Categorie archief: reviews

review: compressiekousen Gococo

Via Butik21 kreeg ik de kans om de Gococo kousen uit te proberen. De review heeft even op zich laten wachten (mei 2017) maar ik beschrijf pas iets als ik er ook daadwerkelijk veel mee gelopen heb. Aanvankelijk was dat de Sport Sock van Jobst die ik hieronder beschreven heb. Dat was ook een prettige kous om mee te sporten. Daarna kwam deze Gococo kous aan de beurt om te proberen! Ik koos voor de kleur turquoise maar er zijn nog andere kleuren beschikbaar en dat is natuurlijk altijd een pluspunt (o.a. zwart, wit, roze, oranje). Deze kousen hebben een middelmatige compressie van 18-21 mmHg.

Lees verder

review: campsite – vijlen (rozenhof)

Van 3 tot 5 februari 2017 stonden we met de toen gloednieuwe Eureka Sphinx 5 op camping Rozenhof in Vijlen. De enige camping in de buurt die open was.

prijs

Duur! Voor twee nachten met tent, twee personen, elektriciteit (beperkt) en vier douchemunten en hond betaalden we 49 euro. Daarbij bleek het waterpunt bij de tent afgesloten vanwege de vorst. Geen reductie voor het ontbreken van water en ook geen geld terug voor ongebruikte douchemunten.

ligging

De camping ligt aan Camerig, een doorgaande weg. In de zomer druk met motoren en auto’s. Nu geen verkeerslawaai op het lager gelegen punt waar wij zaten. Vanaf de camping loop je zo het bos in.

de camping

Vrij groot en propperig. De plattegrond lijkt heel wat maar de plekken zijn klein. Veel seizoensplaatsen. Uiteindelijk kozen we voor een plekje (51) onderaan waar we zon zouden moeten hebben (klopte) en redelijk uitzicht. De grond was erg modderig en bovendien totaal niet vlak.

Er is een restaurant (nu open tot 20 uur) en frituur. In de zomer een klein zwembadje. Verder paardenstallen, volières en een hok met hond die blaft als er iemand loopt. Lijkt me erg irritant bij drukte. In principe heeft iedere plek electra, water en WiFi. Wij hadden dus deze keer geen water en dat is vervelend en lastig.

sanitair

De sanitair gebouwen liggen vlakbij het restaurant. Op zich niet zo ver vanaf de plek waar wij stonden maar je moet wel klimmen want er is hier niets vlak. Er zijn aan de ene kant van het gebouw douche ruimtes en wasplaatsen, aan de andere kant zijn de toiletten en wastafels. Gescheiden voor dames en heren. De toiletten zijn warm en schoon, er is toiletpapier en zeep en een droger voor de handen.

parkeren

Er is een grote parkeerplaats bij de weg en een kleinere lager gelegen. Dat was voor ons dus redelijk dichtbij. Er gaat echter om 19 uur een slagboom naar beneden en dan kan je het terrein niet meer af en moet je dus bij de weg parkeren. Een idioot systeem dus, want een pasje of muntje voor de slagboom zou logischer zijn. Dat betekende de tweede nacht dus vanaf de weg door de regen naar de tent lopen en dat is niet prettig.

wifi

Er is WiFi maar dat hebben we niet gebruikt of getest.

conclusie

De camping deed ons niets. Het maakt om een of andere reden een onverzorgde indruk. De plaatsen zijn klein, modderig en niet vlak. Door de hoogteverschillen heb je wel mogelijkheid om ergens een plekje te vinden waar je niet tussen de campers zit maar bij drukte moet dit afschuwelijk zijn. Te duur voor wat ze bieden. Afrader.

Website van camping

review: Jobst Sport Socks compressie kousen

Via Butik21 kreeg ik de mogelijkheid om Jobst Sport Socks te proberen en te reviewen. Butik21 biedt o.a. steunkousen, medische compressiekousen (= therapeutische elastische kousen) en orthopedische producten aanbieden tegen scherpe prijzen.

Ik was erg benieuwd naar de Sport Sock van Jobst omdat ik al een andere kous van Jobst heb met hogere compressie. De Sport Sock heeft middelmatige compressie (15-20 mmHg) en is in 2 kleuren beschikbaar: zwart en een soort lichtgrijs. De maatvoering wordt gedaan aan de hand van de kuitomtrek en de enkelomtrek.

