Dagelijks archief: april 17, 2016

17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km

**17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km**

Vanmorgen was het heel regenachtig weer, maar in de middag klaart het toch op. Aanvankelijk willen we naar Garderen maar we laten dat idee toch weer los en gaan iets heel anders doen. Omdat het nog regent, gaan S en ik eerst lekker lunchen. Dan klaart het op en besluiten we een klein stukje te gaan fietsen met de doggyride zodat ik weer eens op de fiets zit en de doggyride kan proberen. Dat is nu helemaal een goed plan omdat het pootje van woef kapot is. Overigens gaat dat heel goed momenteel. Het fietsen met de doggyride is heel makkelijk, je merkt er eigenlijk niks van. Maar ik kan niet goed op de fiets zitten, dus moet ik dinsdag even naar de fietsenwinkel om hulp te vragen bij het afstellen van het stuur en het zadel. We kregen het onderweg niet voor elkaar om het stuur aan te passen. Maar dat komt ook nog wel deze week. We zijn eerst naar de ijssalon gefietst, hebben een ijsje gegeten en zijn daarna over de dijk gaan fietsen. Terug door Hitland en daar hebben we woef even laten plassen. Ze liep prima zonder schoentje dus de lijm doet zijn werk. Met een beetje geluk was ik er op tijd bij en als de lijm blijft zitten, dan heeft ze er geen last van en kan ze lekker lopen en kan het zooltje onder de lijm weer helen. We hebben maar een heel klein rondje gefietst omdat ik niet het risico wil lopen dat ik weer last van mijn rug krijg. Zeker niet door de rare houding op de fiets nu. Na 15 km waren we weer thuis. Daar probeerden we de duwstang te monteren op de kar maar dat lukte niet. Ook daar moet ik dus even achteraan.

Rond 18.30 vertrekken we dan alsnog voor ons looprondje. We laten woef lekker thuis en gaan op pad. Ik heb geen idee wat ik ga lopen maar wil in ieder geval een continu training doen. Eerst even de warming up, daarna een stuk RWR lopen en daarna ga ik van start. Ik besluit minimaal 5 km continu te doen, maar het te laten afhangen hoe het allemaal loopt.

klik voor groot

We lopen eerst naar leefgoed en maken daarna een rondje door Hitland. Aan het einde lopen we de dijk op en lopen verder langs de IJssel. Het is rustig op de weg dus dat loopt prettig. In no time zitten de eerste 5 km continu er al op. Nog maar een stukje doorlopen dan, want het gaat vandaag prima. En zo rollen de kilometers onder mijn voeten door. Het loopt dus heel anders dan gisteren waar de eerste 6 km werkelijk een eeuw leek te duren. Nu loop ik rustig continu en gaat alles goed.

klik voor groot

We lopen helemaal over de dijk en lopen buitenom Hitland weer terug. Ineens is de kern alweer 8 km en dan besluit ik door te lopen en weer een kern te maken van 10 km continu zoals vorige week. Ik reken een beetje uit hoe we het beste kunnen lopen en ik denk dat er precies 10 km gelopen zal zijn als we Hitland weer inlopen langs de schotse hooglanders en dat blijkt te kloppen. Over koeien gesproken: ik las vanmiddag dat eergisteren een vrouw is gedood door een koe op het pad vanaf St Cuthberts cave. Waar ik dus ook altijd liep bij Swinhoe farm. Dat is toch wel even schrikken zulke dingen. Er worden veel mensen gedood door koeien en ik pas ook altijd op. Maar deze (b)lijkt te zijn losgebroken. Daar doe je dus niets tegen. Afschuwelijk zoiets.

klik voor groot

Het licht is prachtig en het lopen gaat lekker. Ik ben tevreden over de kern van de training en ik start de dubbele cool down. Eerst nog een stukje RWR en daarna de cooldown. Na 17 km staan we weer bij de auto. Dit was wel een erg gemakkelijk rondje en toch best weer een afstand. Mooie training. Maximale hartslag 137 deze keer dus tevreden (ook vanwege de wind).

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 11 graden

april 222 km – 2016 totaal 1.380 km