Dagelijks archief: mei 23, 2017

23.05.2017 – hitland – 15 km

Inmiddels heb ik al twee hele dagen niet gelopen. Dat is dus echt wel een unicum. Ik heb wel gefietst op 20 en 21 mei dus dat maakt het qua activiteit dan weer een beetje goed. Maar prettig is het niet want ik zit simpelweg teveel. Maar gisteren kwam het er gewoon niet van. Ik nam me niet de tijd om te gaan lopen terwijl ik natuurlijk best een heel kort rondje had kunnen doen. Maar ik wandelde wel enkele keren kort met woef als afwisseling met het zitten (en studeren).

Maar vandaag ben ik vroeg uit de veren en om 7 uur start ik al met mijn rondje nadat ik eerst met wafje gewandeld heb. Ze gaat niet mee want het is te snel na haar eten en bovendien is ze loops en heb ik geen zin om voortdurend op te letten. On top of that is het ook al vrij warm en doe ik haar daar ook geen plezier mee. Ik vertrek dus in mijn uppie. Ik start eerst met de warming up en ga daarna van start voor mijn run. Wat zal ik gaan doen vandaag? Ik wil niet te heet en te warm worden want ik kan me ook vandaag niet permitteren om in te kakken in de middag. Met het briesje van de zijkant of als tegenwind is het prima, met de wind in de rug en ook de zon in mijn gezicht is het al vrij warm.

Vandaag heb ik mijn nieuwe Agu Takatsu op die ik had besteld. Dat model kocht ik al in juni 2011 en mijn bril was echt op. De neusvleugeltjes waren kapot, het pootje was kapot en ik was dus echt wel toe aan een nieuwe. De bril is helemaal doorschijnend zo direct uit de verpakking en ik ben benieuwd hoe ver de bril gaat opkleuren. Na korte tijd in de zon is de bril al gekleurd en uiteindelijk wordt de bril vrij donker. Dat betekent dus dat mijn oude bril ook al lang niet meer meekleurend was en dat ook de maximale kleur niet meer voldoende was. Te lang mee gewacht want dit is veel prettiger aan de ogen in het zonlicht en geeft vast ook een betere bescherming. Ik heb geen idee hoe lang meekleurende glazen mee gaan maar in ieder geval dus geen 6 jaar dat is duidelijk. Ik lees nu op verschillende sites dat de glazen maximaal 3 jaar mee gaan… Oeps. Overigens ontdekte ik nu pas dat er ook losse glazen te krijgen waren geweest maar met mijn kapotte frame had ik daar toch niets aan gehad. Wel iets om te onthouden!

klik voor groot

Ik hobbel rustig door het gebied en op de dijk loopt het helemaal prettig qua wind. Ik geniet er wel van maar besluit dat 15 km wel genoeg is voor vandaag. Misschien kan ik morgen na het examen nog even lopen hoewel het dan wel warmer zal zijn dan nu. Afwachten maar. Deze maand wordt in ieder geval een maand met extreem weinig loop kilometers. Ik weet niet eens of ik de 200 km wel zal halen. Jammer maar helaas. Ik had het ook graag anders gezien eigenlijk en ik hoop de komende maanden weer fijn te kunnen lopen.

gegevens:

* 15 km
* 19 graden

mei 163 km – 2017 totaal 1.365 km