Materiaal:


  • 60 % nylon
  • 10 % elastaan
  • 30 % polyester

uiterlijk en materiaal

De kous ziet er goed uit. Geen opvallend patroon, gewoon een rustige kous in de kleur lichtgrijs. Het materiaal voelt heel zacht en licht met een brede zachte boord. Op de hiel en zool zit zachter materiaal en dat voelt prettig aan als ik de kous vasthoud. Ik ben benieuwd hoe dat aan de voet voelt! Overgens heeft mijn kous geen strepen zoals op de afbeelding. Het is een kous zonder patroon.

pasvorm

De kous trekt gemakkelijk aan. Misschien iets te gemakkelijk en ik twijfel over de sterkte van de compressie. Maar de kous zit als gegoten en voelt heerlijk comfortabel, zowel aan het been als rond de voet. Er zijn eigenlijk geen naden en dat voelt prettig. De kous is lang genoeg en komt onder de knie. De brede en zachte band zorgt ervoor dat de kous niet afknelt en ook niet afzakt. Jobst claimt een bijzondere thermoregulatie en dat lijkt ook wel te kloppen, want de kous voelt luchtig en koel. Er is voldoende ruimte voor de tenen en dat is prettig want bij een kous die te strak zit, worden tenen naar elkaar toegebogen en dat loopt niet fijn. Rond de enkel sluit de kous ook mooi aan zonder te strak aan te voelen. De zachtere delen bij het voetje en de achillespees voelt erg prettig. Aanvankelijk dacht ik dat de kous een beetje glad was in de schoen zodat ik zou rondschuiven maar dat blijkt niet zo te zijn. De kous is niet extreem dik dus er zal niet snel een probleem met de maat van de schoen optreden vanwege een te dikke kous. Ik heb de kous vooral met wat frisser (tot koud) weer gedragen en dat voelt prima. Met warm weer heb ik nog niet kunnen testen maar dat volgt natuurlijk nog.

wassen en drogen

De kous wordt binnenstebuiten gewassen. Op lage temperatuur wordt de kous ook goed schoon (de kleur is immers vrij licht) en droogt ook weer snel. Niet in de droogmachine drogen maar gewoon neerleggen. Ik heb nog niet door beekjes gelopen en kan dus nog niet oordelen of de kous snel droogt in een natte schoen.

werking

Ik gebruik de kousen niet tegen blessures maar om te voorkomen dat mijn benen erg dik worden van het lopen vanwege een bloedsomloop probleem. Ook hiervoor dient de compressie van de kous en dat werkt goed. Ik zou persoonlijk wat meer compressie willen hebben tijdens het lopen en zou graag deze kous in hogere compressie klasse willen proberen. Die kous bestaat en dat wil ik ook proberen. Maar deze kous werkt met deze compressieklasse ook goed want ik merk echt verschil met of zonder kous. Na het lopen kan de kous gewoon aangehouden worden bij de recovery periode.

levensduur

Ik heb de kous nu in gebruik sinds eind oktober 2016 en tot nu toe (eind november 2016) lijkt de levensduur veelbelovend want de kous is zeer intensief gedragen. Inmiddels is er ongeveer 400 km mee gelopen en gefietst en werd de kous ook gewoon dagelijks gebruikt als test. De kous ziet er nog prima uit. Aanvankelijk zag ik een soort slijtage rond de voet waar de schoen rond de voet zit, maar dat treedt blijkbaar direct op na in gebruik name en verergert verder niet meer. Vanzelfsprekend volgt een update over de levensduur na langer gebruik.

conclusie

Ik vind het een zeer prettige kous. Mooi afgewerkt en met comfortabele pasvorm. Wordt vervolgd!

Deze kous is verkrijgbaar bij:

directe link naar de Jobst Sport Socks

Het hele review staat natuurlijk ook op de review site waar nog veel meer modellen en merken worden beschreven

review: flipbelt

In Amsterdam kocht ik op de stand een Flipbelt. Ik had er al eens naar gekeken maar vanwege de prijs, wilde ik de belt eerst wel eens passen. Zo gezegd zo gedaan en na de run loop ik terug naar de stand om te passen en ook om te kijken of de telefoon erin zou passen.

hoe zit het?

In tegensteling tot de Spibelt waar een sluiting aan gemaakt is, is de Flipbelt een band uit één stuk waar je dus in moet stappen. Ik vind dat niet erg handig maar de praktijk zal moeten uitwijzen hoe het echt is. De bad zit natuurlijk redelijk strak en afhankelijk van voorkeur kan de band om de heupen of het middel gedragen worden. Er zijn verschillende maten dus opmeten en/of passen is raadzaam.

wat kan er in?

Een telefoon, geld, gelletjes of andere voeding, water, sleutels etc. Eigenlijk past alles er wel in. k heb onderweg ook de hondenriem erin gepropt en ik denk dat een heel dun windjackje (Salomon bijvoorbeeld) er ook wel in past. Voor de sleutels is een haakje gemaakt dat aardig strak zit maar prima werkt. Heb je waardevolle spullen, dan kan je de band omdraaien zodat de openingen naar binnen zitten tegen het lichaam aan. Wil je er makkelijker bij, dan kan je het beste de openingen aan de buitenkant laten. Ik koos voor de zippered versie, met een rits zodat er niets uit kan vallen.

