18.05.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel gefietst. Het was 29 graden en ik dacht dat het wellicht beter was om een rondje te fietsen omdat je dan lekker wat meer rijdwind pakt. Het fietsen ging prima, ik reed een kort rondje van 40 km op de racefiets en was snel weer terug.

Vandaag is het een stuk minder warm en bovendien is het total bewolkt dus echt warm is het niet. Waf en ik gaan dus voor het eerste rondje samen op pad. Ik hoop dat ik niet teveel honden tegen ga komen omdat madam loops is, maar nog wel aan het begin. Ze kan dus voorlopig nog even mee gelukkig.

We lopen eerst even over het nieuwe pad en daarna gaan we de dijk op. Dat lijkt me prima zo met haar aan de riem en ze vindt het tegenwoordig nog leuk ook. Omdat ik eergisteren die lange continu run in de hitte deed en de dag daarvoor ook al langere continu stukken liep, doe ik nu 1000-tjes en verander dat zelfs naar 800-tjes. Dat loopt makkelijk en is ook leuk voor wafje.

Bij de trap gaan we weer naar beneden naar het natuurgebied en daarna lopen we weer terug. Ik kom helemaal niemand tegen, op een draadhaar Vizsla reutje na die gecastreerd is. Geen problemen dus onderweg deze keer. Op de terugweg miezert het een beetje maar dat voelt heerlijk.

Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Gauw weer met mijn neus in de boeken nu!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

mei 136 km – 2017 totaal 1.338 km