20.05.2017 – hitland – 12 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen. Ik was aan het studeren en het waaide en was fris. Ik had gewoon geen zin en heb zelfs niet gefietst. Ook wel eens lekker zo’n dagje niets tussendoor. Nou ja, in de boeken dat dan weer wel en dat is niet leuk. Ik krijg er schoon genoeg van eerlijk gezegd.

Maar vandaag vertrek ik weer voor het eerste rondje met woef. Ze is nog steeds loops natuurlijk naar wil zelf nog niets dus met een beetje slim lopen moet dat nog wel gan. Eerst even over het grindpad en daarna naar de dijk. Op de dijk is het in ieder geval geen probleem om met haar te lopen. Ik loop weer tot aan de trap waar ik het natuurgebied weer in zal gaan. Dat is een mooie lap. Ik moet bovenaan de dijk even wachten omdat er hondjes beneden lopen dus maak ik even twee fotootjes.

klik voor groot

Daarna hobbelen we over de trap naar beneden en lopen rustig even langs het water. Het is mooi weer en heerlijk rustig hier. Geen kip te bekennen, de hondjes van zojuist zijn alweer verdwenen.

klik voor groot

Daarna loop ik weer naar de dijk en loop over de dijk weer terug naar de andere arm het natuurgebied in. Vanaf de dijk kan ik zien of er iemand loopt en omdat ik niemand zie, loop ik weer het gebied in. Het gaat vandaag super makkelijk. Geen idee waarom maar het loopt gewoon allemaal soepel en lekker. Niets is te ver of teveel en dat voelt prima. afje doet het gelukkig ook goed.

Het is genoeg voor vandaag en we lopen nog een laatste lusje terug naar de auto. Ik heb het nog even aan de stok met zo’n oversekste Labrador en die bazin is niet blij me mij en mijn woeffie. Sorry, kan er niets aan doen. Gauw weer verder!

Op het laatste stukje terug naar de auto zie ik nog een schildpad gezellig naast een meerkoetje in het zonnetje zitten. Grappig gezicht! Straks even fietsen, voor nu alvast een lekker rondje gelopen. Na 12 km staan we weer bij de auto.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 13 graden

mei 148 km – 2017 totaal 1.350 km