  

de praktijk

Inmiddels heb ik er enkele keren mee gelopen. Ik vind zelf het feit dat je ‘in de belt moet stappen’ niet erg handig. Ik zou toch liever een belt hebben die je makkelijk om kunt doen middels een clip of andersoortige sluiting. Vaak rijd ik eerst met de auto naar de start voor de run en dan zit alles in de weg in de stoel. Natuurlijk kan je de belt ook ter plekke omdoen, maar dan moet je dus weer op straat (waar het eventueel nat en vies is), in de belt stappen. Alles wat ik erin wil hebben, past er in. Toch kan ik niet alles er weer even makkelijk en snel uithalen tijdens het lopen. Ik moet vaak een beetje zoeken naar de opening en dan een beetje wurmen om iets eruit te krijgen. Ik denk ook dat het afhangt van de plaats waar je de belt draagt. Om je middel heeft de belt bijvoorbeeld neiging om toch wat op te rollen zodat de openingen een beetje lastiger te bereiken zijn. Ik weet ook niet zeker of ik achteraf de zippered versie handig vind. Bij een versie zonder rits kan je alles gewoon door blijven schuiven en dat is wellicht makkelijker. De belt schuift niet en schudt ook niet. Wat dat betreft doet de belt dus precies wat hij belooft: spulletjes meenemen zonder irritant schudden. Ik moet nog verder experimenteren met de belt maar de voorlopige conclusie is positief. Handig om wat mee te nemen onderweg.

Dit artikeltje staat ook op de review site met nog veel meer reviews!

01.05.2015 – review: compressiekousen – X-Bionic competition

**01.05.2015 – review: compressiekousen – X-Bionic competition**

Begin april schreef ik al heel kort iets over de nieuwe compressiekous die ik zou gaan uitproberen: de X-Bionic competition kous.

Over de kous wordt geschreven:

De voordelen van compressie zijn wetenschappelijk bewezen. Compressie zorgt voor een optimalisatie van de bloedcirculatie waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter door de spieren worden opgenomen. Voor optimale compressie werkt X-Bionic in de Effektor Competition Long met een afnemende mate van druk gezien van beneden naar boven. Het unieke AirConditioning Channel zorgt samen met de Traverse Airflow kanalen voor een perfect droog voetklimaat. Voor deze sok dient men de kuitmaat van de consument op te meten.
Gedeeltelijke compressie
High level compressie, op kuitmaat
Anatomisch gevormd ‘L’ en ‘R’ voetbed met teen- en hielbeschermer
Verminderde kans op blaren, huidirritaties, drukpunten en warmte ophoping
Geurneutraal en ademend

Deze compressie sok wordt zowel op de schoenmaat als op de kuitmaat gemeten.

Lees verder op de review site wat mijn ervaringen zijn!

09.04.2015 – review: compressiekousen

09.04.2015 – review: compressiekousen

Over de jaren heen is er veel veranderd qua compressiekousen. Nieuwe merken en vooral ook nieuwe modellen. Dat is niet altijd ten goede helaas, want een goede compressie kous is meer dan een leuk kleurtje alleen! Ik heb drastisch de review pagina veranderd en een update gegeven. Ook zal ik de komende periode een nieuwe compressiekous uitproberen: de X-Bionic Effektor Competition.

Lees verder op de review site

review: kleding: touchscreen handschoenen

**01.02.2014 – review: kleding: touchscreen handschoenen**

Ik heb nooit gedacht dat ik speciale handschoenen zou willen hebben om een telefoon of scherm mee te kunnen bedienen. Ik gebruik immers geen telefoon voor hardloop applicaties of muziek. Maar sinds ik de Sony Xperia Z1 heb, gebruik ik de telefoon voor foto’s en voor de kaart. In de UK heb ik namelijk echt een gedetailleerde kaart nodig en moet ik dus dikwijls de telefoon erbij pakken. Handschoenen aan en uittrekken, bleek niet echt handig want ik had dikwijls ijskoude handen in weer en wind. Dat deed me besluiten om toch eens om te zien naar goede touchscreen handschoenen en daarvoor speurde ik heel wat artikelen en reviews af. Uiteindelijk kwam ik bij de Egloves uit die notabene in de UK gemaakt worden. Ze hebben in 2012 en 2013 al heel wat prijzen gewonnen. En zo kwam het eerste setje Egloves dus bij me binnen om uit te proberen.

