Dagelijks archief: april 6, 2016

06.04.2016 – hitland – 12,5 km

**06.04.2016 – hitland – 12,5 km**

Vandaag ga ik weer even alleen op stap. Ik neem eerst het pad met de houtsnippers langs het water in de hoop dat ik de ijsvogeltjes misschien weer zie of hoor zoals gisteren. Dat is helaas niet het geval. Ik merk wel dat het een frisse dag is. Er staat best een windje en dat maakt het kouder dan gedacht. Het kost ook even moeite om mijn hartslag hoger te krijgen tijdens de warming up maar uiteindelijk ben ik klaar om te starten met de kern. Ik loop vandaag rustig omdat ik gisteren zowel afstand als tempo getraind heb. Ik besluit de HS onder de 130 te houden en een lap van rond de 10 km te lopen. Dat lijkt me prima voor vandaag. Zo gezegd zo gedaan en al snel loop ik richting de dijk.

Ineens zie ik naast me een Lepelaar in het water fourageren. Wat ontzettend gaaf en ook zo dichtbij. Had ik nou maar een camera of telefoon bij me, want dit is zo dichtbij dat ik zeker een fatsoenlijk plaatje had kunnen maken. Maar mooi blijft het en helemaal blij loop ik verder. Bij de dijk keer ik om en loop weer terug. Zo loop ik dus ook weer langs de knapperd met zijn mooie snavel en kuif. Misschien zie ik hem straks weer! Zal ik na de run even teruggaan met de camera en met woef? Best een goed idee misschien…. Voordat ik er erg in heb, heb ik de eerste ronde alweer gelopen en via de dijk loop ik weer terug het gebied in. Ik kom straks dus weer langs de Lepelaar. Zou hij er nog zijn? Heb ik zin om me straks meteen om te kleden en weer weg te racen voor een foto? Als ik voorbij het watertje loop, staat er niks. Aan de ene kant ben ik teleurgesteld, aan de andere kant wel blij want dan hoef ik straks niet meteen de deur weer uit na de run. Maar even later zie ik hem alsnog in het water staan. Gewoon een stukje verder dus! Ik ben inmiddels bijna klaar met mijn rondje en na 12,5 km sta ik weer bij de auto. Het lopen was een makkie, ik had de hele ochtend wel zo door kunnen lopen. Hartslag gemiddeld op 124 en maximaal op 131 uitgekomen (dijk op). Da’s toch weer fraai voor vandaag.

Ik ben tevreden en blij met alle vogels die ik vandaag zag overal. Als ik thuis kom, kleed ik me dus maar snel om, en stap met woef en camera in de auto en rij weer terug naar het natuur gebied. De Lepelaar zit op ruim een kilometer van de parkeerplaats en het valt me niet eens mee om snel door te wandelen met die zware camera in mijn hand. Maar ik zie iemand afstappen van zijn fiets om een foto te maken richting het water, dus ik gok erop dat de Lepelaar er nog staat en dat klopt. Wat een geluk! Op de terugweg naar de auto ging het hard regenen dus all in all echt geluk, zowel qua lopen als qua foto’s.

Onderstaand twee foto’s die ik maakte van de Lepelaar.

klik voor groot

gegevens:

* 12,5 km
* 11 graden – winderig

april 84 km – 2016 totaal 1.242 km