dat klok ik even af. Ik maak een foto van het monument en loop de trap weer af. Daar geef ik wafje even water en wandel een klein stukje met haar. Na 200 mtr start ik de tweede lap ook weer van 2.600 mtr. Dat gaat offroad aanvankelijk wat langzamer maar de rest van de lap loop ik op snel zodat ik af klok op een keurige eindtijd voor het lapje. De rest loop ik RWR met een extra lusje en na 10 km staan we weer bij het begin van ons rondje. Dat liep lekker en vrij gemakkelijk en woefje had het ook niet extra moeilijk ondanks dat het vrij warm was al. Op naar de volgende run maar weer.

klik voor groot


gegevens:

* 10 km
* 17 graden

mei 109 km – 2017 totaal 1.313 km