Lees de review van de Sports en Extreme Glove

review: schoenen: Hoka One One

**review: schoenen: Hoka One One**

Inmiddels loop ik alweer een paar honderd kilometer op Hoka schoenen. Aanvankelijk op de Bondi B, inmiddels is de renstal uitgebreid.
Uit de ultra wereld had ik al eens verhalen gehoord over ‘Hoka’. Op de plaatjes zien de schoenen er achterlijk uit, alsof het hoge moonwalkers zijn. Ik had er weinig fiducie in maar toen ik ze alsnog hier in Nederland kon passen, besloot ik de gok maar eens te wagen dan. Ik liet een maat 10,5 US (heren) komen en probeerde ze rustig uit in huis. De maat lijkt aardig overeen te komen met de maatvoering van Asics en Brooks.

lees verder

review: Sportful No Rain arm warmers

**review: Sportful No Rain arm warmers**

let op! Er zijn ook ‘gewone’ sportful arm sleeves

In eerste instantie schrok ik toen ik de sleeves kreeg. Ik bestelde ze in de UK in mei 2013 voor 26 pond. Ik dacht dunne soepele sleeves besteld te hebben, maar er kwamen wat dikkere sleeves uit de verpakking met een zachte fleece voering. En dat in mei! Ik trok ze aan en moest toegeven dat ze heerlijk zaten. Wel vrij lang, maar ze pasten goed. Toch maar gehouden dus.

**uiterlijk**

De sleeves zijn goed afgewerkt, met een siliconen rand aan de bovenzijde voor meer grip op de bovenarm. Er zit reflectie op de buitenrand en niet erg zichtbaar staat het merk en de letters ‘no rain’ over de lengte geschreven. Dat valt niet erg op, het zijn gewone zwarte sleeves. De zachte fleece voering is niet te dik, de sleeves laten zich ook prima oprollen of in een zak van een jack of rugzak stoppen.

**materiaal**

De sleeves zijn gemaakt van ‘no rain materiaal’. dat exclusief door Sportful wordt gemaakt. Het is een verbetering ten opzichte van de al bekende en befaamde ThermoDryTex Plus.
ThermoDryTex Plus bestaat uit 84% nylon / 16% Lycra 4-way-stretch materiaal met een zachte geborstelde (brush) fleece als voering. No Rain is geen behandeling om het materiaal waterafstotend te maken, de magie zit in het materiaal zelf. De technologie en het materiaal is vergelijkbaar met een perzik. Als je een perzik uit het water haalt voelt het droog aan. Het perzikdons – de kleine haartjes – laten het water parelen waardoor het van de perzik afrolt (deze prachtige tekst heb ik niet zelf bedacht maar geeft wel aan hoe het werkt). Het is dus geen 100% waterdichte sleeve! Ze voelen prima aan.

**hoe zitten de sleeves**

Ik moest even wennen, omdat de sleeves vrij strak zitten, maar eenmaal aan gewend, zitten ze heerlijk. Op een frissere dag in mei heb ik ze gewoon al gedragen in combinatie met een korte mouw shirtje. Ook bij regen heb ik ze gedragen en dat is echt erg fijn. Ik heb laatst gelopen met sugoi arm sleeves in de regen en toen merkte ik pas goed het verschil. De Sugoi sleeves zijn dun, maar als het regent, heb je direct een strakke en natte sleeve om de arm die erg koud wordt. Niet prettig! Ik vind zelf de sleeves vrij lang qua pasvorm, maar dat kan ook aan mijn armen liggen, hoewel de Sugoi sleeves een stuk korter zijn. Nergens heb ik last van naden of een klemmend gevoel.

**werking**

Ik heb er nu al vaak mee gelopen, en ben er erg content mee. Ze zijn lekker warm maar niet te warm en met regen is het een verademing. Ik heb ze nog niet onder een jasje aangehad, maar ik vind het zelf altijd heel vervelend om te lopen met fris weer, dun jackje, korte mouwen shirt en dan met regen! Dan gaan de mouwen van het jack altijd direct om de armen kleven en ik denk dat het ook in die combinatie heerlijk lopen is. Ik ben wel eens gestart met de sleeves als arm ‘warmer’ met fris weer, en heb ze dan halfweg toch uitgetrokken en opgeruimd toen het te warm werd (ik spreek dan over runs in mei, dus niet in de winter). Ze laten zich gemakkelijk ergens instoppen, daar zijn ze niet te dik voor. Ik vind ze wel te dik om naar beneden te trekken en over de pols te dragen. Ik heb het eenmaal gedaan en het kan prima, maar ik vond ze dan wel een beetje fors.

**conclusie**

Strak afgewerkte sleeves die prima zitten en inderdaad met regen een verademing zijn. Aanrader +++

Deze review is ook te vinden op de review website met veel meer andere reviews van kleding, gadgets, schoenen en heerlijke recepten en andere artikelen.